1- ساندویج نان حاوی پنیر یا تخممرغ همراه با سبزی، خرما یا گردو بهترین میانوعده غذایی برای دانشآموزان است. البته ساندویچ کره با مربا یا عسل هم قابل توصیه است.
2- نان سنگک بهترین نان برای تغذیه دانشآموزان است، زیرا دارای سبوس زیادی است و گرسنگی را به تاخیر میاندازد و غنی از فیبر و ویتامینهای گروه B است. بیسکویتهای سبوسدار هم از میانوعدههای مناسب است.
3- برای صبحانه دانشآموزان از تخممرغ عسلی استفاده نشود و به دلیل خطر آلودگی میکروبی تخممرغ باید کاملا آبپز شود.
4- دانشآموزان بویژه دختران نوجوان باید برای تامین آهن مورد نیاز بدن به میزان کافی از جگر، گوشت، ماهی، اسفناج، لوبیا و عدس تغذیه کنند. البته مصرف بیرویه جگر مرغ به دلیل خطر باقیمانده آنتیبیوتیکی توصیه نمیشود.
5- شیر بویژه شیر کمچرب بالاترین ارزش تغذیهای در بین نوشیدنیها را دارد؛ گرچه شیرکاکائو، شیرموز و شیرخرما نیز قابل مصرف است. دوغ گازدار، نوشابه و ماءالشعیر از نوشیدنیهای مضر برای دانشآموزان است.
6- سوسیس و کالباس از اقلام ممنوعه برای تغذیه دانشآموزان است؛ اما مصرف ساندویچ همبرگر در صورت داشتن مجوز بهداشتی و بستهبندی مناسب بلامانع است.
7- به فرزندان خود شستن دستها را قبل از غذا خوردن آموزش دهیم.
8- طبق آمار متاسفانه حدود نیمی از دانشآموزان به طور منظم صبحانه نمیخورند. تهیه روزانه نان گرم و سایر غذاهای اشتهاآور در تشویق فرزندان به خوردن صبحانه موثر است.
9- انواع میوههای تازه نظیر سیب، موز و مرکبات در اختیار دانشآموزان قرار گیرد.
10- انواع مغزها و دانهها نظیر بادام، پسته و فندق و نیز میوههای خشک مانند انجیر، توت، آلبالو و زردآلو برای تغذیه دانشآموزان بسیار مناسب هستند.
دکتر بهادر حاجیمحمدی
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد