جام جم کلیک: شاید تعداد اندکی از ما بدانیم که نحوه عملکرد نمایشگرهای لمسی گوشی های هوشمندی که به وفور در روز با آن سر و کار داریم، چگونه است. البته بعد از خواندن همین چند سطر خواهید فهمید که تکنولوژی و نحوه عملکرد آن شاید خیلی پیچیده هم نباشد.
به محض اینکه انگشت شما بر روی صفحه نمایشگر تلفن همراه قرار میگیرد، دستورات لازم توسط پردازشگر برای انجام عملیات صادر می شود، حال این عمل می تواند پاک کردن یک پیامک باشد و یا کلیک کردن بر روی یک نرم افزار.
اگر صفحه تلفن همراه خود را به ۱۰۰۰ نقطه تقسیم بندی کنید، هر کدام از این نقاط مختصاتی ثابت را به خود اختصاص میدهند و تا زمانی که صفحه لمسی شما آسیب ندیده است این نقاط همچنان مختصات خود را حفظ می کنند. زمانی که انگشت شما نزدیک و یا دقیقا بر روی هرکدام از این نقاط قرار میگیرد با انجام عمل انتقال حرارت از انگشت شما به نقطه مربوطه، پردازشگر آن مختصات را پیدا کرده و دستور لازم برای انجام عملیات صادر می شود.
اخیراً یک تیم دانشجویی برای اتمام پروژه دانشگاهی خود اقدام به بکارگیری تکنولوژی مورد استفاده در صفحات لمسی بر روی ربات خود کرده اند. تایلر کریمنن و روبرت دایی، دو دانش آموز دانشگاه SAN JOSE با ایجاد کمی تغییرات در صفحه لمسی و اتصال آن به ربات کوچکی که در زیر آن قرار دارد، توانستهاند رباتی بسازند که می تواند یک توپ را بر روی صفحه مسطح خود نگاه دارد و از افتادن آن جلوگیری کند. با شناسایی نقاط قرارگیری توپ بر روی صفحه، بازوهای ربات به بالا و پائین حرکت میکنند و از افتادن توپ جلوگیری میکنند. به گفته آنها با تکمیل این طرح، قدمهای اولیه برای تکمیل و ساخت پروژه بزرگتر آنها برداشته شده است.
سینا قمری
جام جم کلیک
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد