10 بیماری که لقب قاتل خاموش گرفته اند

بسیاری از بیماری های در گروه «قاتل خاموش» قرار می گیرند. این بیماری ها علائم هشدار دهنده پنهانی دارندعلائم آنها اغلب غیر قابل تشخیص است.
کد خبر: ۸۶۵۸۲۲
10 بیماری که لقب قاتل خاموش گرفته اند

به گزارش جام جم سرا به نقل از دکتر سلام، اگر به آنها توجه نشود و بدون درمان رها شوند عارضه های جدی بوجود می آید و گاهی موجب مرگ می شوند یعنی ممکن است فرد بیماری خطرناکی داشته باشد که نداند ازاین رو باید این بیماریها را بیشتر بشناسیم و معاینه های سالیانه پزشکی داشته باشیم تا بتوانیم از بیماریهای خود آگاه شویم.

این 10 بیماری عبارتند از:

1- فشار خون بالا

فشار خون بالا ، 140.90 میلیمتر جیوه یا بالاتر است.با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، یک نفر از هر 3 نفر دچار فشار خون بالا هستند.فشار خون بالا معمولا به دلیل استرس، سیگار کشیدن، مصرف زیاد نمک ، اضطراب، نوشیدن مشروبات الکی ، و نداشتن فعالیت بدنی بوجود می آیدعوامل دیگر که باعث بالا رفتن فشار خون می شوند عبارتند از چاقی، عوامل ژنتیکی، استفاده از قرص های ضد بارداری و یا داروهای ضد درد، بیماری های کلیوی و بیماری آدرنال است در برخی موارد، فشار خون بالا ممکن است با سردرد، تنگی نفس و یا خون دماغ، همراه شود اما این نشانه ها زمانی رخ می دهد که فشار خون بسیار بالا است.در صورت نادیده گرفتن، فشار خون بالا ممکن است به بیماری های قلبی و یا حتی سکته مغزی منجر شود.

تنها راه تشخیص فشارخون بالا اندازه گیری منظم فشار خون در خانه یا مراجعه به پزشک است اگر فشار خون بالا باشد باید درمانهایی برای آن آغاز کرد اگر فشار خون 14/9 باشد فشارخون بالااست و باید به پزشک مراجعه کنید.


2- دیابت

دیابت یک بیماری است که نیاز به کنترل دائم دارد و دو گونه است دیابت نوع 1 و 2 در دیابت نوع 1 بدن اصلا انسولین تولید نمیکند.دیابت نوع 2 یک اختلال متابولیک است که در آن بدن انسولین کافی تولید نمیکند ، و یا از آن به درستی استفاده نمیکند.با توجه به انجمن بین المللی دیابت، حدود 387 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به دیابت 1 , 2 هستند که نمی دانند دچار این بیماری هستندبخاطر همین است که به دیابت , قاتل خاموش میگویند. برخی از علائم شایع عبارتند از تشنگی بیش از حد، گرسنگی، کاهش وزن ناگهانی، تکرر ادرار، خستگی، زخم ، و تاری دید.علت دقیق دیابت مشخص نیست.

با این حال،بنظر می رسد ژنتیک، چاقی، رژیم غذایی نامناسب و عدم فعالیت بدنی در بوجود آمدن این بیماری نقش دارند دیابت کنترل نشده می تواند به عوارض جدی منجر میشود که عبارتند از بیماری های قلبی، بیماری های کلیوی، قطع عضو، سکته مغزی، و نابینایی است. میزان قند خون ر ا بررسی کنید و اگر بالا بود برای تجویز دارو به پزشک مراجعه کنید.

3. بیماری عروق کرونر (CAD)

بیماری عروق کرونر (CAD) یک بیماری شایع قلبی ناشی از تجمع پلاک در دیواره شریان ها است. وقتی پلاک زیادی در شریانها جمع می شود می تواند جلوی جریان خون را بگیرد و همین باعث تضعیف عضله شده و در نتیجه منجر به نارسایی قلبی می شود چاقی یا اضافه وزن، سابقه خانوادگی بیماری قلبی، رژیم غذایی نامناسب، مصرف سیگار و عدم فعالیت بدنی هم باعث بوجود آمدن این بیماری می شونداین بیماری علائم و نشانه مشخصی ندارد ، فقط در زمان حمله قلبی بیماری خود را نشان میدهد پس برای تشخیص باید به پزشک مراجعه کنید.داشتن رژیم غذایی کم سدیم و چربی، اجتناب از سیگار، ورزش منظم و مصرف دارو پس از مشورت با دکتر خود به کاهش خطر ابتلا به CAD و یا سایر بیماریهای قلبی کمک میکند.


4. بیماری کبد چرب

بیماری کبد چرب یعنی چربی در کبد جمع می شود. دو نوع بیماری کبد چرب وجود د ارد بیماری کبد چرب الکلی و بیماری های کبد چرب غیر الکلی بیماری کبد چرب الکلی همانطور که از نامش مشخص است ، با مصرف بیش از حد الکل ایجاد می شود. علت دقیق بیماری های غیر الکلی، هنوز مشخص نشده است. زمانی که بیش از 10 درصد کبد چربی جمع میشود باعث بوجود آمدن این بیماری می شود.در طول مرحله اولیه، بیماری کبد چرب معمولا هیچ علائم قابل توجه ایجاد نمی کند،چربی که در کبد جمع می تواند باعث التهاب و زخم شود. که باعث بوجود آمدن بیماریهای جدی می شود.

اگر کبد چرب دارید ممکن است درد مبهم در سمت راست بالای شکم داشته باشید همچنین خستگی، کاهش اشتها و احساس بیماری خواهید داشت.عوامل بوجود آمدن این بیماری عبارتست از از کلسترول بالا، چاقی، سندرم تخمدان پلی کیستیک، آپنه خواب، دیابت نوع 2، مشکل تیروئید , مشکلات غده هیپوفیر.مشکل کبد با آزمایش ساده خون یا سونوگرافی مشخص می شود که سعی کنید در مراحل اولیه این بیماری را درمان کنید.


5. پوکی استخوان

پوکی استخوان یک بیماری است که منجر به خراب شدن استخوان، نازک و شکننده شدن آن می شود . این یک “بیماری خاموش” که اغلب هیچ نشانه در مراحل اولیه نداردبه این ترتیب، تشخیص پوکی استخوان در مراحل اولیه دشوار است و فقط مخصوص پیرها نیست در هر سنی ممکن است رخ دهد.در اغلب موارد، اولین نشانه آن شکستگی دردناک استخوان ,کاهش ارتقاع استخوان، درد پشت، حالت خمیده استخوان است.

عوامل بوجود آمدن پوکی استخوان بعد از یائسگی عبارتند از سابقه خانوادگی، رژیم غذایی نامناسب، عدم فعالیت بدنی، سیگار کشیدن، برخی داروها.اگر در معرض خطر پوکی استخوان هستید، به دکتر مراجعه کنید با یک آزمایش تراکم استخوان مشخص می شود. برای جلوگیری از پوکی استخوان، باید به طور منظم ورزش انجام دهید، خوردن غذاهای سالم (به خصوص غذاهای غنی از ویتامین D وکلسیم )، الکل ننوشید و سیگار هم نکشید.


6-سرطان کولون

سرطان روده بزرگ نیز قاتل خاموش است. این سومین سرطان شایع در ایالات متحده است، هر سال هزاران نفر به این بیماری مبتلا می شوند.وجود تومور در روده بزرگ یک شبه بوجود نمی آید از یک پولیپ آغاز می شود بسیاری از این پولیپ ها غیر سرطانی هستند، اما زمانی که نادیده گرفته شوند و یا بدون درمان رها شود، پس از چند سال سرطانی می شوندتشخیص زود هنگام و برداشتن سلول های سرطانی در روده بزرگ 99 درصد قابل درمان است هرچند سرطان روده بزرگ علامتی ندارد ولی با یبوست بیشتر، اسهال، خون در مدفوع، نفغ غیر معمولی و یا درد شکم،شمارش پایین سلولهای قرمز خون، کاهش وزن بدون علت، استفراغ و خستگی، یک معاینه ساده قابل تشخیص است.

7. سرطان پوست

سرطان پوست به آرامی در لایه های بالایی پوست به دلیل تماس بیش از حد با اشعه ماوراء بنفش (UV) ناشی از نور خورشید و یا ابزارهایی که برای برنزه شدن استفاده می شود ,سابقه خانوادگی ، پوست رنگ پریده بوجود می آید ، مردان و افراد بیش از 40 سال سن و بالاتر در معرض خطر این بیماری هستند.معمولا یک توده قرمز بر روی پوست که حتی بعد از چند هفته بهبود نمی یابد اولین نشانه سرطان پوست غیر ملانومی است.اگر شما هر گونه ناهنجاری پوست دارید که پس از چهار هفته درمان نشود دبه پزشک مراجعه کنید. متخصص با یک نمونه برداری سرطانی بودن پوست را تشخیص میدهد از سایل و لامپهای برنزه کننده اجتناب کنید از یک کرم ضد آفتاب استفاده کنید و در ساعتهایی که نور خورشید بیشتر تابش را دارد بیرون نروید و برای معاینه به پزشک بروید .


8. شاگاس

بیماری شاگاس یا تریپانوزومیازیس، یک بیماری انگلی در سراسر جهان است که 10 میلیون نفر به آن مبتلا هستند در مرحله اولیه این بیماری، معمولا هیچ علائم ندارد و انگل ها در جریان خون در حال گردش هستند.در کمتر از 50 درصد مردم، اولین نشانه های قابل رویت هستند درد ، ورم پلک (اگر انگل از طریق چشم وارد شود)، تب، خستگی، درد بدن، سردرد، غدد متورم ، کاهش اشتها، تهوع، و استفراغ است.

زمانی که بیماری مزمن شود، علائم شامل بیماریهای قلبی و عروقی شدید و مشکلات دستگاه گوارش است که حتی می تواند به مرگ منجر شود.عواملی که خطر ابتلا به بیماری شاگاس را افزایش میدهند شامل زندگی در یک منطقه پرخطر از جمله مناطق روستایی مرکزی امریکا، جنوبی، و مکزیک و از یک فرد آلوده سرایت میکنداگر شما هم این علائم بیماری شاگاس، راداشتید به پزشک مراجعه کنید. یک آزمایش ساده خون میتواند از مرگ نجات یابید

9. هپاتیت

هپاتیت التهاب کبد و یک عفونت ویروسی است که هزاران نفر از مردم در سطح جهان را مبتلا میکند. ویروس های مختلف باعث انواع مختلف این بیماری، از جمله هپاتیت A، B، C، D,E می شود.هپاتیت A و E با خوردن مواد غذایی آلوده و یا نوشیدن آب آلوده ایجاد می شود. هپاتیت B، C و D از طریق انتقال خون آلوده، تماس جنسی و در هنگام زایمان ایجاد می شود.هپاتیت می تواند با مصرف بیش از حد الکل و بیماری های خود ایمنی ایجاد شود.

این ویروس ممکن است چندین سال در بدن وجود داشته باشد و هیج علائمی نداشته باشد. با این حال، ممکن است علائمی مانند خستگی، درد عضلانی، زردی، مدفوع کم رنگ، تب با درجه پایین، استفراغ و اسهال همراه باشد شو. اگر این علائم را داشتید به پرشک برویداگر در معرض خطر بالای هپاتیت هستند، از دکتر خود درباره واکسیناسیون هپاتیت بپرسید.


10. سرطان دهانه رحم

با توجه به سازمان بهداشت جهانی، سرطان گردنه رحم چهارمین علت مرگ و میر زنان در کل جهان به ویژه در کشورهای در حال توسعه است.

این سرطان در سلول های دهانه رحم رخ می دهد، و معمولا در مراحل اولیه عارضه ای بجا نمی گذارد اگر در زمان مناسب تشخیص داده نشود، سرطان به زودی به مثانه، کبد، روده و ریه ها گسترش می یابد. در مراحل بعد، درد لگن و یا خونریزی واژینال بوجود می آید

سرطان دهانه رحم ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، که از طریق تماس جنسی گسترش می یابد ایجاد می شود.

زنانی که سیگار میکشید، شرکای جنسی متعدد، ، اضافه وزن ، استفاده از قرص های ضد بارداری برای یک دوره طولانی و یا با ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) آلوده هستند در معرض خطر بالاتر ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند.بنابراین اگر علائم خیلی جزیی هم که داشتید به پزشک مراجعه کنید تا غربالگری انجام شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سلامت مهمان جیب خودتان!

در گفت‌وگوی «جام‌جم» با سرپرست اداره کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام پزشکی کشور مطرح شد

سلامت مهمان جیب خودتان!

نیازمندی ها