آنطور که به نظر میرسد، این دودختر همراه چند نفر دیگر از دانشآموزان مدرسهشان در یک چالش اینترنتی عضو بودند که هدف این چالش به رخ کشیدن جسارت افراد شرکتکننده در آن است. چالشی که برگرفته از بازی نهنگ آبی بود.موضوعی که آموزش و پرورش استان اظهار نظر درباره آنرا ملزم به بررسی آن در مدرسه اعلام کرد.
به گزارش جامجم، ظهر 29 مهر امسال، دو دختر 15 و 16 ساله با پریدن از بالای پل چمران اصفهان خودکشی کردند. به گفته شاهدان، ابتدا یکی از دختران خودش را به پایین پرت کرد. سپس نفر دوم کمی از لبه پل فاصله گرفت، اما دوباره برگشت و خودش را پایین انداخت. در این حادثه دختر 15 ساله در دم جان باخت و دوستش بهدلیل شدت جراحات و وخامت اوضاع به بیمارستان منتقل شد. یک روز پس از حادثه، فرمانده انتظامی اصفهان با بیان این که هردوی آنها قبل از پریدن بهوسیله یک دستگاه ضبط صوت، با خانوادهشان خداحافظی کرده بودند، علت این اقدام را انجام بازی آنلاین «نهنگ آبی» اعلام کردند. براساس این بازی، کاربر باید در آخرین مرحله خودش را از ارتفاع به پایین بیندازد.
دیروز اما دادستان و پلیس اصفهان، همصدا با بستگان این دو دانشآموز صحت تاثیر «نهنگ آبی» در حادثه را مورد تردید قرار دادند.
تصاویر ترسناک در تلفن همراه
رئیس پلیس آگاهی استان اصفهان هم با بیان این که این حادثه احتمالا تحتتاثیر چالش اینترنتی رخ داده است، گفت: «دختر کشته شده بشدت درگیر چالشهای اینترنتی بود و براساس نظریه پزشکی قانونی، مواردی از خودزنی در بدن او مشاهده شده که نشان میدهد تحتتاثیر چالشهای اینترنتی خودزنی کرده است.»
سرهنگ خسروی با اشاره به ضبط فیلم هنگام خودکشی توسط دو دانشآموز، افزود: «گفتوگوهای شب قبل از سقوط با دوستان از طریق تلفن همراه و دست نوشتههای بهدست آمده از اراده و مصمم بودن این دو نفر برای خودکشی حکایت دارد. همچنین روی تلفن همراه دانشآموز فوت شده، تصاویر ترسناکی دیده شده است.»
دادستان و رئیس پلیس فتای اصفهان نیز اعلام کردند، خودکشی تحتتاثیر «نهنگ آبی» را تائید نمیکنند و تحقیقات در این مورد ادامه دارد. اعضای خانواده این دو دختر هم از ماجرای نهنگ آبی اظهار بیاطلاعی کردهاند.
پدر دختر مجروح به ایسنا گفت: «مهرههای کمر دخترم آسیب دیده. او هوشیار است اما هنوز از او نپرسیدم چه شده و چرا این کار را با من و خودش و مادر پا به ماهش کرد. من از چالش نهنگ آبی خبر ندارم. مشکلی هم با دخترم نداشتم. تلفن همراه او سیمکارت نداشت و وسایلش هنوز در اختیار پلیس است.»
وی افزود: «همه چیز برایش مهیا بود، من خیلی میخندم، ما شبها همیشه با خانواده جمع میشویم و شاد هستیم، همیشه از دخترم پرسیده ام آیا در مدرسه یا خانه مشکلی دارد و او همیشه گفته نه.»
آثار خودزنی
این دو دختر با شروع مدرسه در کلاس نهم با هم دوست شده بودند و اخیرا به کتابخانه هم میرفتند و مادربزرگهایشان هم همسایه بودند.
عمه دختر مجروح گفت: «صبح روز حادثه، پدرم هر دو دختر را با ماشین به کتابخانه محله رساند. آنها گفتند میخواهیم درس بخوانیم و خودمان بر میگردیم؛ رفتنشان همان و برگشتشان هم همان.»
دختر فوت شده 15 سال داشت و آثار خودزنی روی بدنش بهدست آمده است. یکی از بستگان او به جامجم گفت: «او چند وقت پیش مادرش را از دست داد، اما پدرش تمام تلاش خود را کرد تا کمبود نداشته باشد.»
وی با بیان اینکه آثار خودزنی روی دستان متوفی دیده بود، افزود: «مدام سرش در تلفن همراهش بود. چندبار روی بدنش خط انداخته بود، اما اصلا فکر نمیکردیم دست به این کار بزند.» وقوع این حادثه در حالی است که به گفته یکی از اقوام، این دو دختر تنها دانشآموزان کلاس نهم مدرسهشان نیستند که در چالش اینترنتی حضور دارند و این موضوع به مدیر مدرسه هم گفته شده است.
این درحالی است که عموی دختر فوت شده از صحبت دراین باره خودداری کرده و میگوید: ما نمیخواهیم در اینباره صحبت کنیم.
علیرضا مهدی، مدیرکل روابط عمومی آموزش و پرورش اصفهان هم درباره ادعای شرکت دیگر دانشآموزان مدرسه در چالش اینترنتی به جامجم گفت: براساس مستندات و طبق گفته فرمانده انتظامی اصفهان انگیزه این خودکشی بازی نهنگ آبی بوده است. ادعای شرکت دیگر دانشآموزان در این چالش را نباید بدون استناد مطرح کرد و موجب از بین رفتن آرامش والدین دانشآموزان دیگر شد. این موضوع را در فضایی آرام دنبال میکنیم.
واکنشها به حادثه
تلخی و عمق ماجرا، وزیر ارتباطات را نیز به واکنش وا داشت. آذری جهرمی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «باید بپذیریم در کنار منافع بسیار، آفات جدی هم در فضای مجازی وجود دارد. به عنوان یک پدر، فرزندانم را به عضویت در شبکههای اجتماعی تشویق نکردهام و آنها نیز تاکنون عضویتی نداشتهاند و همچنان با حضور یک بزرگتر از فضای مجازی بهره میگیرند.»
این در حالی است که سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: این دو دختر نوجوان به علت تداوم و افراط در بازیهای سایبری، خودکشی کردهاند؛ نباید منتظر بمانیم فرزندانمان آسیب ببینند بعد به فکر چاره باشیم .اگر والدین این دو نوجوان بخواهند شکایت کنند، باید از چه کسی و به کجا شکایت کنند؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب