به گزارش جام جم سرا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر برناردو هورتا، متخصص ارشد این مطالعه گفت: تغذیه نوزاد با شیر مادر با بهبود عملکرد فرزندتان در تستهای ضریب هوش در سن 30 سالگی ارتباط دارد. علاوه بر آن تغذیه با شیر مادر به طور غیرمستقیم روی موقعیت اجتماعی فرد تاثیر میگذارد و امکان افزایش سطح تحصیلات و سطح درآمد را فراهم خواهد ساخت.
این پزشک برزیلی تاکید کرد: با توجه به خواص و فواید طولانی مدت تغذیه با شیر مادر، مادران باید نوزادشان را با شیر خود تغذیه کنند البته بسیاری از پزشکان معتقدند هنوز نمیتوان میان تغذیه با شیر مادر با افزایش ضریب هوشی و موفقیت آنها در زندگی ارتباطی قائل شد.
دکتر اریک مورتنسن از بخش سلامت عمومی دانشگاه کپنهاگ دانمارک گفت: در این مطالعه فقط ارتباط میان تغذیه با شیر مادر و ضریب هوشی نشان داده شده و هنوز ارتباط علت معلولی آن تایید نشده است.
البته پزشکان معتقدند تغذیه با شیر مادر تنها یکی از فاکتورهای زیای است که روی رشد و بهبود بهره هوشی فرزند تاثیر گذار میباشد. علاوه بر آن فاکتورهایی چون ضریب هوشی والدین، وضعیت تحصیلی و طبقه اجتماعی آنها روی وضعیت هوشی فرزند تاثیر گذاری بیشتری دارد.
در یک تحقیق اطلاعات مربوط به 3500 نوزاد که در سال 1982 متولد شده بودند مورد مطالعه قرار گرفت. این اطلاعات شامل میزان تغذیه نوزاد با شیر مادر، سطح تحصیلات، سطح درآمد و ضریب هوشی آنها در سن 30 سالگی بود.
متخصصان و پزشکان در این مطالعه دریافتند نوزادانی که با شیر مادر تغذیه شدهاند نسبت به دیگر افراد ضریب هوشی بالاتری دارند، بیشتر به دنبال ادامه تحصیلات میروند و در سنین بزرگسالی درآمد و حقوق بالاتری دارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب