محققان در ایالت مریلند آمریکا موفق به ابداع روشی شدهاند که از فضله طیور سوخت پاک تولید کنند. این ایالت که پذیرای صنایع طیور متعددی است با مشکل بزرگی به نام فضله طیور روبهروست، هرچند از این ضایعات بیشتر به عنوان کود و تقویت زمینهای زراعی استفاده میشود، اما تولید سالانه بیش از 300 هزار تن فضله طیور در این منطقه موجب شده تا این کود زراعی به خطری زیستمحیطی تبدیل شود.
ایالت مریلند در ساحل شرقی آمریکا قرار دارد و بجز طیور، دارای صنایع ماهیگیری و دریایی و صنایع وابسته است. از آنجایی که در سالهای گذشته، کشاورزان این منطقه به مقدار کافی از فضله طیور به عنوان کود زراعی استفاده کردهاند، حالا محققان نگرانند این ماده حیوانی سرشار از فسفر باعث آلودگی آبهای ساحلی شود و حیات ماهیها و البته صنایع وابسته به ماهیگیری را با خطر جدی مواجه کند.
پس از مدتها بررسی و تحقیق روی فضله بدبوی طیور، محققان در نهایت به نتایج قابلتوجهی رسیدهاند و موفق شدهاند راهحلی برای خلاصی از این مواد زاید و تبدیل آنها به منبعی از سوخت پاک پیدا کنند. قرار است صنایع طیور و شرکتهای تولید برق محلی با سرمایهگذاری بالغ بر 200 میلیون دلار، نیروگاه برقی تاسیس کنند که سوخت آن فضله طیور است.
در قلب این نیروگاه برق، فضله پرندگان در فرآیند هضم بیهوازی، تحت تاثیر میکروبهای ویژهای قرار میگیرد و گاز متان از آنها استحصال و سپس از آن برای تولید انرژی الکتریسیته بهرهبرداری میشود.
البته این فرآیند بدون مواد زاید نیست. در فرآیند دیگری، بقایای حاصله جدا و به کود مایع یا دیگر محصولات کشاورزی مفید تبدیل میشود تا فضله طیور منابع آبی را آلوده نکند. محققان معتقدند در صورت راهاندازی این نیروگاه برق پاک، میتوان آن را بزرگترین پروژه بیهوازی دنیا لقب داد.
حسین ملک محمدی
منبع: پاپیولار ساینس
سیب (ضمیمه سه شنبه روزنامه جام جم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد