به گزارش جام جم آنلاین، بسیاری از ما این نسخهها را تجربه و حتی به دوستانمان نیز توصیه کردهایم اما واقعیت این است که بسیاری از ما هنوز نمیدانیم که این روشها تا چه اندازه موثر است و اصلا آیا عوارضی به همراه دارد یا نه؟
به همین منظور سراغ دکتر سایه علمداری متخصص پوست و مو رفتیم تا زوایای مختلف مصرف ماسکهای پوست را بررسی کنیم.
در مصرف ماسکها زیادهروی نکنید!
ماسکهای مرطوبکننده باید دو بار در هفته استفاده شوند، اما اگر در آب و هوایی خیلی گرم، سرد یا خشک زندگی میکنید و پوستتان خشک شده است باید از ماسکهای مرطوبکننده بهطور روزانه استفاده کنید.
در رابطه با ماسکهای روشنکننده پوست باید به این نکته توجه کرد که این ماسکها حاوی مواد لایهبردار و ملتهبکننده هستند که استفاده بیش از حد از آنها میتواند مُضر باشد. در مورد ماسکهای پاککننده هم باید گفت استفاده بیش از اندازه میتواند به پوست آسیب برساند.
مراقب ماسکهای خانگی باشید!
اغلب در جراید یا رسانهها فرمولهای مختلف و گاه عجیب و غریب و دور از ذهنی بهعنوان ماسکهای مقوی یا محافظ انواع پوست مشاهده میشود که با ترکیبی از میوهها یا عطرها یا داروهای عطاری سعی در کاستن چربی پوست و بهبود بخشیدن به وضعیت ظاهری آن دارند اما باید بدانید که ماسک گذاشتن و مراقبت از پوست چرب کاری تخصصی است که بهتر است توسط پزشک مجرب و کارآزموده، پرسنل آموزشدیده و در مراکز درمانی معتبر و دارای صلاحیت انجام شود. متاسفانه روزانه افراد زیادی بهدلیل بروز واکنشهای آلرژیک و حتی عفونی در اثر انجام مداخلات نابهجای مراقبت از پوست به پزشکان مراجعه میکنند که گاه به درمانهای طولانی و پرهزینهای نیاز دارند.
اثرات منفی ماسکها برای پیری پوست
پیری پوست صورت شما شاید تنها بهدلیل مسائلی همچون سن و سال و یا استرس و مشکلات بهوجود نیامده باشد بلکه استفاده اشتباه برخی مواد بهعنوان ماسک میتواند پیری پوست صورت شما را موجب شود ماسکها باید با احتیاط استفاده شود تا بیشتر جوانی و زیبایی پوست صورت حفظ شود.
موادی همچون جوششیرین، اسپری مو، خمیر دندان، لیمو، وازلین، لوسیون بدن، پراکسید هیدروژن از بدترین موادی هستند که باعث خشکی و سوزش پوست میشوند و ممکن است منجر به مشکلات جدی پوستی گردند.
حمام آب داغ نکنید!
حمام داغ احساس خوبی دارد، اما رطوبت لایه بیرونی پوست شما را کاملا از بین میبرد. آب داغ، روغنهای طبیعی لایه اپیدرم را کاهش میدهد و لایه محافظتی که جلوی از دست رفتن رطوبت پوست را میگیرد، تخریب میکند و به خشکی و عدمتعادل پوست منجر میشود.
اگر شما بهطور طبیعی، پوستی چرب یا پر جوش دارید، خشک کردن آن باعث واکنشی میشود که منجر به تولید چربی بیشتر در پوست میگردد. همیشه بهجای آب داغ، از آب ولرم استفاده کنید و دوشهای آب داغ را به حداقل برسانید، مخصوصا در زمستان که پوست، بیشتر مستعد خشکی و خارش میباشد.
هر ماسک طبیعی موثر نیست
مردم ما در گذشته وقتی بیمار میشدند، بیشتراز توصیههای درمانی و ساده ریشسفیدان و مادربزرگان که تا اندازهای به طب اشراف داشتند، استفاده میکردند. امروز نیز برخی از مردم این رویه را دنبال میکنند و ترجیح میدهند با ترکیب برخی مواد ساده و طبیعی، نسخهای تهیه کنند و از آن برای داشتن پوستی سالمتر و حتی درمان برخی اختلالها و بیماریهای پوستی خود استفاده کنند در حالی که این گروه نمیدانند از دیدگاه طب سنتی سلامت پوست تنها با مصرف موضعی ماسکها امکانپذیر نیست بلکه نیاز به تقویت و اصلاح عملکرد اعضا و اندامهای داخلی بدن نیز وجود دارد. در حقیقت این پوست است که فعل و انفعالات درونی بدن را نمایان میکند. بنابراین علاوه بر استفاده از ماسکهای مختلف باید برای رفع اختلالها و مشکلات اقدام کرد.
بهترین طرز استفاده از ماسکها
ابتدا هر نوع آرایشی را از روی پوستتان پاک کنید. بعد در یک فضای مرطوب و گرم مانند حمام قرار بگیرید تا منافذ صورتتان باز شود. حتی میتوانید بعد از حمام کردن، صورتتان را لیف بزنید تا سلولهای مرده از روی آن پاک شده و راه برای ورود ترکیبات فعال باز شود.
در صورتی که مایل هستید از ماسکهای مرطوبکننده استفاده کنید لایهای ضخیم از ماسک را روی پوست صورت و گردن بمالید تا پوست آنچه را نیاز دارد جذب کند. میتوانید از سمت پایین به بالا برای کشیدن پوست و وارد کردن مواد فعال به عمق پوست، صورت و گردن را ماساژ دهید.
به این مساله توجه داشته باشید که نباید مواد را به اطراف چشم که پوست آن بسیار نازک است بمالید چون در این صورت احتمال تورم و تحریک پوست وجود دارد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد