در برخی کشورها مانند کرهشمالی و جنوبی، هند، مکزیک و بوتان، فلفل قرمز جایگاه خاصی در وعدههای غذایی مردم دارد. حال پرسش این است آیا افرادی که فلفل قرمز بیشتری مصرف میکنند نسبت به دیگران از مزیت خاصی نیز برخوردارند؟ برای پاسخ به این سوال، محققان چینی مطالعهای روی حدود 50 هزار نفر در رده سنی 30 تا 70 سال انجام دادند. در این مطالعه، مصرف غذاهای تند این افراد مورد بررسی قرار گرفت. در طی هفت سال پس از شروع مطالعه، بیش از 20 هزار نفر جان خود را از دست دادند. محققان پس از بررسی گزارش تغذیهای این افراد دریافتند خطر مرگ به طور کلی در آن دسته از افرادی که در طول هفته شش تا هفت مرتبه غذای تند خورده بودند نسبت به آنها که حتی یک بار در هفته غذای تند در برنامه خود نداشتند 14 درصد کاهش داشته است. علاوه بر این، مصرف فلفل قرمز سبب شد احتمال ابتلا به سرطان، بیماری عروق کرونری قلب و همچنین امراض سیستم تنفسی نیز در افراد کاهش یابد.
پرسش اینجاست که دلیل وجود این مزیت در فلفل قرمز چیست؟ فلفل قرمز در خود ترکیبی به نام کاپسیسین (capsaicin) دارد. این ترکیب سبب افزایش چربیسوزی، کاهش چسبندگی پلاکتها و همچنین کاهش درد میشود. علاوه بر این، فلفل قرمز به دلیل داشتن ترکیبی به نام فنل میتواند التهاب را از میان ببرد و در عین حال ارزش تغذیهای بالایی نیز دارد. احتمالا میپرسید اثرات مثبت فلفل قرمز چگونه بر بدن ما اعمال میشود؟ پاسخ به این پرسش هنوز مشخص نیست. ولی محققان دو روش را در فرضیات خود در نظر گرفتهاند: روش اول به صورتی است که فلفل قرمز با بدن ارتباط بیولوژیکی برقرار میکند. به این شکل که پس از مصرف آن در بدن گرما تولید میشود و سوخت و ساز بالا میرود. در روش دوم خوردن فلفل قرمز سبب کاهش اشتها شده و در نتیجه فرد کالری کمتری مصرف میکند. در نتیجه این عمل، فرد رژیم غذایی بهتر و بدنی سالمتر خواهد داشت. محققان در نظر دارند در آینده مطالعه دقیقتر و گستردهتری درباره فلفل قرمز انجام دهند و در آن خصوصیات انواع فلفلهای مصرفی را نیز در نظر بگیرند.
مترجم: الهام حقرضایی
منبع: CNN
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد