یک کارشناس و پژوهشگر حوزه اعتیاد با اشاره به عوارض سوء اعتیاد بر روی نابسامانیهای محیط خانواده اظهار کرد: خانوادهها تصور میکنند اعتیاد والدین اثرگذاری محدودی دارد در حالی که عوارض مخرب اعتیاد والدین گریبان فرزندان را خواهد گرفت.
دکتر هومان نارنجیها افزود: اعتماد به نفس پایین، افزایش احتمال ابتلا به اعتیاد، بسته شدن مسیر پیشرفت و ترقی خانواده و رهاشدن فرزندان، بالاتر بودن آمار افسردگی و خشونت اجتماعی، روابط نامشروع، سرقت، طلاق و سایر ناهنجاریهای اجتماعی نسبت به افراد عادی، از جمله این عوارض هستند.
نارنجیها با بیان اینکه فرزندان دارای والدین معتاد حتی اگر آگاهانه عمل کنند، سالم باشند و تحصیلات آکادمیک را هم طی کنند باز هم در مواردی چون ازدواج به مشکل برمیخورند گفت: این افراد غالبا از اینکه پدر خود را به شریک آینده زندگی خود نشان بدهند فراری و آینده تاریکی را برای خود متصور هستند.
وی افزود: نظام ارزشی این کودکان به هم میریزد و برخی مواقع دیده شده فرزندان خانوادههای معتاد با خانوادههایی شبیه به خود ازدواج میکنند که بازتابهای بعدی آن میتواند مخرب باشد.
او با اشاره به اینکه در مباحث پیشگیرانه، فرزندان خانوادههای معتاد در گروههای پرخطر طبقهبندی میشوند و باید به صورت جدی به آنها توجه شود اظهار کرد: براساس مطالعات انجام شده حدود ۱۴ تا ۲۰ درصد خانوادههایی که والدین معتاد داشته باشند، فرزند معتاد دارند. (ایسنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت