مدیر کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو توضیح داد

ماجرای استفاده از هورمون رشد در گوجه فرنگی و خیار

نگرانی جدید مردم: جنجال گوجه فرنگی‌های سرطان‌زا

بعد از پالم در شیر، نیترات موجود در آب‌ها و سمی بودن مرغ، چندی است که نگرانی جدیدی در پیامک‌های شهروندان دست به دست می‌شود؛ نگرانی‌هایی که حاکی از سرطان‌زا بودن گوجه‌فرنگی‌های خوشرنگ در بازار میوه است.
کد خبر: ۷۴۸۵۶۴
نگرانی جدید مردم: جنجال گوجه فرنگی‌های سرطان‌زا

جام جم سرا: این روز‌ها در شبکه‌های اجتماعی مطلبی تحت عنوان سرطان زا بودن ماده سرخ کننده گوجه فرنگی که از چین وارد شده است دست به دست می‌شود اما گویا هنوز به دست مسئولان نرسیده است.

بعد از تکذیب نیتراتی بودن آب بعضی مناطق و تکذیب آلوده بودن مرغ‌ها به سرب و عادی جلوه داده شدن وجود روغن پالم در برخی از صنایع غذایی مثل روغنهای سرخ کردنی این بار نوبت گوجه فرنگی است که بتازگی از پله گرانی قدم پایین گذاشته است.

پیش از این معاون سازمان حفظ نباتات اعلام کرد: این ماده، نوعی هورمون است که در آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان ماده مجاز ثبت شده، اما تا در ایران شناخته و ثبت نشود، استفاده از آن مجاز نیست.

یحیی ابطالی معاون سازمان حفظ نباتات در این باره گفت: این ماده که برای زود‌تر رسیدن گوجه فرنگی استفاده می‌شود، ماده‌ای سمی نیست و هورمونی است که در سال ۱۹۰۵ در آمریکا و در سال ۲۰۰۶ در اتحادیه اروپا به عنوان ماده هورمونی مجاز در زود‌تر رسیدن برخی محصولات کشاورزی ثبت شده است.

در همین رابطه رییس سازمان حفظ نباتات کشور نیز گفت: هم اکنون در انتظار جوابیه معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستیم تا مصرف گاز اتیلن برای تولید گوجه فرنگی تایید شود.

محمدعلی باغستانی میبدی در گفت‌و‌گویی با ایرنا، درباره مصرف گاز اتیلن و اینکه این گاز برای تولید گوجه فرنگی مضر است یا خیر، افزود: گاز اتیلن (اتفون) با نام تجاری (Finish) که از کشور چین وارد می‌شود، نوعی ماده شیمیایی هورمونی است که از آن برای عمل آوری برخی محصولات از جمله گوجه فرنگی استفاده می‌شود.

وی گفت: هم اکنون هورمون اتفون (گاز اتیلن) به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود، هرچند وزارت جهادکشاورزی و سازمان حفظ نباتات تاکنون مجوزی برای واردات این ماده شیمیایی به کشور صادر نکرده‌اند. چندی پیش برای جلوگیری از مصرف این ماده، سازمان حفظ نباتات نامه‌ای را برای معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت ارسال کرد و قرار شد با پیگیری و بررسی‌های وزارت بهداشت تاییدیه مصرف گاز اتیلن برای تولید گوجه فرنگی داده و یا عدم مصرف این گاز نیز از طریق این وزارتخانه تعیین تکلیف و مشخص شود.

به گفته باغستانی، این ترکیب باید توسط هیات نظارت بر سموم کشور مورد آزمایش قرار گیرد و در صورت امکان استفاده ثبت شود.

رییس سازمان حفظ نباتات گفت: وزارت بهداشت رفرنس تشخیص دهنده مسایل بهداشت مواد غذایی انسان است، بنابراین مصرف یا عدم مصرف این ترکیب باید از طریق این سازمان مورد تایید قرار بگیرد. در حال حاضر این موضوع توسط مسئولین وزارت بهداشت در دست پیگیری قرار دارد تا مصرف این ترکیب را برای گوجه فرنگی تایید کنند.

باغستانی با بیان اینکه ۹۰ درصد سموم مصرفی کشور ما از چین وارد می‌شود، گفت: به تازگی نیز نامه‌ای از سوی سازمان حفظ نباتات کشور به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر اینکه مصرف ترکیب اتفون (گاز اتیلن) مورد تایید است یا خیر، مورد پیگیری قرار گرفت و هم اکنون در انتظار پاسخ وزارت بهداشت در این خصوص هستیم. به دلیل آنکه وزارت بهداشت ترکیب این هورمون را برای تولید گوجه فرنگی در دست بررسی دارد، معتقد است باید کشاورزان از مصرف این ترکیب تا اطلاع ثانوی در تولید گوجه فرنگی خودداری کنند.

باغستانی گفت: در این راستا سازمان حفظ نباتات بخشنامه‌ای برای تمام کشاورزان و فروشندگان سموم کشور برای جلوگیری از فروش و مصرف گاز اتیلن تا اطلاع ثانوی ابلاغ کرده است. (خبرآنلاین)


*انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۵
لیلا
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۱
۰
۰
خدا به مردم رحم كنه .كود شیمایی قوی برای كشاورزی مواد غذایی تقلبی .سبزی الوده برنج هندی گوشت مرغ .بی كیفیتی محصولات اول گریبان خانواده هاشونو بگیره.
چینی ها كه هر چی بخورن هیچیشون نمیشه
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۱
۰
۰
ما كه هر چی دیدم چین تولید كرده بی كیفیت بوده.
بوداغیان
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۱
۰
۰
با سلام و عرض أدب و احترام ، هموطنان گرامی می توانید بجای گوجه فرنگی إز آب و رب آن استفاده نمایید چون أین دو فراورده در تابستان تهیه می شوند معمولا كمتر دستخوش سم سرخ قرار می گیرد
Vahid
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۱
۰
۰
ما نخواییم هورمون توی غذامون باشه باید چی كار كنیم!!؟؟
یوسف
Iran, Islamic Republic of
۰۵:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۲
۰
۰
یادم میایدسال58كه برای اولین باریك خودرو بیكان خریدم باتفاق خانواده پدری وهسروفرزندم كه11نفر میشدیم با یك ماشین به شهری دوردست رفتیم وبرگشتیم .همه لاغر وباریك بودیم ولی الان بزحمت 5 نفرمان در ماشین جا میگیریم بنظر میرسد چاقی ها نتیجه مصرف هورمون هایی است كه با مواد غذایی می خوریم.بی گمان انها بریمان عوارض نا مطلوب دارند.

نیازمندی ها