به گزارش جام جم آنلاین از سیناپرس، محققان دانشگاه برگن (نروژ) در این مطالعه 6 هزار خدمتکار زن و زنان خانهدار را که بهطور منظم از مواد شوینده و پاککننده خانگی استفاده میکردند، در یک بازه زمانی 20 ساله مورد بررسی قرار دادند.
نتایج بدست آمده حاکی از کاهش قابلتوجه عملکرد ریه در این گروه بود که این کاهش، معادل کشیدن 20 سیگار در روز در یک بازه زمانی 10 تا 20 ساله ارزیابی شد. همچنین خطر ابتلا به آسم این دسته از زنان، 40 درصد بیش از سایرین بود.
ایستین سوانس نویسنده ارشد این مطالعه تأکید کرد: در تحقیقات قبلی مشخصشده بود که استفاده کوتاهمدت از مواد شوینده و پاککننده با افزایش خطر ابتلا به آسم همراه است؛ اما اطلاع دقیقی از اثر درازمدت این مواد بر عملکرد ریه نداشتیم. نتایج مطالعه اخیر نشان داد که مواد شیمیایی بهمرور زمان بر راههای هوایی اثر گذاشته و با افزایش سن، عملکرد ریه بشدت تحلیل پیدا میکند.
دانشمندان توصیه میکنند که بهجای استفاده از محصولات پاککننده و شوینده، از دستمالهای میکرو فایبر و آب استفاده شود. درعینحال میتوان از سرکه نیز برای میکروبزدایی از سطوح مختلف خانه استفاده کرد.
محققان کالج پزشکی آلبرت اینشتین (آمریکا) در تحقیقات خود دریافتند، سرکه میتواند مایکوباکتریوم توبرکلوزیس - مولد بیماری سل - را نابود کند. باکتری سل به سختی از بین میرود و این توانایی سرکه نشان میدهد، میتوان از آن برای نابود کردن باکتریهای دیگر نیز استفاده کرد.
نتایج این مطالعه در مجله «Journal of Respiratory and Critical Care Medicine» منتشر شد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد