به گزارش فارس، با وجود رشد 4 درصدی در بخش صنایع بزرگ، انتظار بر این بود که این موج کمکم به حوزه بازار و خدمات هم برسد و موجی از جنب و جوش در آن ایجاد شود، اما ظاهرا حتی انبوه جمعیتی که در بازار پایتخت رفت و آمد میکنند دلیلی بر این مدعا نیست و به اذعان بیشتر فروشندگان بازار بزرگ تهران، بخشی از این جمعیت فقط برای گرفتن قیمت یا تفریح به بازار میآیند.
بیشتر کسبه بازار از کسادی مینالند و میگویند فقط برای درآوردن اجاره مغازه مجبورند هر صبح به صبح کرکره مغازه را بالا بدهند و گاهی تعطیلیهای مکرر چیزی جز ضرر برایشان در پی ندارد.
جمالی 12 سال است که در صنف پوشاک بازار بزرگ تهران فعالیت میکند. او در مورد شرایط بازار میگوید: به جمعیت نگاه نکنید. مردم قدرت خرید ندارند. چهار نفر میآیند تا یک تکه لباس بخرند. از دهه 80 به این طرف سال به سال فروش ما کمتر شده است.
اینجا در بازار بزرگ تهران، 70 درصد مغازهها اجارهای است؛ آن هم با اجارهای حدود ماهانه هشت میلیون تومان به بالا که قاعدتا در کنار دیگر هزینهها بر سر قیمتها سرشکن میشود.
تا جایی که دیگر قانون اصناف و محاسبه سود 30 درصدی روی کالا معنا پیدا نمیکند و گاهی کسادی بر سر فروش خالی میشود.
کسبه به حال آنهایی که در بازار بزرگ مغازهای متعلق به خودشان دارند و آن را اجاره میدهند، غبطه میخورند و میگویند: حاجیبازاریهای که چند دهنه مغازه در بازار دارند و اجاره آن را میگیرند، اوضاع خوبی دارند، برخی بدون هیچ درگیری ماهانه فقط 150 میلیون تومان اجاره میگیرند.
و از بازار که بیرون میآیی چشمت به انبوه دلالان سکه و ارز میافتد که وسط سبزهمیدان، بدون آنکه دغدغه اجاره مغازه، مالیات یا هر چیز دیگری را داشته باشند، بازارشان داغ داغ است!
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: