سامان حیدری گوران افزود: کاوش در اشکفت رازآور در قالب یک طرح بلندمدت بازسازی زندگی جوامع پیش از تاریخ در یکی از کلیدیترین مناطق فلات ایران در حال انجام است.
به گفته وی، پژوهشهای باستانشناسی پارینه سنگی در استان کرمانشاه با انجام بررسیهای فشرده بهمنظور کشف و مستندسازی مکانهای باستانی و بررسی وضع موجود مکانهای پیشتر شناسایی شده، شروع شده است .
گوران با بیان اینکه پژوهشهای انجام شده در کاوشهای قبلی به شناسایی 265 غار و پناهگاه صخرهای در محدوده شش شهرستان غربی استان کرمانشاه منجر شد، افزود: این فصل از کاوش در اشکفت رازآور، روی یکی از بزرگترین غارهای مسکونی پیش از تاریخ استان متمرکز شده است .
سرپرست ایرانی هیأت کاوش و پژوهش در اشکفت رازآور استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در این فصل از کاوش کار در یک گمانه 3 در 1 متر به عمق 2.5 متر انجام و حداقل سه فاز زمانی مربوط به دوران تاریخی، دوره پارینهسنگی نوین و همچنین پارینهسنگی میانی در این محوطه کشف شد.
به گفته این باستانشناس، نکته حائزاهمیت در این کاوشها کشف لایههای پارینه سنگی جدید و میانی به همراه اجاق بوده که با توجه به ماهیت رسوبی این غار، اجاقهای موجود توسط جوامع انسانی شکارورز بخوبی حفظ شده است.
وی یادآور شد: بهمنظور انجام آزمایشهای شناخت و بررسی دقیق ماهیت اجاقها اعم از نوع چوب، مواد اولیه برای افروختن آتش و تاریخ دقیق ساخته شدن آنها، از روی بلوکهایی از اجاقهای کشف شده در این غار نمونهبرداری شد.( ایرنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد