
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
هر شرکت بزرگی روز اول کارش را از حداقل شروع کرده و بنیانگذاران بسختی مراحل ابتدایی را گذرانده و داشتههای خود را به دندان کشیدهاند تا این که بالاخره پس از مدتها، تلاش و کوشش شبانهروزی نتیجه داده و کمپانی به جایگاهی رسیده که سزاوارش بوده است. در این جا چند کمپانی معروف و بزرگ را به شما معرفی میکنیم که ابتدای کار خود را از گاراژی کوچک و محقر شروع کردهاند:
آمازون: کمپانی بزرگی که سالیان دراز است به فروش اجناس به صورت خرده فروشی مشغول است، کار خود را از گاراژی کوچک شروع کرد. آمازون سال 1994 شروع به کار کرد و سال 1995 نخستین کتاب خود را فروخت. سال 1997 نیز نخستین عرضه عمومی خود را داشت. این کمپانی در حال حاضر بزرگترین خرده فروشی دنیاست و موسس آن جف بروس سی، پنجمین مرد ثروتمند دنیا شناخته شده است.
دیزنی: دیزنیلند بزرگ که مشهورترین مرکز تفریحی جهان است از ابتدا این گونه نبود. والت دیزنی ابتدا از عموی خود کمک خواست و او هم گاراژ کوچک پشت خانه اش را در اختیار او قرارداد تا نخستین استودیوی خود را در آنجا راه اندازی کند. اکنون فاصله دیزنی لند بزرگ واقع در آناهایم با آن گاراژ کوچک چیزی حدود 45 دقیقه است. هیچ کس باور نمیکند پدر این سرزمین بزرگ، یک چاردیواری کوچک و محقر بوده است.
اپل: اپل هم پیشینهای مشابه داشت. سال 1976 استیوجابز 21 ساله و استیو وژنیاک 26 ساله فروش اپل را شروع کردند و در آن زمان موفق شدند 50 واحد اپل یک را به قیمت 500 دلار برای هر کدام به یک خرده فروش محلی بفروشند. جابز سفارش خرید قطعات را میگرفت و قطعهها را آماده میکرد. همکاری آن دو خوب جواب داد و ظرف مدت کوتاهی توانستند پنجاه کامپیوتر را در گاراژ کوچک خود آماده کنند. امروزه اپل افسانهای سازنده به روزترین کامپیوترهای دنیاست.
گوگل: باورتان میشود که پرترافیکترین موتور جستوجوی اینترنتی دنیا هم زیر سقفی محقر و شرایطی سخت بنیاد نهاده شده؟! سال 1998 لاری پیج و سرگی برین که در دانشگاه استرانفورد تحصیل میکردند، شرکتی را که امروزه به نام گوگل معروف است، در گاراژ سوزان ووژیکی تاسیس کردند. پس از مدتی کار و درس برای آنها اختلال ایجاد کرد و این دو همکلاسی تصمیم به فروش آن به قیمت یک میلیون دلار گرفتند. خوشبختانه آن قدر شانس نداشتند که کسی آن را بخرد و اکنون این کمپانی برای آنها به معدن الماس تبدیل شده است.
هارلی دیویدسن: شناخته شدهترین موتور دنیا. اگر به صنعت موتور علاقه داشته باشید مطمئنا این موتور را بخوبی میشناسید اما احتمالا هیچ گاه فکرش را نمیکردید که کمپانی بزرگ تولیدکننده آن کار خود را از آلونکی فاقد هرگونه تجهیزات شروع کرده باشد. سال 1901 ویلیام هارلی 21 ساله برنامههایی برای نصب یک موتور کوچک به دوچرخه در ذهن داشت. دو سال بعد هارلی و دوست دوران کودکیاش آرتور دیویدسن آلونک 15 فوتی را در میلوواکی واقع در ویسکانسین اجاره کردند تا موتورهایشان را داخل آن بسازند. سال 1903 آنها نخستین کارخانه کوچکشان را راه اندازی کردند. فعالیتشان رشد کرد و امروزه پس از گذشت بیش از یک قرن، هارلی دیویدسن همچنان در دنیا حرف اول را میزند.
ماشین لوتوس: امروزه کمپانی لوتوس حرف اول را در زمینه ماشینهای مسابقه در جهان میزند، اما آیا از ابتدا هم به همین نحو بوده است؟ لوتوس هم مانند بقیه در سختترین شرایط بنیاد نهاده شده است. سال 1948 آنتونی کالین بروس چاپمن 20 ساله نخستین ماشین مسابقه لوتوس را در اصطبل پشت هتل ریلوی در هورنسی واقع در شمال لندن ساخت. یک اصطبل نهایت مکانی بود که او به عنوان کارخانه در دست داشت. لوتوس بااستفاده از قطعات یک ماشین کهنه، ماشین مسابقه اول خود را ساخت.
businessinsider.com
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد