آیا جزء مساله جوانمردی، صداقت و زیر بار زور نرفتن، چیزی می توان به کیمیایی و قهرمان هایش نسبت داد، همین شخصیت جلال سروش در فیلم آخر کیمیایی با نام «قاتل اهلی» تاوان چه چیز را می دهد؟ تاوان ایستادن طرف حق و گرفتن دست ضعیف.
حالا می خواهم از همین جا به همه همکاران رسانه ای و منتقدان سینما که شنبه شب در نشست خبری فیلم سینمایی قاتل اهلی در برج میلاد تهران رو به روی کیمیایی و تهیه کننده اش( منصور لشکری قوچانی) نشستند بگویم تا چه اندازه این مهمترین مولفه سینمای کیمیایی را رعایت کردند.
آیا شما که گریبان تان را برای کیمیایی و فیلمش چاک دادید و سینه ستبر کردید و حتی کار را به پابوسی او هم کشاندید، همان هایی نبودید که پس از پایان فیلم و تنها دقایقی قبل از آغاز نشست پرحاشیه و جنجالی، هنگامی که سیگارتان را دود می کردید هزار و یک جور طعنه و کنایه و گاه استهزا را درباره قاتل اهلی به زبان آوردید؟ همان ها نبودید که در هنگام پخش فیلم سوت و دست و قهقهه تان بلند شده بود و اگر شما هم نبودید دست کم در برابر این بی احترامی سکوت کردید؟
نمی توان باور کرد شمایی که بر آتش اختلاف تهیه کننده و کارگردان دمیدید، دل تان برای کیمیایی و سینمای نجیب و دوست داشتنی اش واقعا می سوزد، یعنی نمی دانید دود این اختلاف پیش و بیش از هرچیز فیلم را متضرر می کند؟ کجای جوانمردی و مردانگی است که وقتی همه می دانیم دقیقا مشکل فیلم کجا بود و چه نقشی اضافه بود، طوری سخن بگوییم و بپرسیم و کف بزنیم که گویی حق با کارگردان محبوب ماست و باعث شویم اگر یک درصد احتمال کوتاه آمدن کیمیایی بود دیگر همان احتمال اندک هم رنگ ببازد.
دیشب بهترین دفاع از کیمیایی یا سکوت و به حاشیه نبردن او بود و یا ایستادن طرف حق، حقی که سال هاست کیمیایی خودش از آن می نویسد و قهرمان هایش را برای تحقق آن به آب و آتش می زند؛ اما دیشب نه سکوت کردیم ، نه مستقیم یا غیرمستقیم از حق سخن گفتیم، دیشب قاتل اهلی ما بودیم.
سینا علیمحمدی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد