طی ماههای گذشته کارشکنیهای فراوانی از سوی مقامات صهیونیستی برای ممانعت از حرکت این ناوگان انجام شد که آخرین نمونه آن روز پنجشنبه بود و افرادی ناشناس قصد خرابکاری در این کاروان را داشتند.
با وجود تمام این اقدامات، ناوگان آزادی 3 متشکل از یک کشتی و چهار قایق به نامهای ماریانا گوتنبرگ، راشل، ویتوریو و جولیانو 2 به سمت غزه حرکت کردند. یکی از جنبههای شاخص این ناوگان حضور حدود 70 نفر از فعالان سیاسی، رسانهای و حقوق بشری از حدود 20 کشور دنیاست.
منصف المرزوقی رئیسجمهور پیشین تونس، ماریا میراندا نماینده پارلمان اسپانیا و باسل غطاس نماینده فلسطینی پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) از جمله شخصیتهای سرشناس حاضر در این کاروان هستند. همچنین نمایندگانی از پارلمان کشورهای الجزایر، اردن، یونان و اتحادیه اروپا و سه نفر از فعالان اسرائیلی این کاروان را همراهی میکنند.
یکی دیگر از نکات مهم این کاروان، حضور دوربین شبکههای مختلف تلویزیونی و خبری است که از آنها میتوان به الجزیره، یورو نیوز، شبکه تلویزیونی مائوری (نیوزیلند)، شبکه تلویزیونی القدس، شبکه دوی تلویزیون اسرائیل و شبکه تلویزیونی راشا تودی روسیه اشاره کرد.
بنا به گزارشهای رسیده، این قایقها لوازم مورد نیاز مردم غزه را نیز همراه خود دارند که در این میان، قایق ماریانا حامل صفحههای انرژی خورشیدی برای تامین برق و برخی از تجهیزات پزشکی است.
روش مسالمتآمیز
پس از آغاز حرکت این کاروان، باسل غطاس در پیامی که به زبان عبری روی صفحه فیسبوکش گذاشت، به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی نوشت: هدف این کاروان، شکستن محاصره غیرانسانی و غیرقانونی غزه به روشی مسالمتآمیز است.
وی در این پیام هشدار داد در صورتی که نیروهای نظامی اسرائیل مانع پهلو گرفتن این کاروان شوند، بار دیگر رسوایی بینالمللی به بار خواهد آمد و مسئولیت آن بهعهده مقامات تلآویو است. برخی از اخبار حاکی از آن است که به دنبال اقدامات غطاس، احزاب راست افراطی اسرائیل درصدد شکایت و اعمال مجازات علیه او برآمدهاند.
این در حالی است که صد نفر از نمایندگان اروپا با ارسال نامه به فدریکو موگرینی، نماینده ارشد اتحادیه اروپا حمایت خود را از این کاروان اعلام و خواستار همبستگی جامعه بینالملل با فلسطینیهای ساکن در نوار غزه شدند. تنها واکنش بینالمللی به این امر اظهارات هفته گذشته بان کیمون، دبیرکل سازمان ملل بود.
وی با بیان اینکه این ناوگان بهتنهایی نمیتواند پایانی بر وضعیت سخت زندگی مردم غزه باشد، بار دیگر از مقامات اسرائیل خواست به محاصره این منطقه پایان دهند.
پس از آغاز محاصره غزه در سال 2007 به دست نیروهای صهیونیست تا ماه می سال 2010 چند کشتی و قایق برای پایان دادن به محاصره این منطقه به سواحل غزه رسیدند که نیروهای صهیونیست مانع پهلو گرفتن آنها شدند.
خونبارترین اتفاق در این زمینه در ماه می سال 2010 رخ داد که کشتی «مرمره» تحتعنوان اولین ناوگان آزادی وارد آبهای غزه شد.
نیروهای ویژه اسرائیل به خشنترین شکل ممکن به مقابله با این ناوگان پرداختند و براثر این حمله وحشیانه 9 فعال ترک کشته شدند.
پس از آن بود که روابط تلآویو و آنکارا به وخامت گرایید و ترکیه اعلام کرد تا زمانی که مقامات اسرائیلی به دلیل این حادثه رسما عذرخواهی نکنند، روابط از سر گرفته نمیشود. ناوگان آزادی 2 نیز در اواسط سال 2011 متشکل از 12 قایق به سمت غزه حرکت کرد. با فشار صهیونیستها، هشت قایق اجازه حرکت از یونان را پیدا نکرد و مسافران چهار قایق نیز توسط نیروهای اسرائیلی بازداشت و به کشورهایشان بازگردانده شدند.
تهدید صهیونیستها
با وجود تاکید فراوان سرنشینان کاروان آزادی بر صلحآمیز بودن اقدامشان، مقامات صهیونیستی ادعا میکنند این ناوگان در جهت تامین اهداف تروریستی است.
در همین راستا، تزیپی هاتوولی، معاون وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با بیان اینکه این کاروان قصد ضربه زدن به وجهه اسرائیل را دارد، گفت: این وزارتخانه از هر روشی استفاده میکند تا مانع رسیدن این کاروان به آبهای اسرائیل شود. یئیر لاپید، رهبر حزب اسرائیلی «آیندهای هست» نیز در اظهارنظری ادعا کرد افراد سوار بر این قایقها حامیان تروریسم هستند. ارتش اسرائیل نیز روز گذشته یک مانور یک هفتهای را در منطقه مجاور با مرزهای غزه آغاز کرد.
در همین رابطه فرمانده ارتش رژیم صهیونیستی نیز تهدید کرد در صورت رسیدن این کشتی به سواحل غزه با آن مقابله خواهد کرد. از سوی دیگر گفته میشود مردم غزه از چند روز پیش خود برای ورود این کاروان لحظهشماری میکنند و خود را آماده استقبال کردهاند. روز شنبه نیز تجمعی با حضور کودکان نوار غزه در ساحل این منطقه برگزار شد. شرکتکنندگان در این تجمع خواستار رفع تحریم نوار غزه، باز شدن مسیر دریایی این منطقه و تامین امنیت ناوگان آزادی شدند.
گروه بینالملل - حسین خلیلی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب