به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، در پی طرح شکایتهای مشابه در خصوص اخذ وجوه چند 10 میلیون تومانی به بهانه اعزام دانشجو به دانشگاههای خارج از کشور از سوی شرکتی تحت عنوان شرکت «دانش پژوهان»، پروندهای در این خصوص در دادسرای ناحیه یک تهران تشکیل و به دستور بازپرس شعبه دوم این دادسرا، پرونده برای رسیدگی در اختیار اداره سیزدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، به دنبال کلاهبرداری این شرکت، دهها مالباخته با حضور در اداره سیزدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ در اظهاراتی مشابه عنوان داشتند که مدیر شرکت دانش پژوهان به نام «سیاوش . ت» در پوشش اخذ ویزای اقامت تحصیلی و دانشجویی در کشورهای آمریکا، انگلستان، کانادا و اسلواکی، اقدام به اخذ مبالغ دهها میلیون تومان (از 50 میلیون تا 200 میلیون تومان) کرده اما پس از گذشت چندین ماه و بدون اجرای تعهداتش، از محل شرکت واقع در منطقه کامرانیه متواری شده است.
یکی از مالباختگان در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: توسط یکی از دوستانم به فردی به نام سیاوش . ت معرفی شدم؛ پس از مراجعه به دفتر شرکت وی در منطقه کامرانیه، برای اخذ ویزای کشور انگلستان برای اقامت خودم و پسرم از طریق پذیرش تحصیلی با شرکت دانش پژوهان قرارداد بستیم. دفتر شرکت فاقد هرگونه تابلو بود زمانیکه علت را جویا شدیم، سیاوش . ت مدعی شد که به تازگی به این مکان نقل مکان کردهاند؛ در ادامه مذاکرات، سیاوش . ت مدعی شد که میتواند از طریق ثبت نام پسرم در مدارس تابستانی کشور انگلستان اقدام به اخذ ویزا برای من و پسرم کرده و دو ماه اقامت در این کشور را برای ما تأمین کند و به این بهانه مبلغ 50 میلیون تومان دریافت کرد.
این مالباخته در ادامه اظهاراتش گفت: پس از گذشت چندین ماه از زمان پرداخت پول به این فرد، با من تماس گرفت و در کمال ناباوری مدعی شد که برای ثبت نام پسرم دیر شده است؛ لذا تصمیم گرفتم پولم را پس بگیرم اما پس از یک ماه مراجعات مکرر، نهایتاً در آخرین مراجعه خود به دفتر شرکت متوجه شدم دفتر شرکت دانش پژوهان به صورت ناگهانی تعطیل شده است؛ طی این مدت نیز در تحقیقاتی که انجام دادم متوجه شدم که اساساً مدرسه مورد ادعای آقای سیاوش . ت جهت ثبت نام فرزندم در آن وجود خارجی ندارد و این شخص به این شیوه و ترفند اقدام به کلاهبرداری از من و بسیاری از افراد دیگر کرده است.
مالباخته دیگر که به بهانه اخذ ویزای دانشجویی از کشور آمریکا مورد کلاهبرداری قرار گرفته بود نیز در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: مدتی پیش به همراه مادرم بابت اخذ ویزای دانشجویی برای دانشگاه Boston به مؤسسه دانش پژوهان مراجعه کردیم و مبلغ 2800 دلار به عنوان دستمزد پرداخت کردیم و در ادامه به بهانه های مختلف مجموعا بیش از 80 میلیون تومان به مؤسسه دانش پژوهان پول پرداخت کردیم؛ پس از اخذ این وجوهات، مدیر شرکت به نام آقای سیاوش . ت مدعی شد که ظرف چند ماه اقدام به اخذ زمان مصاحبه از سفارت آمریکا در کشور قبرس خواهد کرد اما در زمان سررسید عنوان شد که سفارت آمریکا در کشور قبرس وقت مصاحبه نمیدهد و به این بهانه از من چندین ماه دیگر فرصت خواستند تا وقت مصاحبه سفارت آمریکا در کشور اتریش را هماهنگ کند؛ علاوه بر این به بهانههای مختلف، زمانهای دیگری را برای مصاحبه سفارت مطرح میکرد تا اینکه یک روز عنوان داشت که با روی کار آمدن رئیس جمهور جدید در کشور آمریکا اساساً امکان رفتن بنده به آمریکا وجود ندارد و به این بهانه پیشنهاد داد تا برای ادامه تحصیل مرا به کشور انگلستان بفرستد اما پس از گذشت مدتی دفتر شرکت در منطقه کامرانیه تعطیل شد و از آن زمان بنده و دیگران هیچگونه اطلاعی از آقای سیاوش . ت نداریم.
با آغاز تحقیقات پلیسی، کارآگاهان اداره سیزدهم در بررسی اساسنامه و مدارک شرکت دانش پژوهان اطمینان پیدا کردند که این شرکت فاقد هرگونه مجوز رسمی از وزارت علوم و همچنین سابقه ثبت شرکت بوده و مدیر متواری شرکت با انتخاب عنوان دانش پژوهان برای شرکت خود و سوء استفاده از تشابه اسمی با یک مؤسسه رسمی و معتبر اقدام به کلاهبرداری از افراد کرده است.
در ادامه تحقیقات، کارآگاهان اطلاع پیدا کردند که بر خلاف شیوه و شگرد رایج در امر تبلیغات از طریق روزنامههای کثیرالانتشار، مدیر شرکت دانش پژوهان از طریق ارسال پیامکهای تبلغیاتی و تبلیغات در فضای مجازی به ویژه در تلگرام و اینستاگرام اقدام به تبلیغات کرده است. لذا با انجام اقدامات پلیسی، کارآگاهان موفق به شناسایی مخفیگاه «سیاوش . ت» در منطقه دزاشیب شده اما پس از مراجعه به این محل و انجام تحقیقات پلیسی اطلاع پیدا کردند که همزمان با بسته شدن دفتر شرکت، وی از از این مکان نیز متواری شده است.
با توجه به شیوه و شگرد «سیاوش . ت» در کلاهبرداری از دهها مالباخته، نهایتاً کارآگاهان با اقدامات گسترده پلیسی اطلاع پیدا کردند که شرکت دانش پژوهان مجدداً اقدام به از سرگیری فعالیت خود این بار در منطقه میرداماد کرده است؛ کارآگاهان اداره سیزدهم با شناسایی محل دفتر شرکت در منطقه میرداماد، به این محل مراجعه و در تحقیقات نامحسوس پلیسی خود ضمن شناسایی دقیق «سیاوش . ت» اطلاع پیدا کردند که این شخص از محل دفتر شرکت خود به عنوان مخفیگاه خود نیز استفاده میکند.
سرانجام ماموران پلیس در چهارهم تیر ماه، سیاوش . ت (41 ساله) را که 8 سال پیش از آمریکا به کشور بازگشته بود دستگیر و به اداره سیزدهم پلیس آگاهی منتقل کردند که متهم پس از انتقال به پلیس آگاهی، صراحتا به اخذ وجوهات نقد از کلیه شکات و مالباختگان اعتراف کرد.
سردار عباسعلی محمدیان، رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ ، با اشاره به ارزش 3 میلیارد تومانی پرونده شرکت دانش پژوهان عنوان داشت: با شناسایی دهها مالباخته و بررسی اظهارات و مدارک مستند آنها مبنی بر پرداخت دهها میلیون تومان به متهم، تاکنون ارزش مالی پرونده به بیش از 3 میلیارد تومان رسیده و به تناسب آن مقام محترم قضایی اقدام به صدور وثیقه چند میلیاردی برای متهم پرونده کرده است.
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ در پایان این خبر گفت: با توجه به اعتراف صریح متهم به دریافت وجوه نقد از دهها مالباخته در پوشش شرکت دانش پژوهان و در ادامه شناسایی دهها مالباخته در همان مراحل اولیه تحقیقات، از کلیه شکات و مالباختگانی که بدین شیوه و شگرد و تحت عنوان شرکت دانش پژوهان مورد کلاهبرداری قرار گرفتند دعوت میشود تا جهت پیگیری شکایات خود به نشانی اداره سیزدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ در خیابان وحدت اسلامی مراجعه کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد