به گزارش جام جم سرا به نقل از ایرنا ، تغذیه دوران مدرسه از دو بعد اهمیت زیادی دارد، کودکان و نوجوانان در این دوران در سن رشد هستند و نیازهای تغذیه ای آنها نیز به علت مصادف بودن با این دوره حساسیت زیادی دارد، بر این اساس تغذیه نه تنها در رشد جسمی کودکان موثر است بلکه در یادگیری و قدرت حافظه نیز نقش بسزایی دارد، یعنی به دلیل رشد جسمی کودکان، به خصوص جهش رشد در این دوران، نیاز به مواد مغذی بیشتر می شود.
در این میان مصرف صبحانه بین گروههای دانش آموزی به ویژه گروههای سنی در حال رشد اهمیت زیادی دارد و در این میان عضو انجمن تغذیه ایران با تاکید بر اینکه مصرف صبحانه در گروههای مختلفی دانش آموزی اهمیت صد چندانی دارد، می گوید: مصرف صبحانه موجب کنترل قند خون در طول ساعات مدرسه و بالا رفتن قدرت یادگیری کودکان می شود، پس والدین از تهیه صبحانه برای کودکان خود غافل نشوند.
پروین افشار اضافه می کند: برای زنگ تفریح و میان وعده دانش آموزان در مدرسه نیز والدین باید برنامه ریزی صحیحی داشته باشند و از مواد غذایی سالم استفاده کنند که نان و پنیر و گردو و میوه ها و مغزها گزینه های خوبی برای این وعده ها به شمار می رود.
وی یادآوری می کند: به کودکان و دانش آموزان توصیه می شود از خوردن تنقلات پرانرژی و بی خاصیت مانند چیپس، پفک و ساندویج های تهیه شده از سوسیس و کالباس، شکلات، شیرینی، نوشابه های گازدار، آلوچه، یخمک و اسنک و غذاهایی که در شرایط بهداشتی نامطلوب تهیه می شود، خودداری کنند.
افشار تاکید می کند: علاوه برآن والدین دانش آموزان را برای پرهیز از خرید تنقلات از دست فروش ها و مکانهایی که دارای شرایط غیر بهداشتی بوده و ممکن است منتقل کننده بیماری ها باشند آگاه کنند.
** تنوع غدایی در الگوی غذایی دانش آموزان لحاظ شود
این کارشناس تغذیه مرکز آموزشی و درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان یا بیان اینکه اغلب مشکلات جسمی در افراد به ویژه دانش آموزان ناشی از کمبودهای تغذیه ای و الگوی غذایی نادرست است، ادامه می دهد: برای پیشگیری از عوارض بوجود آمده باید به تغذیه این گروه توجه ویژه ای شود که تغذیه اصولی و درست در این گروه سنی نیز بر دو اصل مهم تعادل و تنوع استوار است.
وی اظهار می کند: تنوع غذایی این گروه سنی یعنی اینکه باید از تمام گروههای غذایی که شامل
نان و غلات مثل نان و برنج و مواد غذایی نشاسته ای است و تامین کننده بخش مهمی از انرژی مورد نیاز دانش آموزان در سنین مدرسه را برطرف کند و علاوه بر آن تامین کننده ویتامین ها و مواد معدنی و فیبر مورد نیاز نیز باشد.
افشار ابراز می کند: گروه میوه جات و سبزیجات نیز در عین حال که تامین کننده فیبر بوده، منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی است.
عضو انجمن تغذیه ایران ادامه می دهد: گروه گوشت که شامل گوشت قرمز، مرغ و ماکیان و تخم مرغ و کره بادام زمینی و حبوبات است نیز تامین کننده پروتئین مورد نیاز برای رشد کودکان به شمار می آید.
** مصرف دولیوان شیر یا ماست فراموش نشود
این کارشناس تغذیه مرکز آموزشی و درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان با بیان اینکه گروه لبنیات شامل شیر و ماست هم منبع انرژی، پروتئین و هم منبع کلسیم و ویتامین دی است، اضافه می کند: لبنیات در رشد و استحکام استخوان ها نقش خیلی مهمی دارند به طوری که توصیه می شود روزانه حداقل دو لیوان شیر یا ماست مصرف شود.
وی ابراز می کند: پس برای اینکه نیازهای تغذیه ای دانش آموزان در سنین مدرسه تامین شود، لازم است از تمام گروههای غذایی استفاده و به عبارتی دیگر تعادل یعنی استفاده از تمام گروهای غذایی به اندازه مورد نیاز لحاظ شود.
وی خاطرنشان می کند: وقتی این دو اصل در برنامه و الگوی غذایی کودکان در سنین مدرسه رعایت شود، تمام نیازهای تغذیه ای کودکان نیز برطرف می شود و ریز مغذی هایی نظیر روی، آهن، کلسیم و ید که نقش مهمی در رشد و یادگیری آنها دارد تامین می گردد.
این کارشناس در مجموع توصیه کرد کودکان در این سن سه وعده اصلی غذایی یعنی صبحانه و ناهار و شام را مصرف کنند و در این سه وعده از گروه نان غلات، گوشت و سبزیجات استفاده کرده در میان وعده ها و وعده آخر شب نیز از شیر و لبنیات و میوه ها و غلات سالم و مغزها استفاده کنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد