به گزارش جام جم سرا ، دکتر عزتالله فاضلیمقدم در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: قوت غالب مردم نان است که بخش عمدهای از انرژی و موادمغذی مورد نیاز بدن را تامین میکند.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر بهرغم افزایش قیمت نان هیچ تغییری در کیفیت این کالا دیده نشده و همچنان نانهایی که مصرف میکنیم، کیفیت لازم را ندارد، اضافه کرد: با این تفاسیر شاهد دورریز بخش عمدهای از نانها هستیم.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه کیفیت نان به خیلی از فاکتورها بستگی دارد، ادامه داد: زمان تولید گندم، نحوه نگهداری آرد و فرآیند پخت در کیفیت نان موثر است.
وی با بیان اینکه نان صنعتی میتواند جایگزین مناسبی برای نانهای سنتی باشد، افزود: نانهای صنعتی با استفاده از مخمر و بهبود دهندهها ارزش غذایی بیشتری دارند و همچنین مدت زمان نگهداری این نان بیشتر است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید بر اینکه در پخت نان صنعتی دست دخالت ندارد و همه فرآیند به صورت مکانیزه انجام میشود، یادآور شد: این نان سلامت فرد را تضمین میکند و چون در معرض مستقیم حرارت قرار نمیگیرد، سلامت آن حفظ میشود.
فاضلی مقدم تصریح کرد: در نانهای صنعتی انرژی کمتری استفاده میشود و شرایط نگهداری، پخت، بهداشت فردی و محیطی مکان و تجهیزات در مقایسه با نان سنتی بسیار مطمئن است.
وی با بیان اینکه تنوع تولید در نانهای صنعتی بیشتر بوده و بستهبندی آن نیز بهداشتی است، بیان کرد: روی بستهبندی این نان مشخصات کامل نوشته شده است و مصرف کننده میداند نان بستهبندی شده، تاریخ تولید و انقضا دارد و با اطمینان خاطر استفاده میکند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید بر اینکه خیلی از فروشگاههای ما نانهای سنتی را بدون بستهبندی عرضه میکنند و زمان نگهداری این نانها محدود است، اظهار کرد: تولید نانهای سنتی فاقد شرایط مناسب بهداشتی و مشخصات است. امکان آلودگی و کپک زدن این نانها وجود دارد و عرضه نانهای سنتی به این شکل در فروشگاهها قابل قبول نیست.
فاضلیمقدم با تاکید بر اینکه نانهای صنعتی گزینه مناسبی برای مصرف هستند، یادآور شد: مصرف اینگونه نانها در کشور نهادینه نشده و نیاز است زمینه ایجاد نانواییهای صنعتی در کشور و لرستان ایجاد شود؛ چرا که از لحاظ تغذیهای غنی است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد