الهام شبیری با اشاره به عمر بیش از چند دهه استفاده از سونوگرافی، گفت: سونوگرافی روش تشخیصی و بدون ضرری است که در تشخیص بیماری احشایی از جمله شکم، کبد، لوزالمعده و نیز برای بررسی بارداری از آن استفاده میشود و خوشبختانه تاکنون عوارضی برای استفاده از این دستگاه شناخته نشده است اما این مساله نباید موجب استفاده بیرویه از سونوگرافی بویژه برای مادران باردار شود و باید در این زمینه محتاط بود.
شبیری با اشاره به وجود دو نوع سونوگرافی معمولی و سهبعدی اظهار کرد: در سونوگرافی سه بعدی جزئیات بیشتری از اندامها، چهره و صورت نوزاد به دست میآید و در این نوع سونوگرافی تشخیص وجود برخی عوارض در چهره مانند لب شکری به سهولت امکانپذیر است که با سونوگرافی معمولی قابل تشخیص نیست.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به لزوم انجام چهار مرحله سونوگرافی طی دوران بارداری، اظهار کرد: مرحله اول سونوگرافی باید درسه هفته اول انجام شود تا تشخیص سن حاملگی یا چند قلوزایی انجام شود و هرچه زودتر سونوگرافی در این مرحله انجام شود، تشخیص سن حاملگی دقیقتر خواهد بود.
وی افزود: همچنین انجام سونوگرافی در سه ماهه اول بارداری بین سنین 11 تا 14 هفتگی، سه ماهه دوم بارداری بین سنین 18 تا 22 هفتگی و نیز سه ماهه سوم بارداری بین سنین 26 تا 28 هفتگی برای تشخیص برخی بیماریهای نوزاد توصیه میشود.
این رادیولوژیست گفت: در سن هفت ماهگی بیماریهای کلیوی، ضایعات مغزی، ناراحتیهای اسلکتی و ناهنجاریهای قلبی جنین از طریق سونوگرافی قابل تشخیص است. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم