پاسخ مشاور: بهتر است برای شفاف شدن بحث، موضوعی را به شما گوشزد کنم؛ در توصیف همسرتان خصایص منفی و بزرگی را بیان کردهاید و باید بدانید که این خصلتها فقط و فقط با اراده خود او تغییر خواهد کرد. من تنها برای شما دلایل این پرخاشگری و بددلی را توضیح میدهم و بهترین رفتاری را که میتوانید در مقابل همسرتان داشته باشید تشریح میکنم. امیدوارم با انجام آنها از شدت رفتار او کاسته شود و نهایتاً شما احساس بهتری را تجربه کنید.
واقعیت این است که شما بتنهایی از هیچ راهکاری برای اصلاح صددرصد رفتار همسرتان نمیتوانید بهره ببرید و این خصلتها با خواست و همکاری او قابل رفع است.
پرخاشگری و فحاشی
فحاشی دلایل متعددی دارد که با توجه به حرفهایتان احتمال سه دلیل بیشتر است:
اولین دلیل، ممکن است این باشد که همسرتان احساس میکند درک و فهمیده نمیشود و یا اینکه نمیتواند حرفش را به شما بگوید. دومین دلیل میتواند یادگیری از والدین باشد و سومین علت احتمالاً تشویق است. در واقع وقتی فرد با فحش دادن و سر و صدا کردن به اهداف خود میرسد، تشویق میشود هر دفعه که چیزی خواست، آن را با این روش به دست آورد؛ یعنی داد بزند تا طرف مقابلش ساکت شود و او به خواستهاش برسد.
گام اول- شرایط عصبانیت را بشناسید:
با توجه به دلایلی که بیان شد، از شما میخواهم که ابتدا با شناخت زمانها و مکانهایی که همسرتان عصبانی میشود، بستری ایجاد کنید که وی کمتر به اوج خشم خود برسد؛ به طور مثال ممکن است که او وقتی در میهمانی مورد بیتوجهی قرار میگیرد، عصبانی شود و یا در مواردی از این قبیل.
گام دوم- خوب گوش دهید:
در مرحله بعد از شما میخواهم که هنر گوش کردن را بیاموزید. هنر گوش کردن یعنی وقتی او حرف میزند شما جواب آماده نکنید، وسط حرفش نپرید و دفاع هم نکنید. هر چند که گفتهاید در برابر این رفتار سکوت میکنید، اما سکوت نشانه درک کردن و فهمیدن نیست. بهتر است برای آموختن مهارت گوش کردن با یک مشاور به صورت تخصصی صحبت کنید.
سوءظن یا شکاکی
در جامعه ما به افراد شکاک، «بددل» میگویند. یکی از بارزترین دلایل بددلی «اضطراب» است، مثل اضطراب از دست دادن طرف مقابل. شاید همسرتان میترسد که شما را از دست بدهد، برای همین به همه کسانی که اطراف شما هستند، سوءظن دارد. یکی از راههای رفع چنین مشکلی این است که وی با پذیرش این مسئله، برای مشاوره و دارو درمانی اقدام کند. اما کاری که از دست شما برمیآید این است که با شناخت زبان عشق او، با روش خودش به وی عشق و محبت بورزید تا احساس امنیت و آرامش کند. با این کار به او اثبات میکنید که دوستش دارید و بهترین مرد در ذهن شماست و شما از ازدواج با او احساس خوشبختی میکنید. احتمال دارد وقتی نگرانیهای وی در این زمینه کمتر شود، بددلیهایش نیز کاهش یابد.
یکی دیگر از دلایل بددلی، الگوبرداری از والدین و اطرافیان است؛ یعنی فرد یاد گرفته است که زنها قابل اطمینان نیستند و اگر مراقب نباشد احتمال دارد که زندگیاش به خطر بیفتد. برای همین در زندگی و روابطتان با اقوام و دوستان از پنهانکاری و کارهای یواشکی اجتناب کنید چون باعث میشود که رفتار همسرتان بدتر شود و با سوءظن بیشتری با شما برخورد کند. ضمناً اینکه گفته میشود بیاعتنا باش، و کار خودت را بکن یا بچهدار شو تا درست شود، باورهای اشتباهی در زمینه درمان بددلی است. (راهله فارسی - کارشناس ارشد مشاوره/ خراسان)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
من بعد از جدایی كه از همسرم ، دچار شكاكی و سوظن و بدبینی بسیار وحشتناكی شدم بطوری كه هر شخصی میخواهد كنارم بماند تحملش را از دست میدهد.میخواهم این بدبینی نابود شود اما هرگز راهی پیدا نكردم.اگر راهی به من پیشنهاد كنید تا در زندگی بعدیم دچار مشكل حاد نشوم سپازگزار و ممنونم.با تشكر فراوان