به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، محمدباقر قالیباف در اولین اردوی جهادی مدیران محلات و مسوولان خانههای جهاد شهر تهران با اشارها به رویکرد حاکم در محلات، خانههای جهادی نیز و فلسفه فعالیت در این مجموعهها گفت: متأسفانه ما با کارکرد محلات اصلی آن، فاصله داریم؛ که البته در بخشی از آن ما بهعنوان شهرداری مقصر هستیم.
وی با اشاره به آسیبهای اجتماعی در شهر افزود: باید به این پرسش پاسخ دهیم که مهمترین وجه تفاوت ما بهعنوان کشور اسلامی تفاوت ما با کشورهای غیراسلامی چیست، خاطرنشان کرد: ساخت و ساز و پیشرفت در پروژههای عمرانی لازم است اما کافی نیست و نکته مهم در این نکته آن است که هدف ما این است که همه مادیات را فراهم کنیم و برای یک چیز و آن اینکه جوانان و خانوادهها به نقطهای از آرامش برسند که بتوانند عبادت و بندگی خدا را بکنند.
شهردار تهران با اشاره به اینکه باید شهر تهران با شانگهای و پکن تفاوت داشته باشد، افزود: ما جامعه اسلامی هستیم و باید این نکته را در نظر بگیریم که با چه رویکردی فعالیتهایمان را شروع میکنیم.
قالیباف با اشاره به اینکه متأسفانه برخی مواقع فراموش میکنیم ما بنده خداوند هستیم و خداوند روزی دهنده ماست، افزود: مرگ و زندگی دست خداست و این ساده اندیشی است که غیر از این فکر کنیم.
وی با اشاره به اینکه نباید به مدیریت محله رویکرد شغلی داشته باشیم، افزود: البته ما میتوانیم هم خدا را داشته باشیم و هم روی پای خودمان بایستیم.
شهردار تهران با اشاره به آیاتی از سوره توبه افزود: در این سوره آمده است که خداوند خریدار جان و مال ماست و بنابراین باید خیلی نادان باشیم که جوانی و عمر خود را با این هدف که شکممان را سیر میکنیم، معامله کنیم.
قالیباف اظهار کرد: خانه محلات محل شغل و استخدام نیست بنابراین در اردوهای جهادی باید به این نکات توجه شود و کاری انجام دهیم که واقعا به یاد خدا باشیم و با یاد او آرام بگیریم.
وی با تأکید بر اینکه ما باید به دنبال کار اجرایی و عملیاتی پیش برویم، افزود: تقاضای من از مدیران محلات و خانههای جهادی این است که کار کارشناسی در این خصوص انجام دهند که از 22 بهمن 57 تا شهریور سال 59 مردم چه کاری انجام میدادند.
شهردار تهران تأکید کرد: باید خانههای جهادی و سرای محلات هر کاری جامعه، انقلاب و مردم از 22 بهمن تا سال 59 انجام میدادند همان کارها را انجام دهند.ما از سرای محلات وخانههای جهادی جز این توقعی نداریم.
وی با تأکید بر اینکه باید به سمت فضای کار، مبارزه با فقر و فساد و حل مشکلات مردم حرکت کنیم، افزود: مساجد باید این کارها را انجام دهند.امروز جهاد ما این است که واقعا به امورات مردم رسیدگی کنیم.
شهردار تهران با اشاره به اینکه در گذشته مردم تمامی نیازمندان را در محلات میشناختند و برای حل مشکلات آنها تلاش میکردند، افزود: ما باید در سرای محلات و خانههای جهادی با این روحیه کار کنیم.
وی با اشاره به اینکه باید در سرای محلات همین کارها و فعالیتها صورت بگیرد؛ تصریح کرد: عین دین اسلام است که ما خود را در برابر دیگران مسؤول بدانیم. لذا مساجد باید همه امورات مالی و معنوی محله را حل کنند.
به گفته قالیباف، سرای محله باید با تفکر مسجدی و تفکر جهادی فعالیت بکند.
وی ادامه داد: برای انجام ندادن هر کاری میتوان دهها دلیل منطقی آورد اما روحیه جهادی یعنی اینکه ما نسبت به مردم وظیفه داریم بنابراین اگر دهها نفر چوب لای چرخ بگذارند و مانع کار بشوند، باید کار خود را انجام بدهیم.
قالیباف افزود: باید همین امر برای شما کفایت کند که خدا شمارا ببیند و این برخاسته از روحیه جهادی است.
به گفته شهردار تهران، آدم در زد و بندها و خود را با دیگران هماهنگ کردن بدبختی است بنابراین باید به جای این زدوبندها رابطه خود را با خود تقویت کرده چراکه در این صورت رابطه ما با دیگران درست خواهد شد.هرکسی به غیر از این امر کاری را دنبال کند به خود و مردم ظلم خواهد کرد.
قالیباف با تأکید بر اینکه کار با برکت نیازمند روحیه جهادی است؛ افزود: روحیه جهادی یعنی اینکه آدم نسخه را اول برای خودش میپیچد و بعد برای دیگران.
وی افزود: سرای محله با خانههای متعددی که دارد باید پناهگاه و تأمین کننده آرامش و موجب اعتماد مردم باشد.
شهردار پایتخت با بیان این مطلب که ما باید فعال باشیم نه منفعل تصریح کرد: سرای محلات و خانههای جهادی مهمترین تماس شهرداری با مردم است.
وی با اشاره به اینکه مدیریت محله به لحاظ ساختاری و سازمانی نباید ارتباطی با شهرداری تهران داشته باشد، افزود: توقع ما از سرای محلات و خانههای جهادی فایق آمدن بر مشکلات است.
به گفته شهردار تهران اگر سرای محلات به درستی در مدار قرار بگیرد میتواند در ارتقای معنوی و مادی مردم بسیار اثربخش تر از صداوسیما و آموزش و پرورش باشد.
وی با اشاره به اینکه وجود فقر در شهر و آسیبهای اجتماعی زیبنده جامعه اسلامی ما نیست؛ افزود: بدون کوچکترین کمکی از دولت و استفاده از پول شهرداری سرای محلات میتوانند با استفاده از ظرفیت شهرداری در راستای فقرزدایی از شهر تلاش کنند.
به گفته قالیباف، زیبنده شهر تهران نیست که شبی دوهزار زن بی خانمان در خیابان باشند و فردی از گرسنگی سربر بالین بگذارد.
وی با اشاره به اینکه باید دست به دست هم داده و مشکلات را حل کنیم افزود: اولین آثار و برکات این کار شما در زندگی خود و خانواده تان ملاحظه خواهید کرد.
شهردار تهران تصریح کرد: خانههای جهادی و سرای محلات را مجموعههای متعلق به خود مردم حساب میکنیم بنابراین باید این مجموعهها حرف دل مردم را زده و در راستای حل مشکلات آن گام بردارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد