
جایگاه متزلزل سینمای ملی - حماسی
جنگ تحمیلی تازه، خسارات و صدمات زیادی به کشور و خصوصا نیروهای نظامی/ مردمی وارد آورد.
جنگ تحمیلی تازه، خسارات و صدمات زیادی به کشور و خصوصا نیروهای نظامی/ مردمی وارد آورد.
اگر سینمای ایران در سالهای اخیر را همچون بیماری در کما فرض کنیم، فیلم «پیرپسر» همان شوک الکتریکی بود که بالاخره قلب این بیمار را دوباره به تپش انداخت؛ فیلمی که همزمان از واقعیت تلخ زیست ایرانی میگوید، به دغدغههای فراموششده جامعه میپردازد، در عینحال با روایتی جذاب و پرکشش، مخاطب را نه فقط سرگرم میکند، بلکه با سؤالاتی جدی به خانه میفرستد.
سینمای ایران که هویت خود را وامدار روایتهای انسانی و حماسی ازسنگرهای دفاعمقدس است، در دهه اخیر با آزمونی نوین و میدانی متفاوت مواجه شده است؛ «جبهه مقاومت». از کوچههای ویران حلب تا دشتهای نینوا و پایتخت خودخوانده داعش، دوربین فیلمسازان ایرانی کوشیده تاروایتی نزدیک و ملموس از نبردی ارائه دهد که مرزهای جغرافیایی را درنوردیده و مفهوم «امنیت ملی» را از هزاران کیلومتر دورتر بازتعریف کرده است.
سینما بهخصوص بعد از جنگ ۱۲ روزه اسرائیل علیه ایران، بسیار میتواند منشأ اثر باشد و با حضور مخاطبانش هویت پیدا میکند؛ و البته استقبال مردم از سینماها در روزهای جنگ براساس آمار منتشره سینماشهر خوب بود اما در این میان حلقه مفقودهای به نام سالن و سینما در زمینه زیرساختی وجود دارد.
سینما، بهعنوان آیینه جامعه و ابزاری بیبدیل در شکلدهی به هویت فرهنگی، در ایران با آرمانهای بلند اما چالشهای ساختاری روبهروست. بهرغم تأکید بر سینمای ملی-انقلابی، ضعف در شفافیت دادهها، تحلیلهای ناکافی و مدیریت سلیقهای، مانع تحقق این آرمانها شده است. الگوهای جهانی مانند هالیوود نشان میدهند موفقیت درگرو نظاممندسازی، برنامهریزی کلان و بهرهگیری از دادههاست. این نوشتار میکوشد با بررسی ضرورتهای تحول دادهمحور، راهکارهای عملیاتی برای گذار از آمارهای توصیفی به مدیریت اثربخش را تبیین کند.
فیلم پیرپسر به کارگردانی اکتای براهنی سال ۱۴۰۰ساخته شده است و به دلیل بازی درخشان حسن پورشیرازی، فضای خاص فیلم و پرداخت قوی مضامینش، مورد توجه منتقدان قرار گرفته است. این فیلم روایت خانوادهای است که در سایه استبداد پدر (غلام) گرفتار شده و زندگی روزمرهشان با خشونت پنهان و سرنوشتهای تراژیک عجین شده است.
ماه محرم، تجلیگاه عشق، ایثار و ماتم حسینی است؛ ماهی که در جایجای ایران و جهان، آیینهای سوگواری با شکوه و تنوعی بینظیر برگزار میشود.
به جرأت میتوان گفت ایران و جامعه ایرانی در ۱۵ روز اخیر پراتفاقترین دوهفته تاریخ خود را از سر گذراند؛ از آغاز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه تا مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر تا به امروز که شاهد متفاوتترین محرم در ایران بودهایم.
در هفدهمین نشست تخصصی بررسی سینمای ایران و جهان در مدرسه نقد، تلاش کردیم با مرور سه سال اخیر و بررسی چندگانه مفاهیم کلیدی، به تحلیل وضعیت سینمای ایران بپردازیم.
در ژوئن ۲۰۲۰ یعنی دقیقا پنج سال پیش مینیسریالی به نام «تهران» ابتدا از تلویزیون اسرائیل به نمایش درآمد و سپس از شبکههایی چون سینه فلیکس در فضای مجازی پخش شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد