اما علت خروپف چیست؟ خروپف زمانی اتفاق میافتد که ماهیچههای گلو، زبان و سقف دهان به قدری به حالت استراحت میروند که مانع از عبور هوا شده و راه تنفس را مسدود میکنند.
این مانع زمانی که بیشتر از حد معمول شود،«آپنه» انسدادی خواب را ایجاد میکند. در این نوع انسداد، جریان هوا به مانع برخورد میکند و ناتوانی در تنفس باعث میشود فرد از خواب بیدار شود. اما مطالعات جدید نوید کاهش خروپف را با انجام تمرینات ساده زبانی و دهانی به مبتلایان میدهند.
اگر مشکل خروپف شل بودن عضلات بخشهای معینی از دهان و راه تنفس است، پس مشخصا با تقویت عضلات مربوط میتوان این مشکل را برطرف کرد.
از اینرو، محققان برزیلی برای یافتن راهحل برای این مشکل مطالعهای انجام دادهاند که در آن از بیماران مبتلا به آپنه خفیف یا خروپف مزمن استفاده کردند.
آنها نیمی از مبتلایان را برای انجام چهار تمرین دهانی و زبانی انتخاب کردند. تمرینها به این شکل بود که بیمار باید :
1ـ نوک زبانش را به سقف دهان بکشد و آن را تا عقب ببرد.
2ـ زبان را به سمت بالا بمکد و به سقف دهان بمالد.
3ـ عقب زبان را به سمت کف دهان فشار بدهد و این کار را در حالی انجام دهد که نوک زبان به پشت دندانهای جلو در پایین برخورد داشته باشد و در آخر قسمت پشتی سقف دهان یا زبان کوچک را بالا برده و حرف «آ» را ادا کند. این گروه باید تمرینات مذکور را 20 بار در روز و هر بار سه بار به مدت سه ماه انجام میدادند.
این تمرین ها در حالی صورت گرفت که از گروه دوم خواسته شد تنها با استفاده از چسبهای بینی به تمرین نفسهای عمیق بپردازند.
در پایان مطالعه تغییر قابل توجهی در وضعیت خرو پف گروه دوم ایجاد نشده بود، اما افرادی که تحت تمرینهای دهانی و زبانی قرار گرفته بودند، شاهد کاهش 36 درصدی در میزان خروپف بودند و از میزان قدرت خروپفشان 59 درصد کاسته شده بود.
دکتر باربارا فیلیپس، مدیر پزشکی لابراتوار خواب در دانشگاه کنتاکی باور دارد که تنها با انجام چند تمرین ساده یا بهطور کل ایجاد تغییرات رفتاری میتوان به سلامت فردی کمک شایانی کرد.
منبع: yahoo - سیب (ضمیمه سه شنبه روزنامه جام جم)
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد