به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا محمد جواد ظریف در مسیر بازگشت از آستانه به تهران در جمع خبرنگاران افزود: آقای ترامپ از روزی که سرکار آمده و از قبل از آنکه سرکار بیاید تلاش خودش را برای از بین بردن برجام انجام داده و در همه این دوران، ایالات متحده در اجرای برجام دارای نقض های گسترده ای بوده است.
وی ادامه داد: همین امروز ما در وین جلسه کمیسیون مشترک را در سطح معاونان وزارت خارجه داریم و جمهوری اسلامی بر ضرورت اجرای کامل برجام و توقف نقض های برجام توسط آمریکا تاکید خواهد کرد.
وزیرامور خارجه کشورمان تصریح کرد:جمهوری اسلامی ایران خودش را برای شرایط مختلف، در زمان مذاکرات برجام هم آماده کرده بود.
ظریف گفت: در برجام کاملا پیش بینی شده که اگر جمهوری اسلامی ایران نتواند از منافع اقتصادی اش بهره مند شود چه اقداماتی را انجام خواهد داد .
وی خاطرنشان کرد: در٢ سفر به آذربایجان و قزاقستان، حرکت های منطقه ای جمهوری اسلامی ایران را پیگیری کردیم و در آذربایجان برای اولین بار جلسه چهار جانبه ای با حضور ایران و آذربایجان و ترکیه و گرجستان داشتیم.
وزیر امور خارجه گفت: ما با آذربایجان و ترکیه همکاری های سه جانبه زیادی داریم اما این همکاری چهارجانبه کار جدیدی بود برای اینکه اطمینان حاصل کنیم که ما می توانیم از طریق این سه کشور، خلیج فارس را به دریای سیاه و دریای مدیترانه ارتباط دهیم و از این طریق راه ترانزیتی بسیار مهم ایجاد کنیم.
ظریف افزود: ما برای کریدور شمال جنوب از طریق آذربایجان، بحث های بسیار خوبی داشتیم و در هفته های آینده توافق تکمیل راه آهن رشت آستارا به آذربایجان امضا خواهد شد و ان شاالله خواهیم توانست کل مسیر بندرعباس تا آستارا و از آنجا از یک طرف تا سن پترزبورگ و از طرف دیگر تا بنادر گرجستان در دریای سیاه را از طریق ریل به هم مرتبط کنیم که کار بسیار عظیمی در تسهیل ارتباطات اقیانوس هند تا اروپا خواهد بود و می تواند آثار بسیار خوبی داشته باشد.
ظریف ادامه داد: در اجلاس باکو، سایر زمینه های همکاری مثل انرژی، گردشگری و سایر همکاری ها را به صورت چهار جانبه بررسی کردیم.
وی گفت: فرصتی هم در باکو بود تا هم با رییس جمهوری آذربایجان و هم با وزیر خارجه گرجستان گفتگو کنیم و زمینه همکاری های دو جانبه را پیگیری کنیم.
وزیر امورخارجه یادآور شد: در آستانه برای اولین بار بعد از ١٤ ماه که از ابتکار آن می گذرد، جلسه وزرای خارجه سه کشور ضامن آتش بس در سوریه یعنی ایران و روسیه و ترکیه را داشتیم؛ همکاران ما ٨ دور مذاکره در ١٤ ماه گذشته داشته اند و امروز هم مذاکرات مقدماتی خوبی بین نماینده های ویژه کشورها صورت گرفت.
ظریف گفت: روند آستانه روندی بوده که تاکنون توانسته هم به کاهش تنش در سوریه و هم به کمک های انسانی کمک کند و هم از طریق اجلاس سران سوچی و کنگره همه گروه های سوری در سوچی، توانسته یک قدم بسیار مهم در مسیر راه حل سیاسی در سوریه بردارد.
وی اضافه کرد:در آینده نزدیک ما اجلاس سران سه کشور ایران، روسیه و ترکیه را در ترکیه خواهیم داشت که ادامه اجلاس سران سوچی خواهد بود برای اینکه اطمینان حاصل کنند می توانیم از طریق گفتگوی سیاسی به راه حل برسیم.
وزیر امور خارجه گفت: متاسفانه تعدادی از کشورهای غربی همواره تلاش کرده اند که روند آستانه را با مشکل مواجه کنند و از طرق مختلف اقداماتی کرده اند.
ظریف افزود: در هفته های گذشته به دلیل سیاستهای غلط آمریکا شاهد درگیری های بیشتری در سوریه بودیم که امیدواریم از طریق روند آستانه بتوانیم با وضعیت جدیدی که پیدا شده مقابله کنیم و به سمت آرامش بیشتر در سوریه و ان شاالله تداوم روند سیاسی حرکت کنیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد