خسرو ارتقایی گفت: میزان مصرف آب در روزهای اخیر شهر تهران بالای ۳۲ مترمکعب بر مترثانیه بوده و به دو میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب در شبانه روز رسیده که این میزان در روزهای عادی به حداکثر دو میلیون و ۶۰۰ تا ۷۰۰ مترمکعب می رسد.
وی افزود: با بالا رفتن دمای هوا میزان مصرف آب نیز بالا می رود و ممکن است مصرف با افزایش دما به ۴۰ تا ۴۱ مترمکعب بر ثانیه هم افزایش یابد. دغدغه کم آبی در استان تهران وجود دارد که با برنامه ریزی برای مدیریت مصرف و مدیریت شبکه با همکاری مردم فصل گرما را بدون مشکل پشت سر خواهیم گذاشت.
ارتقایی با تاکید بر اینکه برنامه ریزی های لازم برای تامین آب در تابستان امسال شده است، گفت: با افزایش دما و طولانی شدن مدت روزهای گرم، اگر مصرف با همین روند ادامه یابد مردم باید در شیوه مصرف آب تجدیدنظر کنند و آب را کالایی برای تمیز کردن و شستشو ندانند.
این مقام مسئول در وزارت نیرو با اشاره به سرانه مصرف آب در تهران به ازای هر نفر در شبانه روز ۲۳۰ لیتر افزود: باید سرانه مصرف آب کاهش یابد.
وی درباره روان آب ها گفت: روان آب ها در فروردین امسال افزایش قابل توجهی یافت و ۳۰ درصد در مقایسه با پارسال افزایش نشان می دهد، اما نسبت به متوسط درازمدت ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش روان آب ثبت شده است.
این مقام مسئول در وزارت نیرو اظهار کرد: میزان بارش از ابتدای سال آبی (از مهر ۹۳) تاکنون ۲۵۶ میلیمتر ثبت شده که نسبت به متوسط درازمدت ۱۳ درصد کمتر است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر بارش ها در سه ماهه اول سال اتفاق می افتد و در کل سال از آن مصرف می کنیم، افزود: پارسال ۲۰ میلیمتر بارش در اردیبهشت ثبت شد، اما هنوز در نیمه اردیبهشت امسال بارش خوبی نداشتیم.
ارتقایی درباره ظرفیت مخازن سدهای پنج گانه تهران گفت: ۷۴۸ میلیون مترمکعب آب پشت سدها داریم که نسبت به درازمدت (۹۷۰ میلیون مترمکعب) ۲۲۲ میلیون مترمکعب کاهش نشان می دهد، این رقم در زمان مشابه پارسال ۵۳۵ میلیون مترمکعب بود.
وی درباره سد لتیان گفت: ظرفیت مخزن این سد تقریبا پُر شده و دو تا سه میلیون مترمکعب برای ورود سیلاب ها خالی نگه داشته ایم. وی درباره آب سد لار نیز گفت: ظرفیت مخزن این سد ۱۲۱ میلیون مترمکعب است و در سایر سدها تقریبا دو سوم ظرفیت، پُر شده است.
این مقام مسئول در وزارت نیرو درباره ذخایر سدهای پنج گانه تهران اظهار کرد: سد امیرکبیر ۱۵۹ میلیون مترمکعب، سد لتیان ۷۱ میلیون مترمکعب، سد لار ۱۲۱ میلیون مترمکعب، سد طالقان ۲۳۵ میلیون مترمکعب و سد ماملو ۱۶۱ میلیون مترمکعب آب دارد.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد