به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، فرزام بیدارپور در جلسه بررسی وضعیت مسمومیت ناشی از مصرف قارچ های سمی در استان کردستان اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۴۸ نفر در اثر مصرف قارچهای سمی مسموم شدهاند که یک نفر آنها به علت شدت مسمومیت فوت شد، دو نفر حال عمومی نامناسب داشته و بقیه به صورت سرپایی و یا در کوتاه مدت درمان شدهاند.
وی با بیان اینکه، هیچ روش قطعی برای تشخیص سمی یا غیرسمی بودن قارچ وجود ندارد، افزود: اطلاعات کمی در مورد گونههای قارچی استان کردستان وجود دارد و نمیتوان به صورت دقیق نقشه رویش قارچهای استان کردستان را ترسیم کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان عنوان کرد: برای پیشگیری از مسمومیت با قارچهای سمی به هماهنگی و تلاش گسترده تمامی دستگاهها و ارگانهای مرتبط از قبیل جهاد کشاورزی، محیط زیست، هلال احمر و منابع طبیعی نیاز است و باید در فرصت کوتاه باقیمانده با انجام تحقیقاتی میدانی ضمن ترسیم نقشه رویش قارچها در استان، مناطقی که بیشترین مورد مسمومیت را داشتهاند مورد بررسی قرار داده و احیانا نوع قارچ های سمی را که مصرف شده مشخص و با انجام مطالعات آزمایشگاهی قارچ های سمی و غیر سمی را از هم جدا کرد.
وی گفت: با توجه به غیر ممکن بودن افتراق قارچهای سمی و غیر سمی به مردم توصیه میشود که به هیچ وجه از قارچ های کوهی و غیرصنعتی مصرف نکنند و به جای آن از قارچهای تولید کارخانجات که به صورت بیخطری فرآوری و تولید میشوند مصرف کنند.
بیدارپور با بیان اینکه علایم مسمومیت در اثر مصرف قارچهای سمی متنوع هستند، خاطرنشان کرد: تب، لزر، تهوع، استفراغ، کوفتگی و در موارد شدید نارسایی کبد و مرگ از جمله عوارض مسمومیت با این قبیل قارچها است.
در این جلسه حاضران پس از بیان نظرات و دیدگاههای خود در خصوص راهحلهای ممکن به بحث و تبادل نظر پرداخته و در نهایت تصمیمات لازم را اخذ کردند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد