به گزارش جام حم آنلاین به نقل از چاردیواری، برخی دیگر هم کمی پا را فراتر گذاشته و زمانی که فکر میکنند دچار عفونت شدهاند، خودشآنتب ان دست به کار میشوند و آنتیبیوتیک مصرف میکنند. آنتیبیوتیک اگرچه داروی خوبی است و برای ما یک داروی حیاتی به حساب میآید اما مصرف آن باید با احتیاط باشد. دکتر بهروز مصلحی، پزشک و پژوهشگر نکات مهمی را درباره آنتیبیوتیک بیان میکند که دانستن آنها خالی از لطف نیست.
عوارض را کم کنید
آنتیبیوتیکها در دنیای پیشرفته امروزی، جزو شایعترین داروهایی است که در سراسر دنیا برای بیماران تجویز میشود. آنتیبیوتیک مانند هر داروی دیگری میتواند عوارضی را برای بیمار در پی داشته باشد بویژه در شرایطی که افراد به مصرف خودسرانه آن روی بیاورند. مصرف به جا و بموقع آنتیبیوتیک تحت نظر پزشک، عوارض بسیار کمی دارد به همین دلیل از مصرف خودسرانه آن باید پرهیز کرد.
بدنتان را مقاوم نکنید
عوارض جانبی آنتیبیوتیک در یک بیمار با بیمار دیگر متفاوت و از یک آلرژی ساده تا یک عارضه کشنده، در افراد مختلف متغیر است. پزشک در شرایطی که احساس کند بدن بیمار با یک نوع آنتیبیوتیک ناسازگاری زیادی دارد، دوز یا نوع آنتیبیوتیک را تغییر میدهد یا در صورت لزوم، توصیه به تغییر در نحوه مصرف میکند و تدابیری از این قبیل را برای بیمار میاندیشد، اما در مصرف خودسرانه آنتیبیوتیک، نمیتوان این موارد را کنترل کرد و بیمار ممکن است به دلیل بروز عوارض، اقدام به قطع مصرف آنتیبیوتیک کند و به همین دلیل عفونت سراسر بدن او را فرا بگیرد. مصرف آنتیبیوتیک یا قطع مصرف آن به شکل خودسرانه، باعث مقاوم شدن میکروبها به آنتیبیوتیک خواهد شد و این داروی ضروری و حیاتبخش، به یک داروی بلااستفاده تبدیل میشود و مشکلات زیادی را برای افراد بوجود میآورد.
داروهایتان را فراموش نکنید
استفاده و قطع کردن خودسرانه و ناآگاهانه دارو، مشکلات زیادی را در پی دارد و همانطور که درباره آنتیبیوتیک گفته شد، میتواند به مقاومت میکروبها نسبت به آنتیبیوتیک منجر شود. البته مقاومت میکروبی، تنها در اثر استفاده خودسرانه و قطع خودسرانه آنتیبیوتیک به وجود نمیآید و حتی فراموش کردن یک دوز یا وعده دارویی نیز میتواند به مقاومت میکروبی نسبت به این دارو منجر شود و به نوعی تمامی این موارد، به مرور زمان یک فاجعه بزرگ را ایجاد خواهد کرد به همین دلیل در مصرف این دارو یا هر داروی دیگری باید با احتیاط عمل کرد و مصرف هیچ دارویی بدون مشورت با پزشک، منطقی به نظر نمیرسد.
چرا اسهال میشوید؟
بهطور کلی آنتیبیوتیکها میتوانند عوارض زیادی را در پی داشته باشند که این عوارض توسط پزشک کنترل خواهد شد. اسهال یکی از شایعترین عوارضی است که بسیاری از بیماران با مصرف آنتیبیوتیکهای مختلف دچار آن میشوند. مکانیزم ایجاد اسهال به وسیله آنتیبیوتیکها دقیقا مشخص نیست، ولی بهطور کلی آنتیبیوتیکها فلور طبیعی روده را از بین میبرند و در غیاب این میکروبهای مفید، میکروبهای بیماریزا باعث اسهال میشوند. چنانچه فردی در صورت مصرف آنتیبیوتیک دچار اسهال شدید و خونی، همراه با درد شدید شکم و استفراغ شود، این مساله را باید به پزشک اطلاع بدهد.
بهاره جلالوند
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد