1- ساندویج نان حاوی پنیر یا تخممرغ همراه با سبزی، خرما یا گردو بهترین میانوعده غذایی برای دانشآموزان است. البته ساندویچ کره با مربا یا عسل هم قابل توصیه است.
2- نان سنگک بهترین نان برای تغذیه دانشآموزان است، زیرا دارای سبوس زیادی است و گرسنگی را به تاخیر میاندازد و غنی از فیبر و ویتامینهای گروه B است. بیسکویتهای سبوسدار هم از میانوعدههای مناسب است.
3- برای صبحانه دانشآموزان از تخممرغ عسلی استفاده نشود و به دلیل خطر آلودگی میکروبی تخممرغ باید کاملا آبپز شود.
4- دانشآموزان بویژه دختران نوجوان باید برای تامین آهن مورد نیاز بدن به میزان کافی از جگر، گوشت، ماهی، اسفناج، لوبیا و عدس تغذیه کنند. البته مصرف بیرویه جگر مرغ به دلیل خطر باقیمانده آنتیبیوتیکی توصیه نمیشود.
5- شیر بویژه شیر کمچرب بالاترین ارزش تغذیهای در بین نوشیدنیها را دارد؛ گرچه شیرکاکائو، شیرموز و شیرخرما نیز قابل مصرف است. دوغ گازدار، نوشابه و ماءالشعیر از نوشیدنیهای مضر برای دانشآموزان است.
6- سوسیس و کالباس از اقلام ممنوعه برای تغذیه دانشآموزان است؛ اما مصرف ساندویچ همبرگر در صورت داشتن مجوز بهداشتی و بستهبندی مناسب بلامانع است.
7- به فرزندان خود شستن دستها را قبل از غذا خوردن آموزش دهیم.
8- طبق آمار متاسفانه حدود نیمی از دانشآموزان به طور منظم صبحانه نمیخورند. تهیه روزانه نان گرم و سایر غذاهای اشتهاآور در تشویق فرزندان به خوردن صبحانه موثر است.
9- انواع میوههای تازه نظیر سیب، موز و مرکبات در اختیار دانشآموزان قرار گیرد.
10- انواع مغزها و دانهها نظیر بادام، پسته و فندق و نیز میوههای خشک مانند انجیر، توت، آلبالو و زردآلو برای تغذیه دانشآموزان بسیار مناسب هستند.
دکتر بهادر حاجیمحمدی
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان