روش‌هایی برای انتخاب درست

جام جم سرا: چه شغلی بهتر است داشته باشم؟ چه خودرویی بخرم؟ آیا این خانه مناسب است؟ برای تعطیلات کجا بروم؟ و....
کد خبر: ۷۸۱۱۱۰
روش‌هایی برای انتخاب  درست

زندگی پر از انتخاب‌های سخت است و گاهی گزینه‌های انتخابی آن‌قدر زیاد می‌شوند که کار را حتی مشکل‌تر می‌کنند. مغزمان نسبتا دو دویی عمل کرده و در انتخاب میان دو گزینه واکنش سریع‌تری دارد، اما وقتی بیش از دو گزینه در برابر آن قرار می‌گیرد، دچار مشکل می‌شود. بنابرتحقیقات مشخص شده است برخی از افراد وقتی با چند گزینه که به یک اندازه خوب هستند روبه‌رو می‌شوند، نمی‌توانند درست تصمیم‌گیری کرده و یکی را انتخاب کنند و به دلیل تردیدهایشان ترجیح می‌دهند هرگز انتخابی نداشته باشند.

تمرین، تجربه و تخمین می‌توانند ما را در انتخاب یک گزینه میان چند گزینه کمک کنند. البته درخصوص انتخاب بهترین تصمیم راهکارهایی وجود دارد:

سنجش معایب و مزایا

روش سنجیدن معایب و مزایای یک گزینه انتخابی، قدیمی است. در این روش معمولا روی کاغذ دو ستون کشیده و در یک ستون معایب و در ستونی دیگر مزایای انتخاب مورد نظر نوشته می‌شود و در انتها با مقایسه دو ستون می‌توان به صحت انتخاب خود پی برد. البته این روش برای تصمیم‌گیری‌های بزرگ چندان موثر نیست و باید ترفندهای دیگری به کاربرد.

بررسی عواقب

هنگام تصمیم‌گیری‌های بزرگ باید دید وسیعی نسبت به موضوع داشته باشید و روی عاقبت و سرانجام انتخاب‌تان متمرکز شوید. مثلا از خود بپرسید که:

* نتیجه این انتخاب چه می‌شود؟

* اگر انتخاب دیگر داشته باشید چه خواهد شد؟

وقتی نسبت به گزینه انتخابی‌تان این‌گونه بیندیشید و علاوه بر احتمال عاقبت مثبت، منفی آن را هم در نظر بگیرید، انتخاب بهتری می‌توانید داشته باشید و این نوع تفکر در وجودتان نهادینه شده و در تصمیم‌گیری‌های بعدی راحت و سریع‌تر عمل می‌کنید.

ترفند پنج چرا

ترفند پنج چرا که از سوی بنیانگذار کمپانی «تویوتا» ابداع شد، می‌گوید وقتی موضوعی بد پیش رفت از خودتان پنج بار علتش را بپرسید و سپس با پاسخ دادن به هر یک از سوال‌ها می‌توانید ریشه اصلی خطا و اشتباه را بیابید. در حقیقت برای هر شکست خود پنج دلیل بیاورید. این ترفند برای یافتن بهترین گزینه و انتخاب نیز می‌تواند کمک کند. مثلا پنج بار از خود بپرسید چرا می‌خواهید این انتخاب خاص را داشته باشید؟

پیروی از غریزه

تحقیقات نشان داده است افرادی که بسرعت تصمیم‌گیری می‌کنند، حتی وقتی آگاهی کافی درخصوص انتخاب مورد نظرشان ندارند نسبت به تصمیم‌گیری‌هایشان راضی‌تر از کسانی هستند که در انتخاب‌شان بسیار دقت و وسواس نشان داده‌اند. این مساله اندکی به داشتن آرامش بیشتر و مضطرب نبودن هنگام تصمیم‌گیری‌شان برمی‌گردد اما دلیل عمده این توانایی روش عملکرد مغزشان است. ضمیر خودآگاه انسان هنگام تصمیم‌گیری میان چند گزینه مثلا تا پنج مورد، بسیار ضعیف عمل می‌کند، اما ضمیر ناخودآگاه درانتخاب گزینه‌های بیشتر، توانایی بیشتری از خود بروز می‌دهد و کسانی که به غرایز خود اعتماد می‌کنند، از ضمیر ناخودآگاه‌شان کمک می‌گیرند و می‌توانند انتخاب‌های بهتری داشته باشند.

انتخاب شما

هرقدر برای تصمیم‌گیری‌هایتان فرآیندهای مختلف انجام دهید، رضایت کلی شما از تصمیم‌هایتان بشدت به خودتان برمی‌گردد، زیرا اگر برای انتخاب چیزی تحت فشار گذاشته شوید یا شرایطی در کنترل‌تان نباشد، انتخاب‌تان حتی اگر پیامد مثبت هم داشته باشد باز هم شما را راضی نخواهد کرد. بنابراین دست آخر باز این شما هستید که انتخاب مورد نظرتان را بدون هیچ فشاری از بیرون باید انجام دهید و هربار با هر انتخاب تجربه‌ای باارزش برای انتخاب‌های بعدی‌تان به دست خواهید آورد.

منبع: www.lifehack.org

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها