دکتر حسین فودازی متخصص رادیوتراپی و انکولوژی در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد : افزایش وزن، بی تحرکی، مصرف نوشیدنیهای الکلی، مصرف دخانیات، اولین قاعدگی در سنین پایین، و دیر بچه دار شدن یا بچه دار نشدن، استفاده از داروهای هورمونی، یائسگی زودرس و از همه مهم تر سابقه خانوادگی (ژنتیک) از جمله عوامل موثر در بروز این سرطان شایع است .
دکتر فودازی مهم ترین دلیل ابتلا به سرطان سینه را سابقه خانوادگی (ژنتیک ) بیان کرد و گفت: زنانی که در خانواده هایی با سابقه ابتلا به این بیماری هستند حدود 2.5 برابر بیشتر از زنان دیگر دچار این سرطان می شوند .
وی افزود : در ایران از هر 12 خانم 1 نفر مبتلا به سرطان سینه است .توصیه می شود به خانم های بالای 40 سال ،سالیانه یکبار آزمایش ماموگرافی را انجام دهند .
فودازی در رابطه با علائم و نشانه های سرطان سینه گفت : شایع ترین علامت سرطان سینه توده بدون درد در سینه است که در 75 درصد از موارد خود فرد از آن مطلع می شود . برای همین موضوع ، بهترین مسئله برای بیماریابی سرطان سینه این است که زنان خودآگاهی لازم را داشته باشند.
زنانی که در سن 25 تا 30 سال ، اگر سابقه خانوادگی این سرطان را داشتند هنگام استحمام مخصوصا در پایان دوره عادت ماهیانه حتما سینه های خود را ماهی یکبار معاینه کنند و اگر توده ای یا چیز غیر طبیعی توجه شان را جلب کرد حتما به پزشک متخصص مراجعه کنند .
وی متذکر شد : ترشح خونی از نوک سینه دیگر علامت وجود این سرطان شایع است همچنین تغییر در پوست سینه ، تورفتگی، فرورفتگی ، تغییر غیر عادی در اندازه سینه و یا تورم زیر بغل دیگر نشانه های سرطان پستان است .
مسئله مهمی که در حال حاضر در همه کشورها خیلی مرسوم شده است ،مسئله بیماریابی سرطان سینه است . یعنی سرطان سینه را در افرادی که هیچ مشکل یا علائمی ندارند تشخیص دهیم این عمل مزیت بزرگی که دارد این است ، سرطان را در مراحل اولیه کشف کرده و شانس موفقیت در درمان و بهبودی سریع آن بالا میرود.
وی متذکر شد : گاهی در بیماران آنقدر بیماری پیشرفت می کند که ارگان های دیگربدن را نیز مانند ریه به شکل سرفه ، کبد به شکل کاهش وزن درگیر می کند .
فودازی در پاسخ به این سوال که آیا تمام توده ها قابل لمس هستند بیان کرد: حدود 70 – 80 درصد از عوامل قابل لمس هستند اما 20- 30درصد در افراد ممکن است توده آنقدر کوچک باشد که قابل لمس نباشد .
این متخصص سرطان در رابطه با درمان این بیماری اظهار کرد : درمان سرطان سینه بستگی به مراحل بیماری دارد ، قبلا برای درمان سرطان سینه یکی از سینه ها را بصورت کامل برمی داشتند که اثر روحی – روانی زیادی به همراه داشت اما امروزه اینگونه نیست ، فقط توده با یک حاشیه مناسب برداشته می شود.غدد لنفاوی زیر بغل بصورت کامل برداشته نمی شود فقط غدد آلوده را برداشته و در صورت لزوم پاکسازی می کنند.
اگر بیماری در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود در حال حاضر با امکاناتی که وجود دارد درصد بهبود و درمان این بیماری بسیار بالا است .
بیتا نوروزی - خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد