سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین ، علیاصغر مونسان عصر روز نهم بهمن ماه در برنامه «رادیو گفتوگو» که با حضور خبرنگاران گردشگری و میراث فرهنگی برگزار شد، حضور پیدا کرد و به سؤالات آنها پاسخ داد.
مونسان درباره حسابهای اقماری گفت: نقش سازمان میراث فرهنگی مشخص است و اگر حسابهای اقماری را داشته باشیم، میتوانیم سهم درآمدمان از محل گردشگری را به دست بیاوریم. در بدو ورودم به این سازمان، طی یک درخواست کتبی از بانک مرکزی خواستم که این آمار را به ما بدهد، اما نداشتند. تلاش شد کمیتهای متشکل از بانک مرکزی، مرکز آمار و سازمان میراث فرهنگی تشکیل شود. اگر این آمار را در اختیار داشته باشیم، نقشمان در توسعه گردشگری مشخص خواهد شد.
وی ادامه داد: در هیئت دولت تلاش کردیم تا بودجه این سازمان بیشتر شود البته افزایش بودجه به معنای افزایش اعتبارات نیست. معلوم نیست چقدر از این بودجهای که برایمان در نظر گرفتهاند، به پول تبدیل شود البته با وجود اینکه بودجه سازمان میراث بیشتر شده ولی فاصله ما تا وزارتخانه ورزش، حدود دو و نیم برابر پایینتر است؛ آن هم سازمانی که سه بخش مهم را دارد. ما پشت این بودجه ناکافی باقی نماندیم و تلاش کردیم که فعالیتهایماعن را بیشتر کنیم.
مونسان تصریح کرد: در ۹ ماهه امسال بیش از ۶ میلیون گردشگر خارجی به ایران آمدهاند که پیشبینی میکنیم ۸ میلیارد دلار درآمد ارزی کسب شده باشد؛ البته آمارهای درآمد بخش حمل و نقل در این حوزه قرار نمیگیرد درحالیکه اگر گردشگر نباشد، صنعت حمل و نقل درآمدی نخواهد داشت.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: ۴۰۰ پروژه در یک و نیم سال گذشته افتتاح و به بهرهبرداری رسیده است که این ۴۰۰ پروژه از بومگردی گرفته تا هتل متغیر بوده است. بیش از ۱۹۰۰ پروژه در حوزه زیرساخت در دست اجرا داریم که ۵۰۰ پروژه آن مربوط به هتل است و با برآوردهای ریالی امروز، ۱۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری بخش خصوصی را شامل میشود.
وی ادامه داد: سند جامع گردشگری کشور آماده شده و در کمیسیونهای دولت در دست بررسی است، اگر به تصویب برسد، مسیر راهبردی گردشگری کشور مشخص میشود. در سند توسعه گردشگری، همکاری همه دستگاهها را شاهد هستیم.
مونسان افزود: من میراث فرهنگی را با قلبم دنبال میکنم، اینطور نیست که تنها به حوزه گردشگری توجه داشته باشم ولی میراث فرهنگی متخصصان خود را دارد و سازوکار آن مشخص است. ما هر چقدر که در حوزه میراث فرهنگی، منابع بیشتری در اختیار داشته باشیم، بهتر میتوانیم در این حوزه فعالیت کنیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین درباره فضاهای مجازی و تصاویر و اخباری که از حوزه میراث در این فضاها منتشر میشود نیز گفت: اگر با این اخبار به صورت صادقانه برخورد شود، اتفاقاً خیلی خوب است ولی برخی از اوقات تسویهحسابهای شخصی صورت میگیرد. به طور مثال میخواهند فعالیتهای یک مدیرکل را زیر سؤال ببرند، بنابراین در فضای مجازی برایش حاشیهسازی میکنند.
وی تصریح کرد: بیشتر بودجه ما در حوزه میراث فرهنگی مصرف میشود. در تختجمشید از یک و نیم سال پیش دائماً کار مرمت انجام میشود ولی مردم ما توقع دارند که به همه جا رسیدگی شود البته حق هم با آنها است اما منابع ما محدودت است.
مونسان به سفرش به اسپانیا اشاره کرد و گفت: در این سفر با مسئولان موزهای در اسپانیا مذاکره کردم، آنها خواهان برپایی نمایشگاهی از آثار تاریخی ایران هستند. ۱۹۶ اثر قرار است در اسپانیا نمایش داده شود. نمایشگاهی که در هلند با همین آثار برپا شده بود، ۴۰۰ هزار بازدیدکننده داشته است. ما در حوزه میراث فرهنگی، همه چیز داریم جز پول.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره تندیس جشنواره فیلم فجر نیز گفت: زمانی که متوجه شدم تندیس جشنواره فیلم را از کشور امارات میآوریم، ابراز تأسف کردم درحالیکه ایران مهد تمدن است؛ این موضوع تحت اختیار ما نبود ولی گلایه کردیم. ما میتوانستیم بهترین تندیسها را تقدیمشان کنیم. امیدوارم دیگر سال آینده حداقل این اتفاق نیفتد.
وی همچنین درباره خطر حذف برخی از آثار میراث جهانی از فهرست یونسکو افزود: ما هیچ وقت اجازه نمیدهیم به دلیل یک اتفاق، آثارمان از ثبت یونسکو خارج شود. به طور مثال در موضوع احداث زیرگذر شهر تاریخی شوش، مردم و مسئولان دغدغهای داشتند. برخی میگفتند که چون در آن محدوده تصادفات زیاد است، باید زیرگذر ایجاد شود حتی برخی از مردم گلایه میکردند که ما دغدغه آنها را در نظر نمیگیریم در صورتی که اینطور نیست و به مردم اطلاعات درستی داده نشده است. با ایجاد یک کنارگذر، میتوان این مشکل را حل کرد. متأسفانه بدون هماهنگی ما، مسئولان شهر اقداماتی کرده بودند که با ورود استاندار، این موضوع متوقف شد. من نمیدانم چه اصراری بر ایجاد زیرگذر در آن محدوده وجود دارد که به دلیل آن، این موضوع را مسئولان محلی به شورای تأمین برده بودند. اگر این موضوع به لحاظ باستانشناسی مشکلی نداشت، ما هم با این پروژه مخالفت نمیکردیم.
مونسان اظهار داشت: درست نیست که تعداد آثار تاریخی و اشیاء موزهای را بیان کنیم اما ما سامانهای را به نام «جام» طراحی کردهایم که همه موزهها موظف هستند اشیاء خود را در داخل آن ثبت کنند؛ اگرچه این ثبت مدتی طول کشیده بود، اما در دو، سه ماه آینده این اقدام تمام خواهد شد. من به بخش میراث فرهنگی این سازمان فشار آوردهام که باید این موضوع جدی گرفته شود ولی در برخی از موارد باید اصالت اشیاء به تائید برسد. من همچنین به همه دستگاههای اجرایی نامه زدم که اشیاء تاریخی و موزهای که دارند، به ما اعلام کنند. اصلاً قرار نیست مالکیت آن اشیاء از این دستگاهها گرفته شود. ما فقط میخواهیم فهرست خود را کامل کنیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین درباره خبر خوبی که در حوزه صنایع دستی داشته است نیز گفت: ما میخواستیم اعتباری را از سازمان برنامه و بودجه برای بیمه هنرمندان بگیریم ولی از آنجا که بودجه اعلامی تا زمان تخصیص اعتبار، تغییر میکند، به معاون صنایع دستی اعلام کردم فعلاً آن را خبری نکند. ما ۱۱ میلیارد تومان درخواست داشتیم تا مشکل بیمه ۴۰۰ هزار نفر حل شود. این بودجه به خزانه رفت و در لحظه آخر قرار شد ۳ میلیارد تومان بدهند که با تخصیص آن، بخشی از این مشکل حل خواهد شد.
وی درباره تخریب بخشی از بافت تاریخی شیراز نیز بیان کرد: ما با اقدامات شجاعانهای پیش رفتهایم و جلوی برخی از این تخریبها را گرفتهایم ولی ضابطین باید کمک کنند که مانع تخریب بیشتر بناها شوند. اکنون اعلام کردهایم که به جای تخریب دو بنا، باید عین به عین، آنها را دوباره بسازند.
مونسان در خصوص افزایش هزینه بلیت هواپیما خاطرنشان کرد: شخص ریاست جمهوری به این موضوع ورود کرد و از افزایش بیش از حد قیمت بلیت هواپیما جلوگیری شد البته این را هم باید واقعبینانه ببینیم که شرکتهای هواپیمایی نیز در شرایط سختی قرار دارند؛ آنها هم باید سرپا باشند. ایرادی ندارد که اگر قیمت به اندازه نرخ تمام شده، از مسافر گرفته شود، اما اگر بیشتر باشد، خوب نیست. الان بلیت هواپیما واقعاً گران است در نتیجه سفر هم گران میشود ولی سفرهای ارزانتری نیز وجود دارد مانند قطار و اتوبوس. حتی میتوان بومگردیها را هم در بسته سفرهای ارزان قرار داد. من میخواهم بگویم که تنها بخش اقتصادی که هیچگونه افزایش نرخی نداشته است، گردشگری بوده است. با وجود اینکه هتلداران با افزایش نرخ در بخش خدمات و تجهیزات مواجه بودهاند ولی هیچ افزایش نرخی برای مسافر اعمال نکردهاند. این موضوع را مردم باید در نظر داشته باشند که نمیتوان از مؤلفههای گران مانند سفر با هواپیما و یا در هایسیزن بهره برد ولی توقع داشته باشیم سفرمان ارزان باشد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد