علیرضا صادقیان، عضو هیات علمی گروه فرآوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه سموم موجود در آجیل و خشکبار در اکثر موارد با روشهای غیر آزمایشگاهی قابل شناسایی نیستند، نسبت به مصرف آجیل و خشکبار فله، هشدار داد.
وی با اشاره به نامشخص بودن شرایط انبارداری، نگهداری و فرآوری آجیل و خشکبار فله افزود: در بسیاری از موارد این محصولات در مکانهای مرطوب نگهداری و با شرایط نامطلوب فرآوری میشوند؛ به همین دلیل ممکن است به سموم قارچی مانند آفلاتوکسین آلوده شوند.
صادقیان گفت: وجود سمومی مانند آفلاتوکسین در محصولات نشانه ظاهری ندارد و تنها با استفاده از روشهای آزمایشگاهی قابل تشخیص است.
وی با اشاره به نشانههای ظاهری آجیل نامرغوب افزود: بوی کپکزدگی و ماندگی ناشی از اکسید شدن ترکیبات روغنی و یا وجود نشانههای آفتزدگی داخل این محصولات نشاندهنده عدم مرغوبیت آنها است.
عضو هیات علمی گروه فرآوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی گفت: محصولاتی که با علامتهای تجاری مشخص به بازار ورود پیدا میکنند توسط ادارات استاندارد و نظارت بر مواد غذایی پایش شده و با تعیین تاریخ انقضا مصرفکنندگان را از سلامت آجیل و خشکبار مطمئن میکنند.(مهر)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد