روحانی در ضیافت افطار فعالان و تشکل‌های حوزه زنان و خانواده:

مذاکره کنندگان هسته ای ایران با اقتدار ایستاده اند

رییس جمهوری در ضیافت افطار با فعالین سیاسی:

رقابت سالم سیاسی و پرهیز از انحصار به نفع جامعه است

رییس جمهوری، رقابت سالم سیاسی و پرهیز از انحصار را به نفع جامعه دانست و تصریح کرد: انتخابات خوب، با نشاط سیاسی، رقابت سالم و حضور حداکثری مردم حاصل می‌شود.
کد خبر: ۸۱۱۴۶۸
رقابت سالم سیاسی و پرهیز از انحصار به نفع جامعه است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی چهارشنبه شب در ضیافت افطاری که با حضور جمعی از فعالین سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا برگزار شد، با بیان اینکه امیدوارم این جلسه مقدمه‌ای برای برگزاری چنین جلساتی در آینده باشد تا بتوانیم از نظرات و تجربه‌های فعالان سیاسی بهره‌مند شویم، گفت: امروز کشور در شرایط خاصی است و باید با یکپارچگی تامین منافع ملی در این شرایط را در نظر داشته باشیم.

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه یک اصل مهم برای موفقیت تشخیص اهم بر مهم است، افزود: طبیعی است که در میان مسایل متعدد و فراوان کشور، نمی‌توان همواره به اهداف صد در صدی دست یافت، لذا باید مسایل را اهم و مهم کرد.

دکتر روحانی با بیان اینکه در جمهوری اسلامی اهداف مهم دینی و انقلابی و ملی داریم، اظهار داشت: بنای احزاب در فعالیت‌های سیاسی نباید بر این باشد که یکی بر دیگری پیروز شود و یا یکی دیگری را حذف کند، چرا که همانگونه که انحصار در اقتصاد مخرب است و نفع عمومی ندارد، در دنیای سیاست نیز به همین منوال است و احزاب باید رقابتی سالم را بر مبنای ارایه برنامه‌های بهتر سامان دهند.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، سرمایه‌گذاری، رسیدگی به معضلات زیست‌محیطی و آب و غیره برنامه‌ها و اهداف بلند و بزرگی داریم که باید برای تحقق آنها تلاش کنیم، تصریح کرد: استمداد دولت در همه این زمینه‌ها کمک‌ گرفتن از احزاب و گروه‌های مختلف سیاسی است.

دکتر روحانی با بیان اینکه در شرایط فعلی کشور تحمیل، تخریب و تفتیش در مسایل مختلف راه به جایی نمی‌برد، خاطر نشان کرد: باید شرایطی را برای جامعه ایجاد کنیم که فضا برای اقناع نسل جوان در مسیر آرمانها ایجاد شود.

قدرت تعامل، نشانه قدرت ملی است

رییس جمهوری در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت مؤلفه قدرت ملی گفت: یکی از راه‌های ایجاد و ارتقاء قدرت ملی این است که بتوانیم بر سر معضلات سیاسی با دنیا گفتگو کرده و به تعامل برسیم چرا که قدرت تعامل یکی از مؤلفه‌های مهم قدرت ملی است.

دکتر روحانی اضافه کرد: ما امروز به دنبال آن هستیم تا در موضوع مذاکرات هسته‌ای به عنوان یک نمونه بزرگ از مسایل سیاسی، حقوق ملت را از طریق گفتگو و تعامل تثبیت کنیم. همانطور که مقام معظم رهبری دیشب فرمودند بحث ما مذاکره است. ما نمی‌خواهیم صرفاً اعلام موضع کنیم، بلکه به دنبال مذاکره جدی و تفاهم منصفانه و عادلانه هستیم.

مذاکرات را با هدایت های مقام معظم رهبری پیش خواهیم برد

رییس جمهوری با اشاره به اینکه نمی‌ پذیریم تأخیر و یا تعجیل در مذاکرات به منافع کشور لطمه بزند و هر یک می تواند هزینه هایی داشته باشد، اظهار داشت: باید با صبر، حوصله و متانت و با کمک همه و با حمایت و هدایت مقام معظم رهبری که در هیچ عرصه‌ای از دولت دریغ نشده است، و با همدلی و همزبانی و کمک همه جناح‌ها و گروه‌های سیاسی کار را به پیش ببریم.

دکتر روحانی با بیان اینکه امسال درآمد نفتی ما نسبت به همه سال‌های دهه گذشته کمتر بوده است، تصریح کرد: شرایط تحریم نیز همچنان ادامه دارد و مشکلات منطقه‌ای بر مشکلات داخلی کشور ناشی از تحریم ظالمانه و کاهش درآمدها افزوده شده و در این شرایط بیش از همیشه به انسجام و همراهی و همکاری همگانی در داخل کشور نیاز داریم.

آنقدر که نقاط اشتراک داریم، نقاط افتراق و اختلاف نداریم

رییس جمهوری با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال جاری خاطر نشان کرد: باید یک انتخابات رقابتی بسیار خوب با کمک همه برگزار کنیم تا مایه غرور و افتخار ملی ما باشد. باید همه دولت و شورای نگهبان را در برگزاری چنین انتخاباتی یاری کنیم تا آنچه خواست مردم است محقق شود.

دکتر روحانی با بیان اینکه بزرگان ما در سال‌های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی، بحث‌های زیادی کردند و افرادی مثل شهید بهشتی و شهید مطهری گفتگوهای زیادی کردند تا ما به جمهوری اسلامی رسیدیم، گفت: معنی جمهوری اسلامی این است که در کنار ارزش‌ها و اصول اسلامی، رأی مردم و صندوق‌های رأی حکم هستند و حال که اینچنین است باید هدف ما در رقابت‌های سیاسی و حزبی، جلب مشارکت حداکثری مردم باشد.

رییس جمهوری ادامه داد: اگر در رقابت‌های سیاسی مشارکت حداکثری مردم و نشاط سیاسی ایجاد شود موجب غرور و افتخار همه ماست.

دکتر روحانی اظهار داشت: ما آنقدر که نقاط اشتراک داریم، نقاط افتراق و اختلاف نداریم. بنده از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی هر جا که کار کرده‌ام با دو جناح کار کرده و مرتبط بوده‌ام و به خوبی می‌دانم که اشتراکات ما بیشتر از اختلافات است. لذا می‌توانیم به تفاهم برسیم و تفاهم به نفع ملت، مردم، اسلام و کشور است.

در ابتدای این نشست آقایان دکتر حداد عادل، مهندس کرباسچی، دکتر کاظم جلالی، حجت‌الاسلام علیخانی، دکتر بادامچیان و دکتر الهه کولایی دقایقی به ایراد سخن پرداختند که ضمن تشکر از رییس‌ جمهوری برای فراهم آوردن فرصتی برای گردهم‌ آمدن فعالان سیاسی دو جناح مطرح کشور، بر لزوم تداوم اینگونه جلسات برای رسیدن به حل مشکلات کشور و حصول تفاهم و انسجام ملی تأکید کردند.

معیار وحدت ما تعلق به انقلاب اسلامی است

دکتر غلامعلی حداد عادل معیار وحدت همه گروه‌ها و جریانات سیاسی کشور را تعلق به انقلاب اسلامی ذکر کرد و گفت: رقابت‌های سیاسی در کشور باید بر سر ارایه برنامه و مدیریت بهتر و منطقی‌تر باشد تا بتوانیم در مقابل جبهه‌ای که در برابر ما ایستاده و مخالف حکومت دینی است، وحدت خود را بیشتر کنیم.

اقتدار ملی بدون گفتگو و وحدت ملی امکان‌پذیر نیست

غلامحسین کرباسچی نیز در این دیدار با بیان اینکه دولت یازدهم بیش و پیش از بحث‌های سیاسی منافع ملی را مد نظر قرار داده است، پیشنهاد داد که یک مرکز گفتگوی ملی با حضور خبرگان سیاسی داخلی تشکیل شود تا منشور منافع ملی کشور را تدوین کند. وی اظهار داشت: اقتدار ملی بدون گفتگو و وحدت ملی حاصل نمی‌شود و بدون اقتدار ملی نیز دفاع قاطعانه از منافع ملی ممکن نیست.

مزیت دولت فراجناحی دیده شدن آن است

دکتر کاظم جلالی رییس مرکز پژوهش‌های مجلس نیز با بیان اینکه شرایط سخت و دشوار کشور با توجه به منطقه آشوب‌زده و موقعیت بین‌المللی کشور سخت‌تر نیز شده است، تصریح کرد: اصلی‌ترین مزیت دولت یازدهم فراجناحی دیده شدن آن است و باید از این فرصت برای تدوین منشور وحدت کارآمد و آغاز مسیر تفاهم و گفتگو برای حل و فصل مشکلات کشور استفاده کنیم.

گروه‌های سیاسی نیز دولت را در مسیر اعتدال همراهی کنند

حجت‌الاسلام علیخانی نیز در سخنان خود دولت یازدهم را دولت اعتدال توصیف کرد و تأکید کرد که دیگران نیز باید همپای دولت در مسیر اعتدال قدم بردارند تا ندای واحد از ایران به گوش جهانیان برسد.

مقاومت مذاکره‌کنندگان در برابر زیاده‌خواهی‌ها ارزنده است

دکتر بادامچیان سخنران بعدی مقاومت تیم مذاکره کننده در برابر زیاده‌خواهی دشمنان را ارزنده توصیف کرد و گفت: خوب است دولت برای دو سال آینده خود کارگروهی متشکل از نخبگان سیاسی مختلف تشکیل دهد تا بررسی شود که در دو سال گذشته چه میزان از مشکلات مردم حل شده و از این تجربه برای دو سال آینده بهره گرفته شود.

موفقیت مذاکرات با حمایت رهبری و تبحر دیپلمات‌ها به اقتدار ملی کمک می‌کند

دکتر الهه کولایی نیز به عنوان آخرین سخنران با بیان اینکه موفقیت مذاکرات هسته‌ای با حمایت مقام معظم رهبری و تبحر دیپلمات‌ها به ارتقاء ملی و انسجام ملی کمک می‌کند، ‌اظهار داشت: الگوی موفق مذاکرات هسته‌ای می‌تواند در داخل کشور نیز در مسیر ایجاد وحدت و انسجام ملی بیشتر بکار گرفته شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها