به گزارش جام جم سرا ، مردی سی و سه ساله هستم. همسری دارم که بسیار عصبی و پرخاشگر است و با کوچک ترین موضوعی شروع به بددهنی می کند و فحش های رکیک و زشت می دهد. هر چه در این مورد با او حرف زده ام فایده ای ندارد. خیلی مغرور است و همیشه برای رفتارهایش توجیه شخصی دارد. اما از نظر موقعیت اجتماعی بسیار موفق است. واقعاً خسته شده ام، نمی دانم چکار کنم. لطفاً راهنمایی کنید.
سارا وکیلیان روانشناس در پاسخ به این سئوال نوشت: معمولاً براساس تربیت خانواده و خصوصیات شخصیتی فرد، افراد برای کنترل خشم خود یا دست به رفتار پرخاشگری میزنند یا آن را سرکوب میکنند و به اصطلاح خشم خود را فرو میخورند. که هیچکدام از این راهکارها، روشی مناسب نیست. فحاشی، فریاد زدن و پرخاشگری کلامی بیشتر در زنان دیده شده است و مردان بیشتر دچار پرخاشگریهای فیزیکی میشوند.
در کنترل خشم، شناخت مرحله پیش از خشم بسیار مهم و ضروری است. در این مرحله فرد معمولاً برانگیخته میشود (تنفس شدیدتر، ضربان قلب بیشتر و...). اگر به همسرتان کمک کنید تا بتواند در همین مرحله رفتار خود را کنترل کند، این احساس تبدیل به رفتار پرخاشگرانه و فحاشی نخواهد شد. از جمله راهکارهای پیشنهادی در موقع عصبانیت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
به او یادآوری کنید عصبانی شدن و فحاشی نهتنها کاری را درست نمیکند، بلکه حالش را نیز بدترخواهد کرد.
از بهکار بردن کلماتی مثل همیشه و هیچوقت خودداری شود، تا باعث بیشتر شدن عصبانیت نشود.
از بحث و متهم کردن یکدیگر در حین عصبانیت بپرهیزید.
بعد از فروکش کردن عصبانیت همسرتان، با استفاده از جملات معقول، بدون تحقیر و متهم کردن فرد مقابل، علت ناراحتی و خشم وی را جویا شوید و به گفتوگوی منطقی بپردازند.
معمولاً فحاشی و عصبانیت در اثر ناکامی یا مشکلی ایجاد شده است. بهتر است بهجای تمرکز صرف روی راهحل، ببینید چگونه میتوانید مشکل را مدیریت کنید و با آن روبهرو شوید؛ برنامه بریزید و تلاش خود را بـــرای حل مشـکل به کار ببرید.
به اینکه زیربنای خشم همسرتان چیست گوش فرادهید؛ وقتی شما را نقد میکند طبیعی است حالت دفاعی به خود بگیرید، امادعوای متقابل نکنید و تلاش کنید حرفهای پنهان را بشنوید؛ برای مثال در مواردی که فرد مقابلتان از شما گله میکند، این پیام که فرد مقابلتان حسکرده نادیده گرفته شده است و شما دوستش ندارید را دریافت کنید.
سعی کنید محیط اطرافتان را در هنگام عصبانیت تغییر دهید؛ از اتاق خارج شوید و کمی قدم بزنید.
سعی کنید حل مشکلات را برای شرایط غیرعصبانیت بگذارید و با این جمله بحث را خاتمه دهید «الان شما عصبانی هستی بهتر است بعداً راجع به این موضوع صحبت کنیم.»
فراموش نکنید فرمان آتشبس باید به دست شما که عصبانی نیستید صادر شود و کنترل اوضاع را به دســت بگیرید.
منبع :سلامت نیوز
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: