هوس‌های غذایی ما از چه حکایت دارند؟

همه ما گاه به مصرف یک ماده غذایی خاص، تمایل زیاد پیدا کرده‌ایم. هوس‌های غذایی می‌توانند معانی زیادی داشته باشند.
کد خبر: ۱۰۰۲۳۲۲
هوس‌های غذایی ما از چه حکایت دارند؟

به گزارش جام جم آنلاین ، دانستن علت اصلی، به ما در توجه به کمبودهای بدن و راه‌های درست برطرف کردن آنها کمک می‌کند.

شکلات

شکلات، منبع عمده منیزیم است و تمایل به مصرف آن می‌تواند به معنای کمبود منیزیم بدن باشد. از آنجا که مصرف شکلات به‌تنهایی نمی‌تواند کمبود منیزیم بدن را برطرف کند، توجه به مصرف سایر موادغذایی حاوی این ماده معدنی مثل آجیل، ماهی و برگ سبز اهمیت دارد. اگر به شکل مزمن، تمایل به مصرف مواد شیرین دارید، احتمالا دچار هیپوگلیسمی یا قندخون پایین هستید. در چنین شرایطی مصرف شیرینی، کیک، آبنبات یا سایر شیرینی‌های تصفیه‌شده، شرایط را بدتر خواهد کرد. وقتی هوس شیرینی می‌کنید، بهتر است تکه‌ای میوه مصرف کنید. درعین حال، غذاهای حاوی فیبر بالا مثل لوبیاها، حبوبات و کربوهیدرات‌های پیچیده مثل غلات کامل را به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید.

شوریجات

تمایل به مصرف مواد شوری مثل چیپس یا ذرت بوداده، اغلب حاکی از نوسانات هورمون استرس در بدن است. غلبه بر استرس، گام اول در برطرف کردن این نوع هوس‌هاست. غده آدرنال که به مقابله بدن با استرس کمک می‌کند، در زندگی پرسرعت و پر استرس امروزی می‌تواند از تولید هورمون استرس خسته شود. بهتر است پیش از مصرف غذاهای شور، سراغ شیوه‌های مقابله با استرس مثل مدیتیشن و تنفس عمیق بروید. مصرف ویتامین B کمپلکس، ویتامین C و سبزیجات دارای برگ‌های سبز که حاوی مواد معدنی مثل پتاسیم هستند، راه دیگری برای کمک به غده آدرنال است.

پنیر

تمایل زیاد به مصرف پنیر یا پیتزا، نشانه کمبود اسید چرب در بدن است. گردوی خام، سالمون وحشی، روغن کتان و دانه کتان را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. مکمل‌های حاوی چربی‌های مفید، بویژه امگا3 که حاوی اسید چرب ایکوساپنتائنوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزائنوئیک اسید(DHA) باشند، می‌تواند باعث قطع تمایل به مصرف پنیر شود.

گوشت قرمز

تمایل زیاد به مصرف گوشت قرمز، حاکی از کمبود آهن در بدن است. مصرف لوبیا و حبوبات غنی از آهن، آلو، انجیر و دیگر میوه‌های خشک را افزایش دهید. اگر گوشت مصرف می‌کنید، گوشت بدون چربی را به عنوان منبع آهن انتخاب کنید. مصرف ویتامین C در کنار آهن، به جذب بیشتر آن کمک می‌کند.

میان‌وعده‌ها

تمایل به مصرف میان‌وعده ـ گاهی موادغذایی شور و گاهی شیرینی ـ از رژیم غذایی نامتعادل و نبود انواع مواد مغذی در رژیم غذایی حکایت می‌کند. مصرف تنقلات یا غذاهای سنگین هنگام بروز تمایل به مصرف میان‌وعده، می‌تواند این تمایل را به‌طور موقت برطرف کند. ایجاد تغییر و تعادل مناسب در رژیم غذایی به رفع کامل این نوع تمایلات کمک خواهدکرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها