تحقیقات جدید نشان می دهد زنان بیشتر از مردان دچار اختلالات و بیماری های دستگاه گوارش می شوند.
از آن جهت که مردان و زنان وضعیت و شرایط بدنی متفاوتی دارند، بررسی ها نشان می دهد که سیستم گوارشی به جهت ویژگی های مرتبط جنسی در مغز، رفتار متفاوتی در زنان از خود نشان می دهد.
«تانجا بابیک»، از مرکز پزشکی کالج هرشی ایالت پنسیلوانیا، به همراه گروه تحقیقاتی خود دریافت که سلول های عصبی که حرکت غذا را درون روده کنترل کرده در واکنش به نیروی مغزی در زنان بسیار کُندتر از مردان عمل می کنند.
او در ادامه عنوان می کند که علاوه بر این زنان در ساختار و عملکرد مغزی از جمله سطوح بالاتر GABA (اسید گاما آمینوبوتیریک)، انتقال دهنده بازدارنده عصبی، نیز نسبت به مردان متفاوت هستند. اسید گاما آمینوبوتیریک یک میانجی عصبی مهم در سیستم عصبی مرکزی پستانداران محسوب می شود که عموما موجب مهار تحریکات نورون ها یا تضعیف آنها می شود. اسید گاما آمینوبوتیریک ناقل عصبی اصلی به وجود آورنده IPSPs در نورون های مغز است و در نخاع نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
GABA فعالیت نورون هایی که مسئولیت کنترل هضم غذا را برعهده دارند، تحت تاثیر قرار می دهد. با توجه به این مسائل پژوهشگران شروع به بررسی فعالیت GABA در این سلول های عصبی در مردان و زنان مختلف کردند.
با توجه به یافته های بابیک، کنترل اعصاب روده در زنان تحریک پذیری کمتری داشته و سیگنال های مهارکننده بیشتری از مغز دریافت می کنند که می تواند یک توضیح قانع کننده برای مشکلات دستگاه گوارش و هضم غذا در زنان باشد که به طور معمول از مردان بیشتر است. در واقع این پژوهش ها و بررسی ها نشان می دهند که اختلالات در عملکرد دستگاه گوارش در زنان بیش از مردان شایع و معمول است .(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت