به گزارش گاردین، ژنرال مارتین دمپسی، در گفتگو با خبرنگاران طی پرواز خود بهسوی عراق گفت که بر این باور است که عناصر داعش از تکریت به بیرون انداخته خواهند شد.
وی گفت: "تعداد (نظامیان عراقی) غالب است." بهگفته وی، حدود 23هزار نیروی نظامی مردمی تحت حمایت ایران و سربازان ارتش عراق در این حمله شرکت دارند، و در مقابل تنها "صدها" تن از عناصر داعش قرار دارند.
وی با توصیف حرکت خودروهای نظامی و زرهی عراقی بهسمت تکریت همچون "ساعت اوج ترافیک در کمربندی واشنگتن،" حمله به این شهر را چیزی خارج از تاکتیکهای نظامی مرسوم آمریکایی دانست.
دمپسی در ادامه ادعا کرد: "من این عملیات را بهعنوان یک مانور نظامی پیچیده توصیف نمیکنم".
دمپسی امروز شنبه بهمنظور دیدار با فرماندهان آمریکایی و رهبران عراقی بهسوی این کشور پرواز کرد.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در ادامه گفت که وی هیچ شواهدی در مورد اینکه نظامیان ایرانی حقیقتاً نبردی را انجام داده باشند، ندیده است. آنها تواناییهای رزمی نیروهای مردمی عراق را بهبود بخشیدهاند اما افزایش نقشآفرینی ایرانیها نگرانیهایی را بین کشورهای متحد ائتلاف آمریکا از جمله کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس برانگیخته است.
دمپسی همچنین طی سفر خود به منطقه قرار است از بحرین نیز دیدار کند.
این ژنرال ارشد آمریکایی گفت در حالی که ایران با مهیا ساختن شرایط برای حمله به تکریت، اعتبار خود را افزایش داده است، اما تمام ماجرای چگونگی امکانپذیری این حمله هنوز مشخص نشده است.
دمپسی در ادامه ادعا کرد "اگر حملات هوایی ائتلاف بهرهبری آمریکا طی زمان (ماههای اخیر) برای عقب راندن داعش از بیجی انجام نمیپذیرفت، حمله کنونی از نظر نظامی غیرممکن میبود".
وی گفت: "عناصر داعش با امید به کنترل در آوردن پالایشگاه عظیم بیجی به این شهر یورش بردند، منطقهای که در کناره شمالی تکریت قرار دارد. اما بر اثر سلسله حملات هوایی متوقف شده و به عقب رانده شدند." وی افزود که این به عقب راندن داعش که کمتر به آن اشاره شده است، نیروهای داعش را از هم جدا و تضعیف کرد.(تسنیم)
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد