دکتر سید علی مرعشی در گفت و گو با جام جم انلاین بیان کرد: افراد مبتلا به آسم، بیماری های قلبی و دیابتی می توانند بدون هیچ منعی داروهای خود به حج ببرند اما در رابطه با بیمارانی که داروهای اعصاب، روان و آرامبخش استفاده می کنند باید با نسخه پزشک همراه باشد چرا که ورود داروهای آرامبخش، روان گردان و مخدرها به عربستان ممنوع است.
وی در ادامه افزود: حجاج، حتما نسخه پزشک معالج مبنی بر اینکه وی نیاز ضروری به این داروها دارد را به همراه داشته باشند حتی افرادی که داروهای معمولی استفاده می کنند نیز از این قاعده مستثنا نیستند. البته پزشکان کاروان که زائران را معاینه می کنند راهنمایی های کافی را در اختیار حجاج قرار می دهند. پزشکان لیست داروهای ممنوعه را به همراه دارند و در هنگام معاینه زائر به وی اطلاع رسانی می کنند.
مرعشی اظهار داشت: 360 نفر پزشک به همراه زائران به حج اعزام می شوند اما در مجموع تیم پزشکی زائران که شامل پزشکان همراه حجاج و افرادی که در بیمارستان های مکه و مدینه مستقر هستند 580 نفر است.
به گفته رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر، بیماران قلبی، افراد مسن و بیمارانی که با ریسک بالایی به حج مشرف می شوند را شناسایی کرده و بادقت نظر بیشتری تحت مراقبت قرار می گیرند. چرا که این دسته از افراد مسلما نیازمند مراقب های ویژه و بیشتری نسبت به افراد دیگر دارند.
وی در پایان افزود: 2 بیمارستان در مکه و مدینه آماده خدمات رسانی به زائران ایرانی هستند، حتی مجوز چند درمانگاه شبانه روزی درحال گرفتن است که مجموع این خدمات تا پایان عملیات دایر خواهد بود. زائران نگران بیماری های مانند تب کنگو و بیماری های فصلی نباشند اما بیماری کرونا به همان شکل سابق در عربستان وجود دارد که آن هم نگرانی ندارد چرا که این بیماری در مناطقی غیر از مکه و مدینه گزارش شده است.
بیتا نوروزی - خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد