سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، حجتالاسلام علیرضا پناهیان در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه امروز تهران گفت: جامعه همانند فرد نیاز به امید دارد و اگر امید در جامعه از بین برود اگر تک و توک افرادی هم امیدی داشته باشند امید آنها کارایی نخواهد داشت و به مرور امید این افراد هم که برای خود ساخته و پرداخته کردهاند به یأس تبدیل خواهد شد.
سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه امروز تهران اظهار داشت: جامعه برای اینکه حرکت و پویایی داشته باشد و مشکلات را پشتسر بگذارد نیاز به امید دارد و اگر امید در جامعه نباشد مشکلات مضاعف دیده میشود و راهحلها برای عبور از مشکلات دیده نمیشود و احساس یأس و سرخوردگی جامعه را فرا میگیرد.
وی افزود: شیطان بزرگ آمریکا و شیطانکهای زیادی در سطح جهان در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی سعی دارند با تولید پیامهایی در جامعه ما ایجاد یأس کنند و به گونهای هم عمل میکنند که مردم ما فکر کنند تعدادی از افراد جامعه خودمان دست به این کار زدهاند و در شبکههای ماهوارهای آنها حتی یک خبر هم دیده نمیشود که حاوی یأس، تفرقه و جدایی نباشد.
پناهیان خاطرنشان کرد: به عنوان مثال شبکه خبیث بیبیسی چند سال قبل در روز تاسوعای اباعبداللهالحسین (ع) تاسوعا را این گونه تحلیل کرده بود امروز روز عزاداری برای برادر ناتنی اباعبدالله الحسین (ع) است و اگر این شبکه بتواند میخواهد بین امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) نیز اختلاف بیندازد.
سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه امروز تهران اظهار داشت: ظاهراً یک راه بیشتر برای ایجاد امید در جامعه وجود ندارد و آن راه مقاومت است. اگر ما برنامهای برای مقاومت داشته باشیم و مسئولینی داشته باشیم که اهل مقاومت باشند از ایدئولوژی مقاومت خبردار باشیم در دانشگاههای ما مقاومت تئوریزه شده باشد قطعاً در چنین شرایطی امید خواهیم داشت و اگر خداوند بخواهد در برابر ابلیس امید بدهد فقط در صورت استقامت و مقاومت امید خواهد داد.
وی افزود: ما در حوزه فرهنگ باید فرهنگ مقاومت را افزایش دهیم، سالها قبل مقام معظم رهبری چفیه را که نماد مقاومت جبههها شده بود به گردن آویختند و این کار برای تقویت فرهنگ مقاومت برای ایشان انجام شد و این یعنی امید دادن به جامعه که البته ایشان موفق هم شدند و فرهنگ مقاومت را در جامعه تقویت کنند. شهدای عرصه مقاومت در سطح منطقه فرهنگ مقاومت را تقویت کردند و به عنوان مثال در روز تشییع پیکر شهید حججی در یک روز غیرتعطیل 2 میلیون نفر با اشتیاق در تشییع پیکر این شهید حضور یافتند و این یعنی مقاومت. مقاومت فرهنگی ایجاد شده است
پناهیان خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش تقریباً کمترین تأثیر را در تقویت فرهنگ مقاومت دارد شیوه تعلیم آموزش دین و شیوه تعلیم آموزش تاریخ در آموزش و پرورش برای دانشآموزان بسیار ضعیف است و بنده از مسئولین آموزش و پرورش میخواهم که فرهنگ مقاومت را افزایش دهند.
سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه امروز تهران اظهار داشت: اگر ما درس اخلاقی بدهیم که در این اخلاق و در این معنویت افراد مهربان بشوند اما قوی نشوند این درس اخلاق حتماً به ضرر جامعه است. اخلاقی که بر اثر ضعف نفس باشد برایش ارزشی قائل نیستیم. معنویتی که بر اثر ضعف باشد نیز برای ما ارزشی ندارد.
وی افزود: آموزش و پرورش میتواند استقامت را با انگیزه قوی شدن و با انگیزه حماسهساز شدن در جوانهای ما افزایش دهد. با بهانههای مختلف و البته غیرمنطقی حماسه قدرتمند شدن، روحیه قوی داشتن که محور و شاخصه اصلی رشد انسانی است در کتابهای درسی متأسفانه ضعیف میشود.
پناهیان خاطرنشان کرد: تحریف دین کاری ندارد و در طول تاریخ انجام شده است میشود از اصول و عقاید و فروع دین حرف زد اما به صورتی که حتی افراد را ضعیف کرد و میشود از همین معارف در جهت قوت و قدرت بخشیدن به انسانها استفاده کرد.
سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه امروز تهران اظهار داشت: درصد امید برای حل مشکلات کاملاً وابسته به این است که سیاسیون و مدیران کشور تا چه اندازه اهل استقامت هستند وقتی یک نماینده مجلس بیانیهای را میخواند که ما در سالهای بعد از انقلاب هر چه استقامت کردهایم اشتباه بوده و دیگران را به عدم استقامت در مقابل دیگر کشورها دعوت میکند و دشمن را به جهان تعبیر میکند و میگوید ما در مقابل جهان رفتارمان چگونه بوده تعریضی به حضرت امام و تعریضی به مقاومتی که همین الان در سطح منطقه است این فرد تولید یأس میکند. آیا این نماینده مجلس از دانش و از عقل به قدر کافی برخوردار است که تاریخ پرحماسه 40 ساله جمهوری اسلامی ایران را زیر سؤال میبرد؟
وی افزود: اگر یک شخصیت سیاسی بگوید ما با کوتاه آمدن در مقابل دشمن میتوانیم حقمان را بگیریم سرچشمه یأس است. خداوند متعال قطعاً ملتی را که مسئولان سیاسیاش اهل استقامت نباشند زمین خواهد زد و باید برای آن ملت دل سوزاند.
پناهیان خاطرنشان کرد: حتماً نمایندهای که 40 سال مقاومت مردم را محکوم میکند باید از مردم عذرخواهی کند و حتماً نمایندگان دیگر باید او را نسبت به غفلتی که دارد متوجه کنند که آن هم اگر در جایی و در اتاق فکری به وی نگفته باشند که بیا وسط این همه بحران این حرف را بگو.
سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه امروز تهران اظهار داشت: اگر سیاسیون از رفراندوم حرف بزنند یعنی جامعه به بنبست رسیده، رفراندوم برای زمانی است که جامعه به بنبست رسیده باشد و بخواهیم بازی را به هم بزنیم و بازی خراب شده را از نو شروع کنیم. در حالی که بسیاری از بندهای قانون اساسی هنوز درست اجرا نشده دولت و مجلس هنوز نتوانستهاند سیاستهای اصل 44 قانون اساسی را به خوبی اجرا کنند و جاهایی است که ما مجریان خوبی نداریم چه بنبستی. اگر همین کارهای عادی خودمان را انجام دهیم بسیاری از مشکلات ما برطرف خواهد شد و وقتی کسی از رفراندوم حرف بزند جامعه را مأیوس کرده است و کاری را انجام داده که خوارج انجام دادهاند.
وی افزود: کسانی که میگویند رفراندوم از این جهت شبیه خوارج هستند که میخواهند بازی را به هم بزنند یعنی راهحلهای عادی و قانونی جواب نمیدهد. باید به این افراد گفت که صدها راهحل است که شما آنها را نرفتهاید و حتی وظایف قانونیشان را درست اجرا نمیکنند. اینها انجام شود و اگر مشکلی باقی ماند به سراغ رفراندوم بروند. البته رفراندوم در قانون اساسی پیشبینی شده نه برای کسی که وظایف قانونی خود را انجام نمیدهد.
پناهیان خاطرنشان کرد: این اقدام، اقدام بیخردانهای است که وقتی راهحل برای رفع مشکلات وجود دارد فردی بازی و همچنین ثبات جامعه را به هم بزند، ثبات جامعه اهمیت زیادی دارد. کسانی که فرهنگ مقاومت در ادبیاتشان نیست و مقاومت را محکوم میکنند موجب ایجاد یأس میشود. کسانی که جامعه را در بنبست تلقی میکنند و همچنین کسانی که میگویند راه ما از سازش میگذرد موجب ایجاد یأس میشود. اینها تحت تأثیر ابلیس هستند.
سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه امروز تهران افزود: یأسپراکنی به صورت شیک امروز در جامعه سخن گفتن از سازش و سخن نگفتن از استقامت است. یأسپراکنی امروز در جامعه به نپرداختن به اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: مردم اگر موانع اشتغال از سر راهشان برداشته و فعال شوند اگر گرفتاری جوانان برای ایجاد کار و شغل و درآمد رفع شود و جوانان تحصیلکرده ما بتوانند صنایع دانشبنیان را به سهولت راهاندازی کنند و موانع قانونی بر سر راه آنها را مجلس شورای اسلامی اصلاح کند مقاومت اقتصادی افزایش یافته و در نتیجه امید در جامعه افزایش پیدا خواهد کرد.
پناهیان خاطرنشان کرد: در یک چهارشنبهای طرح مبارزه با رانت و فساد بنا بود در مجلس تصویب شود و ما مارش پیروزی بزنیم که یکباره توسط یک باند سیاسی از دستور کار مجلس خارج شد و بعضی از رانتخواریها قانوناً در کشور ما جرم نیست و بنا بود در این قانون رانتخواریهایی که میتوان جرم تلقی کرد، جرم تلقی شود و جلوی رانتخواری گرفته شود که متأسفانه مجلس نه تنها آن را تصویب نکرد بلکه از دستور کار هم خارج کرد.
سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه امروز تهران در پایان گفت: پیروزی در جنگ اقتصادی به این معناست که اقتصاد مقاومتی اجرایی شود و اجرای آن افزایش پیدا کند و اقتصاد مقاومتی با جلوگیری از رانتخواریها افزایش پیدا میکند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد