رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفت وگو با جام جم آنلاین مطرح کرد؛

دلایل گرانی سیب‌زمینی و پیاز در سال جاری/ دلال‌ها و قاچاقچیان دست از سر کشاورز بردارند!

رئیس اتحادیه باغداران تهران با اشاره به اینکه امروز تولیدات کشاورزی ایران به لحاظ سلامت مواد غذایی جزء سالم‌ترین محصولات محسوب می‌شود، از نبود زنجیره‌ای مناسب در تولید و توزیع محصولات سخن گفت و واردات بی‌رویه، واسطه‌گری و عدم صرفه اقتصادی برای کشت برخی تولیدات را از مهم‌ترین موانع رشد صنعت کشاورزی کشور دانست.
کد خبر: ۱۱۷۰۷۱۰
دلایل گرانی سیب‌زمینی و پیاز در سال جاری/ دلال‌ها و قاچاقچیان دست از سر کشاورز بردارند!

مجتبی شادلو در گفت‌وگوبا جام جم آنلاین با اشاره به اینکه تأمین امینت غذایی از شاخصه‌های اصلی خودکفایی و توسعه کشور است، اظهار کرد: یک از عواملی که کشورها را در آینده سیاسی اقتصادی به‌طورجدی تهدید می‌کند بحث وابستگی غذایی به دنیای خارج است. براساس اقلیم و تغییرهایی چون آب‌وخاک بسیاری از کشورها امکان تولید مواد غذایی خود در مزارع و کشتزارها را ندارند و مجبور به واردات هستند، اما خوشبختانه ایران به خاطر تنوع آب و هوایی از این امر مستثنا است.

وی بابیان اینکه جمهوری اسلامی ایران حتی در قیاس با رقبای خود چین و روسیه ازنظر کشاورزی در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد، تصریح کرد: این دو کشور بااینکه از وسعت جغرافیایی بالایی برخوردار هستند، اما توان و حجم تولید آن‌ها نسبت به ایران پایین‌تر است و بسیاری از نیازهای موردنیاز خود را وارد می‌کنند. اما برخلاف اینکه باغداران ما بخش عمده¬ای از نیازهای بازار را تأمینمی‌کنند شاهد واردات بی‌رویه میوه و سایر محصولات کشاورزی از کشورهای مختلف هستیم.

رئیس اتحادیه باغداران تهران با تأکید به اینکه واردات بی‌قاعده افزون بر قاچاق به بروز بیمارهای تغذیه‌ای منجر می‌شود، خاطرنشان کرد: سالانه 21 میلیون تن از انواع سیب- مرکبات- صیفی‌جات- نخیلات و... در کشور تولید می‌گردد. اما آنچه در این میان حائز اهمیت است، اتصال مناسب زنجیره تأمین و پخش به باغداران است. چراکه همه محصولات در اغلب نقاط کشور کشت می‌شود و همه این‌ها بهانه واسطه‌ها برای سوجویی است. بنابراین برای حل مشکل قیمت میوه باید حلقه‌های واسط تولید تا مصرف را کوتاه کرد تا مسیر عرضه و تقاضا هموار شود. در شرایط کنونی چون عرضه و تقاضا شکل حقوقی به خود نگرفته و ضرر و زیان کشاورز و فروشنده به آن معنی محاسبه نمی‌شود، ازاین‌روتأمین زنجیره غذایی ما همچنان شکل سنتی دارد و هماهنگی‌های لازم همیشه با تغییر وتحول همراه است.

شادلو در ادامه در خصوص علل گرانی دو محصول پرمصرف در سبد خانوارها یعنی سیب‌زمینی و پیاز ابراز کرد: همان‌طور که می‌دانید زمان کاشت این دو محصول در فصل بهار و برداشت در شهریورماه است،زمان کشت پیازبهخاطربارندگی‌های مکرر بیش از 50روزبه تعویق افتاد. چون زمین آمده کشت نبود. همین مسئله بازار را به تلاطم کشید. از طرفی تولید سیب‌زمینی چند سالی است برای کشاورزان ما زیان ده بوده وهمین مسئله توان کشت را با کاهش روبه‌رو کرده و لذا موجب بالا رفتن قیمت شده است.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا در کشور محصولات تراریخته هم تولید می‌شود، گفت: محصولات تراریخه یکی از روش‌های افزایش تولید است که در برخی کشورهای فاقد محصول بکار برده می‌شود و این مسئلهبه‌شدت سلامت مردم آن مناطق را با خطر مواجه می‌کند. ایران باوجود تنوع مختلف تولیدات- خاک و آب مستعد برای کشت و توجه ویژه کشاورزان ما به کیفیت محصول،سالم‌ترین مواد را در دنیا تأمینمی‌کنند، این مسئله در مورد صنعت دام و طیور ما هم صدق می‌کند.

شادلو اظهار کرد: جدای مسائل مادی باغداران ما ارتباط معنوی با مقوله کشاورزی دارند و دقت در تولید محصول خوب را برکت رزق و روزی خود قلمداد می‌کنند. درعین‌حال امیدوار هستیم برای هر چه‌بهترو سالم‌تر شدن صنعت غذایی که وابستگی تنگاتنگی با کشاورزی دارد، روزیبرسد تا تولیدات ما عاری از هرگونه مواد شیمیایی و دفع آفات شده و در یک فضای کاملاً ارگانیک به کشت و زر بپردازیم.

وی در خصوص چشم‌اندازکشاورزی در کشورخاطرنشان کرد: امیدواریم هر چه زودتر دولت محترم با شفاف‌سازی زنجیره تولید وتوزیع و حمایت از بازار عرضه و تقاضا بیش از گذشته کمک‌حالتولیدکننده‌ها باشد تا امنیت غذایی مردم در سال‌های پیش رو تضمین گردد. در حال حاضر کل زیر بخشهای تولیدی ما نسبت به 5 دهه گذشته وضعیت مطلوب‌تری به خود گرفته،درحالی‌که در سنوات قبل محصولات باغی ما تا این اندازه از تنوع برخوردار نبود. باوجودی که برخی محصولات ما در چند نوبت دچار سرمازدگی شد، اما در حال حاضر تولید کیوی- سیب-انار- گوجه و خیار و... در شرایط خوبی قرار دارد و از هم‌اکنون به نظر نمی‌رسد برای تأمین بازار شب عید با مشکل خاصی مواجه شویم.

شادلو افزود: البته به لحاظ قیمتی همه محصولات کشاورزی با رشد قیمت همراه بوده اما در مقایسه با سایر صنایع ما با تورم کمرشکنی روبه‌رو نبوده‌ایم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها