به گزارش جام جم آنلاین، سهیلا مروستانی در گفتوگو با فارس گفت: با توجه به اینکه روزهای ماه مبارک رمضان بسیار طولانی و گرم است، آب بدن کم می شود و این مسئله در بیماران دیابتی باعث افزایش غلظت خون و افت شدید قند خون می شود در نتیجه باید این افراد قبل و بعد از افطار و تا پایان شب در چند مرتبه قند خون خود را آزمایش کنند.
وی تآکید کرد: این بیماران از مصرف غذاهای شیرین و نشاسته ای مثل زولبیا یا غذاهای چرب و حجیم مثل حلیم، کله پاچه و آش خودداری کنند.
این متخصص غدد ادامه داد: بیماران دیابتی که هنوز بیماری خود را کنترل نکرده اند و قند خون آنها هنوز به حد قابل قبولی نرسیده بهتر است روزه نگیرند.
مروستانی گفت: بیمارانی که انسولین مصرف می کنند یا دچار فشار خون بالا هستند نیز مجاز به روزه گرفتن نیستند.افراد سالخورده، زنان باردار و شیرده مبتلا به دیابت نیز نمی توانند روزه بگیرند.
وی در رابطه با علائم افت قند خون گفت: اگر فرد دچار تعریق، عرق سرد و تپش قلب شود، این نشان دهنده افت قند خون است که در این صورت باید روزه افطار شود.
این متخصص غدد ادامه داد: اما اگر قبل از سحر قند خون حداکثر 130 میلیگرم درصد، دوساعت بعد از سحر حداکثر 180 ، بین ساعت یک تا 3 بعدازظهر کمتر 70 نباشد، قبل از افطار حداکثر 130 و دو ساعت بعد از افطار حداکثر 180 باشد روزه داری منعی ندارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد