گروه محققان بین المللی که این مطالعه را انجام دادند در مقالهای که روز سهشنبه در مجله انگلیسی بی ام جی منتشر شد، خاطر نشان کردند: «تحقیق ما نسبت معکوس بین مصرف غذاهای تند و ادویه دار را با میزان کلی مرگ و میر همینطور برخی علل مرگ مانند سرطان، بیماریهای عروق کرونر و بیماریهای تنفسی نشان داد».
این مطالعه که طی چند سال روی نزدیک به نیم میلیون چینی انجام شده است، نشان می دهد، احتمال مرگ کسانی که تقریبا هر روز غذاهای تند و ادویه دار مصرف می کنند نسبت به کسانی که تنها یک بار در هفته غذاهای تند و ادویه دار می خورند، کمتر است.
بر اساس این مطالعه، این تأثیر در بین مردان و زنان مساوی است و در بین کسانی که غذاهای تند می خورند و الکل نمی نوشند بیشتر است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، همچنین، مصرف مکرر غذاهای تند و ادویهدار به خصوص با کاهش مرگ ناشی از سرطان، بیماریهای عروق کرونر و بیماریهای تنفسی مرتبط است.
این گروه بین المللی به سرپرستی محققان آکادمی علوم پزشکی چین اعلام کرد: «این نتایج، مطالعات قبلی را که اثرات محافظتی بالقوه غذاهای تند و ادویهدار را بر سلامت انسان نشان می داد، تأیید می کند».
ترکیب اصلی فلفل که از دیرباز پرمصرفترین ادویه در چین به شمار می رود، کپسایسین است که به گفته محققان تأثیر ضد چاقی، ضد تورمی، آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد