به گزارش جام جم آنلاین، استفاده از آب غیربهداشتی میتواند سبب عفونت رودهای شود. در این میان، یکی از موارد مهم بهداشتی، چگونگی روابط جنسی و رعایت تعدادی از نکات است تا در پایان تعطیلات مواجه با مشکل نشوید.
به عبارتی در ایام مسافرت اگر در روابط زناشویی، نکات مهم نادیده گرفته شوند، ممکن است هم مرد و هم زن به مشکل بربخورند. مثلا بیماریهای آمیزشی براحتی منتقل میشوند و بسیاری از افرادی که مبتلا به این بیماریها هستند (بویژه زگیل تناسلی) از وجود بیماری در بدن خود اطلاعی ندارند و براحتی این بیماری را در سطح جامعه منتشر میکنند. در این میان، خانمها بیشتر مستعد ابتلا به عفونت ادراری هستند.
آنها چون مجرای ادرار کوتاه است، اغلب تخلیه مثانه خود را به تأخیر میاندازند، از وسایل جلوگیری از حاملگی مثل دیافراگم و از ژلهای اسپرمکش برای جلوگیری از حاملگی استفاده میکنند که سبب تجمع میکروبهای روده در اطراف مجرای ادرار میشود و نکته مهم اینکه دسترسی میکروبهای رودهای به علت مسیر کوتاه به دستگاه ادراری و سیستم ادراری خانمها راحتتر است. در عین حال، یکی از علل شایع عفونت ادراری نزدیکی است.
در طول مسافرت به علت فراهم نبودن شرایط مساعد باید سعی کرد از ابتلا به عفونت ادراری جلوگیری شود، چون اگر عفونت از مثانه به طرف بالا و داخل کلیهها منتشر شود، بیمار نیازمند بستری در بیمارستان خواهد بود. برای اینکه خانمها در طول مسافرت کمتر دچار عفونت ادراری به دنبال رابطه زناشویی شوند، رعایت نکات زیر الزامی است:
حداقل هشت لیوان آب در روز مصرف کنید.
هنگام استفاده از دستشویی خود را از جلو به عقب تمیز کنید، نه از عقب به جلو.
قبل و بعد از رابطه زناشویی مثانه خود را خالی کنید.
اگر هنگام نزدیکی از ژلهای مرطوب کننده استفاده میکنید، از نوع محلول در آب باشد.
از دوش واژینال استفاده نکنید، چون میکروبها وارد واژن و رحم میشوند.
از مواد خوشبوکننده، اسپریها، مواد شوینده تبلیغاتی و صابونهای قوی استفاده نکنید.
اگر از پد استفاده میکنید، مرتب آن را عوض کنید.
قبل از رابطه زناشویی، دستگاه تناسلی را با آب گرم بشویید.
لباس زیر نخی استفاده کنید.
در حمام به جای استفاده از وان از دوش استفاده کنید.
از پوشیدن لباس زیر و شلوار تنگ اجتناب کنید.
افرادی که سفرهای خارجی دارند، باید بدانند بعضی بیماریهای آمیزشی تا شش ماه پس از ابتلا قابل تشخیص در خون نیست و بعضی بیماریهای آمیزشی دیگر مثل تبخال تناسلی و زگیل تناسلی ممکن است هنگامی منتشر شود که بیمار هیچ علامتی ندارد. پس باید از کاندومهای جنس لاتکس استفاده کرد. البته استفاده از کاندوم، انتقال نیافتن بیماری را گارانتی نمیکند، اما در پیشگیری موثر است.
دکتر محمدرضا صفرینژاد
جراح و متخصص بیماریهای کلیه و مجاری ادراری
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد