به گزارش جام جم آنلاین از سلامت آنلاین، ترسیتا برایانس، ۷۹ ساله اهل فیلیپین، حدود ۵ سال پیش طی یک عمل جراحی زیبایی خال کوچکی را که بر گونه راستش بود برداشت.
اما به فاصله فقط چند ماه پس از آن، گرفتار عوارض شدید آن شد. فک او شروع به رشد کرده و به مرور بزرگتر شد و در انتهای سال ۲۰۱۲ به توموری بسیار بزرگ هم اندازه با دو برابر سرش تبدیل شد، اما او این بار حاضر به انجام عمل جراحی برای برداشتن تومور نیست، زیرا وحشت دارد که این بار جان خود را از دست بدهد.
در طول این مدت او به چندین پزشک مراجعه کرده است، ولی پس از انجام آزمایشات مختلف به او گفته اند که این تومور خوشخیم بوده و خود به خود تورم آن فروخواهد نشست. اما تاکنون چنین نشده و با وجود خوشخیمی تومور همچنان به رشد خود ادامه میدهد.
ترسیتا هم به دلیل ترس از عمل و هم به خاطر استطاعت اندک مالی ترجیح میدهد که وجود تومور را در صورتش تحمل کند.
به گفته پزشکان در شرایط معمول، بدن افراد قادر است بین تقسیم سلولی و رشد سلولها تعادل ایجاد کند و به محض اینکه سلولی آسیب دیده یا از بین میرود به صورت اتوماتیک سلولهای جدید و سالم جایگزین آن میشوند.
اما در نمونههایی مانند تریستا، سلولهای مرده باقی میمانند و تومورهای این چنینی را به وجود میآورند. تنها راه معالجه این تومورهای خوش خیم انجام عمل جراحی برای برداشتن آنهاست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر