
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
نهتنها آثار او بلکه فعالیتها و تلاش وی در شناخت ادبیات و مطالعات عمیقش در معرفتشناسی ادبی مورد تائید همکاران، دوستان و شاگردان او بود.
نگارنده به عنوان یکی از دوستان نسبتا نزدیک و دیرین و مقطعی و نیز همکار او، شاهد جدیت و تعمق او در آثار ادبی بودهام که این ویژگیها در نوشتهها و سرودههای ایشان کاملا مشهود است.
زندهیاد دکتر محمدی با زندگی نهچندان طولانی و حتی نسبتا کوتاه خود تالیفات، تحقیقات و مقالات قابل توجهی از خود به جای گذاشت که نشان از شخصیت علمی و ادبی او دارد. در بررسی شخصیت و آثار ادبی اش، در چند شاخصه میتوان از او سخن گفت.
او با پیروی از استادان پیشین و پیشکسوت کلاس را محترم میشمرد و برای دانشجو و کتاب و درس اعتبار قائل بود به همین سبب نهایت استفاده را از وقت برای نتیجه مفید و موثر میبرد.
از زندهیاد دکتر محمدی مقالات و دستنوشتههای زیادی در تحقیق و پژوهش باقی مانده است که مرگ ناگهانی و زودرس مجال چاپ و نشر به آنها نداد. امید است به زودی آثار چاپنشدهاش از جانب همسر فرهیخته او دکتر حمیرا زمردی که خود استاد ادبیات فارسی دانشگاه تهران و محقق و شاعر نیز هست چاپ و منتشر شود.
اما استقبال از سه کتاب تحقیقی وی که سالها پیش به چاپ رسیده بود یعنی «معانی و بیان بدیع»، «فرهنگ تلمیحات شعر معاصر» و «بیگانه مثل معنی» نشان داد دکتر محمدی در پژوهش؛ علم و فضل و شایستگی را توامان دارد به همین سبب مورد تحسین بزرگانی چون دکتر کزازی، دکتر شمیسا، دکتر شفیعی، دکتر قیصر امینپور، دکتر سیدحسن حسینی و بسیاران دیگر واقع میشد.
زندهیاد دکتر محمدی در نوشتن داستان و نقد و نظر در این ژانر ادبی نیز دستی قابل اعتنا داشت. کتاب «گیسوهای اساطیری» نمونه خوب و متفاوت داستاننویسی او محسوب میشود، این کتاب که در بر گیرنده یک داستان نیمهبلند است با زبان و نگاهی سوررئالیستی نوشته شده که با بهرهگیری از عناصر اسطورهای داستان را از فضای تکراری و شبیهگویی خارج میکند.
دکتر محمدی چون بسیاری از استادان ادبیات شعر میگفت. مجموعه «خوابهای دریایی» تنها کتاب شعر چاپ شده اوست که در انواع قالبهای کهن و نو سروده شده است. کتاب مورد نظر، در همان اواسط دهه 70 توسط شاعر فقید به این حقیر رسیده بود؛ با مطالعه آن دریافتم محمدی شاعر خوبی نیز هست و دکتر مظاهر مصفا نیز در مقدمه دفتر شعر خانم دکتر زمردی ضمن تمجید از ارزشهای شعری دکتر زمردی از ذوق و استعداد دکتر محمدی نیز ستایش کرده است. نگارنده در کتاب شاعران دانشگاهی او را از شاعران نسل سوم در دانشگاه نام برده و یادآور شده است اگر دکتر محمدی بهصورت جدیتر به شعر پرداخته بود بیشک امروز میتوانست یکی از چهرههای مطرح شعر باشد، اما نه خود وقت حرفهای گذاشت و نه رحلت وی وقت بیشتر به او داد که در ادامه راه به آن مهم دست یابد.
دکتر علی آبان
استاد دانشگاه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد