به گزارش فارس، نیوزویک که عکس روی جلد شماره اخیر خود را به سردار سلیمانی اختصاص داده است در این گزارش نوشت: در حالی که سلیمانی عموما خود را نشان نمیدهد اما در سپتامبر گذشته اجازه داد تا از او در عملیات آمرلی عکس گرفته شود. این پیامی برای غرب بود تا بداند ایران در عراق حاضر است.
براساس این گزارش، یکی از سیاستمداران عراقی در خصوص او میگوید: «او عموما در بغداد و شمال عراق است. دولت عراق این مساله را میداند. سلیمانی باهوش است و خودش هم میداند که جنگجوی قابلی است.»
به نوشته نیوزویک، عراقیها معتقدند که نباید نگران حضور ایران در عراق بود. دکتر موفق الربیعی، عضو پارلمان عراق و مشاور سابق امنیت ملی در این خصوص میگوید: «چه کسی بود که تنها سه روز پس از سقوط موصل به کمک عراقیها شتافت؟» وی میافزاید: «قطعا آمریکاییها نبودند. آنها تازه سه ماه بعد اقدام به حملات هوایی کردند آن هم زمانی که شهروندان خودشان سر بریده شدند. این در حالی بود که ایرانیها ظرف یک روز به تقاضاهای دولت مرکزی عراق و همچنین دولت منطقهای کردستان پاسخ دادند.»
روزی که هواپیمای سردار سلیمانی فرود آمد
پایگاه اینترنتی شبکه المنار لبنان هم دیروز گزارشی را از حضور سردار سرلشکر «قاسم سلیمانی» فرمانده سپاه قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نقش برجسته او در شکستهای مستمر گروه تروریستی تکفیری داعش و پیروزیهای ارتش و نیروهای مردمی عراق منتشر کرد.
به گزارش ایرنا، المنار در گزارش خود با اشاره به سقوط موصل در 20 خرداد نوشت: منابع آگاه و نزدیک به میدان نبرد در عراق به المنار گفتند که چند ساعت بعد از سقوط موصل، یک هواپیمای ویژه در فرودگاه بغداد فرود آمد که مسافر آن سردار سرلشکر «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و کارشناسان نظامی ایرانی و لبنانی بودند.
براساس این گزارش در حالی که بسیج نیروهای مردمی عراق وارد نبرد علیه تروریسم شده و به آن خسارتهای زیادی وارد کرده بودند، آمریکاییها مشغول جنگ سیاسی علیه «نوری المالکی» نخستوزیر وقت عراق که ائتلاف تحت رهبری او توانسته بود اکثریت کرسیها را در مجلس به دست آورد، بودند.
المنار افزوده است: عراق از آمریکا درخواست کرد که علیه مواضع تروریستها حمله هوایی کند اما واشنگتن شرط آن را تغییر المالکی اعلام کرد و المالکی هم در مقابل، دخالت نظامی آمریکا را رد و از تحویل نشدن36 جنگنده16 Fبه عراق انتقاد کرد. سه ماه بین اشغال موصل و نخستین حملات هوایی به اصطلاح ائتلاف بینالمللی ضد داعش در عراق فاصله افتاد و آمریکا از این فرصت که داعش برای آن فراهم کرد، توانست با نوریالمالکی تسویهحساب شخصی کند.این گزارش افزوده است: آمریکا دخالت نظامی نکرد مگر اینکه داعش به آستانه کردستان عراق رسید و به تهدیدی برای سرمایهگذاریهای غرب در اقلیم کردستان عراق تبدیل شد.
المنار تاکید کرد: پیروزیهای ارتش عراق و گروههای مقاومت بر تروریسم همچنان ادامه دارد و این در حالی است که حملات جنگندههای ائتلاف تا امروز حتی به آزادسازی یک روستا منجر نشده است. عراقیها همواره از قهرمانهایشان در نبرد جرف الصخر که امروز جرف النصر خوانده میشود و معادلات را در میدان نبرد تغییر داد و همچنین از پیروزیها در دیالی، جلولاء، سد العظیم و بیجی سخن میگویند. در اداره همه نبردها، رزمندگان عراقی به یک ستون مستحکم یعنی سردار قاسم سلیمانی تکیه کردهاند.
به گزارش المنار، تصاویر سردار سلیمانی در میادین نبرد عراق، «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا را وادار کرد تا در مقابل مهمان عراقی خود اعتراف کند: «این دشمن من است... آرزو دارم میان افسران آمریکایی همچون او باشند».
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد