قباد افشار با بیان اینکه رسیدگی به پروندههای باغ شهرهایی که در گذشته به صورت غیرمجاز در کشور احداث شدهاند، در دستور کار سازمان امور اراضی قرار گرفته است، اظهارداشت: باغ شهرهای متعددی در شیراز، زنجان، قزوین و همچنین باغ شهرهایی که در اطراف سایر کلان شهرها مانند تبریز و اصفهان احداث شده از جمله این موارد هستند.
رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه اکثر این ساخت و سازها مجوزی از شورای عالی شهرسازی و سازمان امور اراضی دریافت نکردهاند، طرحهای فلاحت در فراغت شیراز را مورد اشاره قرار داد و گفت: در این طرحها عدهای زمینهای دولتی را گرفتهاند که باغ احداث کنند اما در نهایت همه اینها تبدیل به ویلاسازی شده است.
وی ادامه داد: به عبارتی، دولت منابع خود را تحویل عده ای داده است تا صرف احداث باغ، تولید، تامین امنیت غذایی و ایجاد اشتغال شود اما این منابع تبدیل به ویلا و مناطق خصوصی عده ای شده است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور در گفتگو با مهر تصرفات ایجاد شده در بخش اراضی دولتی در سواحل شمال کشور را نیز مورد اشاره قرار داد و اظهارداشت: ما به دنبال این هستیم که مناطق مذکور را آزاد کنیم و آنها را به اجرای طرحهای کشاورزی پربازده و مناسب مانند پرورش ماهی در قفس و ماهی خاویار اختصاص دهیم.
افشار افزود: به جز مواردی که برای احداث هتل یا اماکن گردشگری عمومی به کار گرفته شده و در این راستا پیشرفت فیزیکی داشتهاند ولی سایر اراضی ملی و دولتی که واگذار شده، طرح راکد مانده و بهره برداری پیش بینی شده در این اراضی انجام نگرفته است یا افراد متناسب با مجوز صادره در این زمینه اقدام نکردهاند، مسترد شده و برای طرحهایی مانند تولید و پرورش ماهی در نظر گرفته میشود.
افشار، مساحت کل عرصه شمال کشور را حدود ۷ میلیون هکتار عنوان کرد و گفت: بین ۲ تا ۲.۵ میلیون هکتار از این عرصهها زمین کشاورزی است، ضمن اینکه با ارزشترین زمینهای کشاورزی کشور در شمال قرار دارد و ما باید از آنها حفاظت کنیم.
وی با بیان اینکه در اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی کل منطقه شمال کشور را تصویربرداری هوایی کردهایم، ادامه داد: نقشههای رقومی بخش وسیعی از این اراضی به ویژه گیلان تهیه شده است و به زودی کار تهیه نقشههای اراضی کشاورزی مازندران هم نهایی میشود.
رئیس سازمان امور اراضی درباره آخرین وضعیت پرونده گردنه حیران گفت: در گردنه حیران بیش از ۳۵۰ مورد ساخت و ساز انجام شده است و ما تیم ویژهای را مامور بررسی تک تک این ساخت و سازها کردهایم.
افشار با بیان اینکه حدود ۱۰۰ مورد ساخت و ساز بدون مجوز در این منطقه شناسایی شده است، تصریح کرد: پرونده بیش از ۵۰ مورد از آنها تکمیل و به مراجع قضایی فرستاده شده، ضمن اینکه تاکنون حدود ۲۵ ویلای غیرمجاز نیز در گردنه حیران تخریب شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد