دکتر الهامالسادات هاشمیان نایینی با اشاره به اینکه آندومتریوز بیماری شایعی در زنان است، گفت: این عارضه با قرار گرفتن غیرطبیعی بافت غددی و استرومایی شبه آندومتر (آندومتر بافت داخلی رحم است) بروز میکند. لاپاروسکوپی، بیوپسی و برخی پروسههای غیرتهاجمی از قبیل اولتراسوند، MRI و سی تی اسکن جهت تشخیص و ردهبندی بیماری به کار میرود.
این جراح و متخصص زنان خاطرنشان کرد: آندومتریوز با طیفی از علایم همراه است که شایعترین آن درد مزمن لگنی است. درد هنگام قاعدگی، سوزش ادرار، مقاربت دردناک، خونریزی غیرطبیعی رحمی، لکه بینی و ناباروری از دیگر نشانههای این عارضه است.
هاشمیان با تاکید بر اینکه هیچ ارتباطی بین مرحله بیماری و علایم آن وجود ندارد، گفت: به همین علت بیماری اغلب تشخیص داده نمیشود یا به کندی شناسایی میشود. راه تشخیص قطعی بیماری، لاپاروسکوپی است ولی تشخیص آن بویژه هنگامی که کاشت بافت عمیق است یا بخوبی قابل مشاهده نیست، ممکن است مشکل باشد.
این جراح و متخصص زنان گفت: مطالعات نشان داده است که دو سوم مبتلایان به آندومتریوز لگنی، درد مزمن لگن دارند که از این تعداد ۳۰ تا ۴۰ درصد زنان دچار ناباروری میشوند. مبتلایان به آندومتریوز ۲۰ برابر بیش از زنانی که مبتلا به این بیماری نیستند، دچار ناباروری میشوند. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب