به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، امیر دریادار دوم سید محمود موسوی افزود: رزمایش مشترک پدافند هوایی ولایت 97، فرصت مناسب و خوبی برای ارزیابی طرح های عملیاتی پدافند هوایی در قالب شبکه یکپارچه بود که احیانا اگر نقاط ضعفی نیز وجود دارد آن را استخراج کرده و بر روی آن کار کنیم.
سخنگوی رزمایش مشترک پدافند هوایی ولایت 97 یادآور شد: از دیگر آورده های این رزمایش انتقال دانش و تجربه به کارکنان جوان در راستای همتاسازی نیروهای کارآمد برای نسل های آینده مورد نیاز هر دو مجموعه پدافندی ارتش و هوافضای سپاه است.
وی تاکید کرد: این رزمایش فرصت بسیار خوبی برای ارزیابی دقیق سامانه ها و کشف و شناسایی اقدامات آفندی، پدافندی، جنگالی، شنودی، ارتباطی و الکترونیکی بود.
وی ادامه داد: رزمایش پدافند هوایی ولایت 97 سبب شد تا میزان دقت و کارایی سامانه ها با شبیه سازی محیط رزم واقعی فراهم شود و نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنیم.
سخنگوی رزمایش مشترک پدافند هوایی ولایت 97 گفت: روحیه بالای کارکنان شرکت کننده در این رزمایش، ارسال پیام عزم، اراده و آمادگی کامل نیروهای شرکت کننده در این رزمایش برای دفاع موثر، مستمر و همه جانبه از حریم هوایی کشور از ویژگیها و دستاوردهای آن بود.
رزمایش مشترک پدافند هوایی ولایت ۹۷، که در روزهای دوشنبه و سهشنبه به وسعت ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع در شمال غرب و مرکز کشور برگزار شد، با دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده به پایان رسید.
در این رزمایش یگان های مختلف پدافندی از قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی هوایی ارتش حضور داشتند.
انواع سامانه های راداری موشکی و توپخانه ای در این رزمایش مورد بهره برداری قرار گرفت و این سامانه ها توانستند طیف مختلفی از اهداف هوایی را تحت فرماندهی شبکه یکپارچه پدافندی کشف شناسایی رهگیری و منهدم کنند.
در این رزمایش جنگنده ها و پرنده های نیروهای متخاصم بصورت شبانه، پس از ورود به محدوده رزمایش، توسط سامانه های موشکی مرصاد و شلمچه قرارگاه پدافند هوایی و سامانه طبس هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مورد اصابت قرار گرفت.
این رزمایش به مدت دو روز در منطقه ای برگزار شد و از مهمترین اهداف آن تمرین تکنیک های کشف غیر فعال استفاده از ظرفیت های پهپادی بود.
انتقال تجربه به نیروهای جوان تر و سنجش آموش های تئوریک نیروها از جمله دیگر اهداف رزمایش مشترک پدافند هوایی ولایت ۹۷ بود. دراین رزمایش نیروهای جوان آموزش دیده و حرفهای که در فرآیند انتقال تجربه نسلهای گذشته ورزیده شدهاند، به خوبی توانستند به اجرای ماموریت های محوله بپردازند.
سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در این باره به طراحی سناریوی رزمایش نیز اشاره و اظهار کرد: با رصد عملکرد نیروهای متخاصم در منطقه پیرامونی جمهوری اسلامی ایران، سناریوهایی بر اساس فرضیه عملکردی دشمن طراحی گردید که بحمدالله تمامی اهداف از پیش تعیین شده در این سناریوها به طور کامل محقق شد. کلیه مراحل این رزمایش شامل استقرار و گسترش فرا معمول، برق آسا و سریع سامانه ها که در مرحله مقدماتی رزمایش به انجام رسید؛ همچنین عملیات کشف، شناسایی، رهگیری، انهدام و جنگ الکترونیک و درگیری و رزم پدافند هوایی در بخش های مختلف هواپایه و زمین پایه، به نحو مطلوب و اطمینان بخشی به انجام رسید.
امیردریادار حبیبالله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش نیز پیام رزمایش مشترک هوایی ولایت ۹۷ را آمادگی همه جانبه پدافند هوایی کشور در برابر هر گونه تهدید عنوان و تصریح کرد: تمامی مرزهای هوایی کشور به طور ۲۴ ساعته تحت کنترل، رصد و پایش پدافند هوایی کشور است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد