طراحی لبخند خود را به چه کسانی می‌سپارید؟

۴ نکته مهم قبل از انجام ارتودنسی

شواهد علمی نشان می‌دهد زیبایی لبخند و وضعیت ظاهری دندان‌ها می‌تواند نقش مهمی در اعتماد به نفس و کیفیت زندگی افراد داشته باشد. راهکار درمانی ارتودنسی برای افرادی که دندانهای مرتبی ندارند نیز کارساز است و در ارتقای زیبایی لبخند نقش اساسی دارد.
کد خبر: ۷۴۷۰۵۶
۴ نکته مهم قبل از انجام ارتودنسی

جام جم سرا: ارتودنسی در کنار درمانهای ترمیمی - زیبایی دندانپزشکی می‌تواند بهترین نتایج را فراهم کند. ارتودنسی اولین رشته تخصصی از علم دندانپزشکی است که به تشخیص، پیشگیری و درمان ناهنجاریهای دندانی و فک و صورت می‌پردازد. به عبارت ساده‌تر، مرتب کردن به هم ریختگی دندان‌ها، در حیطه تخصص ارتودنسی می‌باشد.


نتایج مثبت درمان ارتودنسی چیست؟

۱- زیبایی، یکی از نتایج آن است. نا‌مرتب بودن دندان‌ها و موقعیت غیر طبیعی فکین اثر منفی بر چهره فرد دارد و بدنبال درمان، فرد ظاهر بهتر، لبخند جذاب‌تر و اعتماد به نفس بیشتری خواهد داشت.
۲- عملکرد بهتر دندان‌ها و سیستم جونده وکمک به سلامت مفصل گیجگاهی فکی.
۳- سلامت دندان‌ها و لثه‌ها در دراز مدت نیز از اثرات آن است. در یک سیستم دندانی منظم، دسترسی فرد برای تمیز کردن دندان‌ها بیشتر است. رعایت بهداشت دهان ساده‌تر شده و احتمال پوسیدگی و بیماریهای لثه کاهش می‌یابد.
با ردیف شدن دندان‌ها و افزایش دسترسی دندانپزشک سایر درمانهای دندانپزشکی تسهیل می‌شوند.
اصلاح دندانهای بیرون زده یا همپوشانی عمودی زیاد دندانهای جلو که در بعضی موارد باعث آسیب دیدن دندان‌ها می‌شود.


آیا افراد بزرگسال هم می‌توانند از مزایای درمان ارتودنسی بهره‌مند شوند؟

درمان ارتودنسی محدودیت سنی ندارد و در هر سنی در صورت سلامت دندان‌ها و بافتهای نگهدارنده امکان پذیر است. درمان بهم ریختگی دندان‌ها و مرتب کردن دندان‌ها در سنین بالا‌تر امکان پذیر است و فقط به علت تغییرات استخوانی مدت درمان طولانی‌تر خواهد بود. بعنوان یک قانون کلی، درمان ارتودنسی در کودکان و نوجوانان ساده‌تر انجام شده و مزایایی دارد؛ در کودکان امکان هدایت رویش دندانهای دائمی وجود دارد و بخاطر رشد قابل توجه، پتانسیل هدایت رشد فک وجود دارد. در بعضی کودکان می‌توان با درمانهای ساده زودهنگام نیاز به درمانهای پیچیده در آینده را کاهش داد.


تفاوت دندانپزشک و متخصص ارتودنسی چیست؟

دندانپزشک که اغلب از عنوان «جراح - دندانپزشک» استفاده می‌کند، فردی است که با گذراندن دوره ۶ ساله دندانپزشکی عمومی مدرک دکترای حرفه‌ای کسب می‌نماید. «متخصص ارتودنسی» یا «ارتودنتیست» دندانپزشکی است که پس از گذراندن دوره ۶ ساله دندانپزشکی عمومی، در آزمون ورودی رزیدنتی پذیرفته شده و در دوره تخصصی سه الی چهار ساله، در دانشگاههای معتبر بصورت تمام وقت آموزش دیده است.


آیا برای درمان ارتودنسی فقط باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کرد؟

دندانپزشکان در دوره تحصیلی خود در دانشگاه، برای درمانهای ساده ارتودنسی با دستگاههای متحرک مهارت کسب می‌کنند؛ اما مهارت علمی و عملی لازم جهت بیشتر درمانهای ارتودنسی، بخصوص با دستگاههای ثابت را ندارند و باید بیماران را به متخصص ارجاع دهند.

متأسفانه در سالهای اخیر گرایش مردم به درمانهای زیبایی سبب شده عده‌ای از دندانپزشکان اقدام به تبلیغات و بعضاً درمانهایی نمایند که از لحاظ اصول علمی و سلامت صحیح نباشد. بسیاری از تبلیغات درباره ارتودنسی سریع و ارتودنسی نامرئی مبانی علمی مشخصی ندارند. یکی از ادعا‌ها و تبلیغات گمراه کننده، درمان ارتودنسی در یک جلسه می‌باشد که در این روش بهم ریختگی دندان‌ها از طریق تراش و اضافه کردن به دندان‌ها (ونیر کامپوزیت یا پرسلن) اصلاح می‌شود. این روش هر چند در بعضی موارد می‌تواند گزینه مناسبی باشد اما برای اکثر بیماران درمان مناسبی نیست و می‌تواند مشکلاتی ایجاد کرده و حتی سلامت دندان‌ها را به مخاطره بیندازد. (دکتر احسان ابوئی مهریزی - متخصص ارتودنسی و ناهنجاریهای فک و صورت/خبرآنلاین)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
احسان
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۵
۰
۰
قبل از درمان ارتودنسی با آگاهی تصمیم بگیرید
http://www.drmehrizi.ir

نیازمندی ها